Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06
Dobra to dlaczego jeszcze nie wyjaśnili piramid są tak zbudowane co do minimetra bez kleju itp ja robię w budowlance znam się na tym i technologia ktorej uzywamy teraz np murowanie to sznur do poziomu klej pustak i tak aż nie powstanie bryła a piramidy to dla mnie kosmos
Jak oni takie wielkie bryły wznosili by zbudować piramidę no niech ktoś wyjaśni może kosmici wiem że możecie się śmiać ale obce cywilizacje istnieją
Jak oni takie wielkie bryły wznosili by zbudować piramidę no niech ktoś wyjaśni może kosmici wiem że możecie się śmiać ale obce cywilizacje istnieją
@"emati3636"
Jeśli chodzi o to, dlaczego piramidy były budowane, to najczęściej były one grobowcami dla faraonów i ich rodzin. Wierzono, że po śmierci faraonowie stają się bogami i przenoszą się do innego świata, gdzie potrzebują swojego ciała i dóbr materialnych dlatego grobowce były wypełnione skarbami, jedzeniem, ubraniami i innymi przedmiotami, które miały zapewnić faraonowi wygodne życie po śmierc\
Jeśli chodzi o to, dlaczego piramidy były budowane, to najczęściej były one grobowcami dla faraonów i ich rodzin. Wierzono, że po śmierci faraonowie stają się bogami i przenoszą się do innego świata, gdzie potrzebują swojego ciała i dóbr materialnych dlatego grobowce były wypełnione skarbami, jedzeniem, ubraniami i innymi przedmiotami, które miały zapewnić faraonowi wygodne życie po śmierc\
Wszystko co pisze to fikcja - nic nie ma odniesienia do rzeczywistości
06.01.2024, 18:56
S-N dzieki za wyjaśnienie ale takie tematy są fascynujące ale skoro taki faraon urodził się człowiekiem i został Bogiem to znaczy że każdy człowiek ma do tego predyspozycje no bo każdy się rodzi z połączenia mężczyzny i kobiety jestem ciekawy twojego zdania na temat czy człowiek może też zostać Bogiem
06.01.2024, 18:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.01.2024, 18:59 przez dzwudziesty.)
S-N Czytaj że zrozumieniem. Jemu nie chodziło w jakim celu, ale jak je budowali, jak im się to udało.
Mam rację? @"emati3636"
Mam rację? @"emati3636"
06.01.2024, 19:07
Jeśli chodzi o budowę piramid, Egipcjanie używali kamieni, które były wydobywane z pobliskich wyrobisk. Kamienie były cięte, formowane i obrabiane tak, aby pasowały do siebie i tworzyły równe ściany piramidy. Następnie kamienie były transportowane z wyrobiska do miejsca budowy piramidy za pomocą specjalnych platform i dźwigów , Proponuje zobaczyć film Tajemnice Piramid (2010) - Filmweb
Wszystko co pisze to fikcja - nic nie ma odniesienia do rzeczywistości
06.01.2024, 19:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.01.2024, 19:17 przez dzwudziesty.)
S-N no chyba nie wierzysz, że to co jest pokazane na filmie ma odzwierciedlenie w rzeczywistości? 😂
Jakich platform ziomek, jakich dźwigów? Jak transportowane? Czym? XD Jeden blok, powtarzam jeden wielki glazik to waga ok 3ton. Przypominam, że piramidy budowano w XXVII w.p.n.e.
Weź się zastanów...
Nie masz kompletnie pojęcia o czym piszesz w dodatku cały tekst zzynasz jak zywy z internetu. W dodatku głupoty powielane na gownoportalach.
Jakich platform ziomek, jakich dźwigów? Jak transportowane? Czym? XD Jeden blok, powtarzam jeden wielki glazik to waga ok 3ton. Przypominam, że piramidy budowano w XXVII w.p.n.e.
Weź się zastanów...
Nie masz kompletnie pojęcia o czym piszesz w dodatku cały tekst zzynasz jak zywy z internetu. W dodatku głupoty powielane na gownoportalach.
06.01.2024, 19:14
dzwudziesty mordo a twoja teoria czy zdanie jakie jest ? Ja mówię że kosmici ludzią kiedyś pomagali