Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Herbatka świerkowa - na przeziębienie, na kaszel, prozdrowotnie
05.11.2023, 20:08
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
08.11.2023, 21:09
kot_kreskowy Zachęcasz do spróbowania samym wykonaniem podania tej herbatki pora wybrać się i zebrać trochę świerku . Powiedz mi tylko jeszcze jak osłodze to trochę to nie straci to na wartości? Niestety nie wypije żadnej herbaty, kawy bez cukru
08.11.2023, 21:13
To może dosłodź miodem. Niby cukier to cukier ale miód to trochę zdrowsza opcja.
08.11.2023, 21:50
Wracaj szybko do zdrowia😄
Lifeisbrutal
Bez osłodzenia będzie cierpkie.
Kwaśna cytryna trochę złamie ten cierpki smak, jednak nie na tyle aby można to pić bez cukru.
Możesz też osłodzić to miodem tak jak wspomniała @"Twilight Sparkle"
Powiem jeszcze, że im napój jest chłodniejszy - tym mniej cierpki jest.
Niczego nie zepsujesz, śmiało można słodzić. Sam również słodziłem.
Przy słodzeniu miodem należy napój ostudzić gdyż wysoka temperatura zniszczy jego antybakteryjne właściwości i miód będzie tylko zwykłym cukrem i jedyne co, to pozostanie smak miodu.
Nie wiem dokładnie w jakiej temperaturze to następuje ale takie infirmacje sobie bez problemu wygooglujecie.
Ja preferuję cukier i picie tego na gorąco.
Uwaga, protip;
Z uwagi na swoją rześkość, napar ze świerka jest idealny zimny by w upalne dni gasić pragnienie. Serio jest wtedy kozak😎
NIE dla OPIO !!!
07.01.2024, 14:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.01.2024, 15:28 przez kot_kreskowy.)
Na blacie świerk.
W kubeczku wersja z daglezji, którą mam niesamowitą przyjemność oglądać w przepięknych i czystych lasach szwajcarii kaszubskiej 😀
Daglezja działa motywująco i energetycznie oraz jest o wiele mniej intensywnieszy smak od świerka, jednak też jest smaczna szczególnie bez cukru.
Świerk bez cukru jest cierpki.
Wieczorem piję świerkóweczkę😎
Znalazłem bardzo ciekawą stronę w temacie;
https://zielniklodzki.pl/wpis/choinkowe-herbatki/
Polecam.
Mała aktualizacja.
Daglezja tylko na początku działa energetycznie.
Po godzinie zaczyna usypiać i to kurwa konkretnie. Jprdl, muszę walczyć z opadającymi powiekami
NIE dla OPIO !!!
07.01.2024, 18:05
Dobry patent na herbatkę . Kiedyś o tym slyszalem ale jeszcze takiej nie robilem i nie piłem . Przetestuje patent.
A powiedz mi z każdego drzewa iglastego można przyrządzić taka herbatkę?
A powiedz mi z każdego drzewa iglastego można przyrządzić taka herbatkę?