Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jak polepszyć pamięć krótkotrwałą naturalnymi sposobami?
12.01.2024, 14:55
Znacie jakieś sposoby na poprawę pamięci krótkotrwałej. Chodzi mi o substancje pochodzenia naturalnego.
12.01.2024, 21:50
(12.01.2024, 14:55)WOLF GANG napisał(a): Znacie jakieś sposoby na poprawę pamięci krótkotrwałej. Chodzi mi o substancje pochodzenia naturalnego.
Pamieci krotkotrwalej nie poprawia sie suplementacja. Ta zasadniczo dziala neuroprotekcyjnie, co posrednio moze przekladac sie na neuroplastycznosc (ginko biloba; czerwone winogrona, apigenina czy zielona herbata). Najskuteczniejsze sa czwiczenia - od fizycznych (w zakresach aerobowych najlepiej) po umyslowe (nauka nowych rzeczy, gry logiczne). To sprzyja powiekszaniu sie hipokampa (zwiekszenie objetosci struktury). Do tego dieta, bo najwazniejsze to stymulowac synteze bialka, dzieki ktorej moga powstawac nowe polaczenia nerwowe
YOUR ATTORNEY
12.01.2024, 21:54
Wysypianie się, pielęgnowanie odpowiednich nawyków żywieniowych, korzystanie ze wszystkich zmysłów oraz wykonywanie ćwiczeń intelektualnych.
Wszystko co pisze to fikcja - nic nie ma odniesienia do rzeczywistości
13.01.2024, 03:09
Ok to nie będzie substancja i nie będzie to "naturalne" ale warto spróbować grania w gry które wymagają zapamiętania sekwencji dźwięków albo symboli. W ogóle nauczenie się grania w coś nowego może pomóc.
13.01.2024, 14:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.01.2024, 15:12 przez wiadomix.
Powód edycji: Dodałem coś.
)
Pewnie nic nowego nie napiszę.
-Przestać ćpać.
-Przestać pić alkohol.
-Jeśli palisz nałogowo marychę to zaprzestań tego.
-Dobrze się wysypiać.
-Dobrze się odrzywiać.
-Nauka języków obcych.
- Zacząć systematycznie wykonywać jakąś aktywnośc intelektualną. Polecam gry logiczne na komputer typu PUZZLE. Mój faworyt GLASS MASQUERADE. Są aż trzy części na steam za śmieszne pieniądze. Odpalasz na najtrudniejszym poziomie, i zaczynasz zabawę. Jak nie komputer,to kupujesz fizyczne puzzle za 45 złotych,1500 elementów na alledrogo.
Mam nadzieję że pomogłem,a co najważniejsze zachęciłem do działania.
Pozdrawiam.
-Przestać ćpać.
-Przestać pić alkohol.
-Jeśli palisz nałogowo marychę to zaprzestań tego.
-Dobrze się wysypiać.
-Dobrze się odrzywiać.
-Nauka języków obcych.
- Zacząć systematycznie wykonywać jakąś aktywnośc intelektualną. Polecam gry logiczne na komputer typu PUZZLE. Mój faworyt GLASS MASQUERADE. Są aż trzy części na steam za śmieszne pieniądze. Odpalasz na najtrudniejszym poziomie, i zaczynasz zabawę. Jak nie komputer,to kupujesz fizyczne puzzle za 45 złotych,1500 elementów na alledrogo.
Mam nadzieję że pomogłem,a co najważniejsze zachęciłem do działania.
Pozdrawiam.
Ja tak naprawdę nie istnieję.
Choruję na schizofrenie paranoidalną a to co piszę,to tylko wytwór mojej chorej wyobraźni.
Tak poza tym to ćpuny do wora,a wór do jeziora.
Choruję na schizofrenie paranoidalną a to co piszę,to tylko wytwór mojej chorej wyobraźni.
Tak poza tym to ćpuny do wora,a wór do jeziora.
13.01.2024, 23:14
Polecam ciekawą roślinę, która poprawia pamięć krótkotrwałą - ROZMARYN
tutaj można poczytać o tej roślinie
https://klaudynahebda.pl/olejek-rozmarynowy-na-pamiec/
tutaj można poczytać o tej roślinie
https://klaudynahebda.pl/olejek-rozmarynowy-na-pamiec/
13.01.2024, 23:37
Z tym rozmarynem, to akurat sie zgadza...Wale codziennie 3 dawki rano poludnie wieczor, do kindola anakonde 300mg na porcje...piecze ostro, ale nie ma "mietkiej" gry...no pain no gain, jak to mawiaja madre glowy...pamiec krotkotrwala sie poprawila! Natomiast, dlugotrwala zaczela kuleć...zapominam ile mam lat i czy ukonczylem studia czy nie ;-)