Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jak polepszyć pamięć krótkotrwałą naturalnymi sposobami?
23.01.2024, 18:47
(13.01.2024, 23:14)C84S napisał(a): Polecam ciekawą roślinę, która poprawia pamięć krótkotrwałą - ROZMARYN
tutaj można poczytać o tej roślinie
https://klaudynahebda.pl/olejek-rozmarynowy-na-pamiec/
To żeś mi aktywował wspomnienia ze szkoły xDDDD testowałam kiedyś metodę że do nauki zapalałam sobie kominek zapachowy i wlewałam olejek rozmarynowy. Nie liczcie na jakieś cuda ale coś tam faktycznie się działo. Nie wiem na ile to zasługa rozmarynu a ile samego rytuału z przysiadaniem regularnym do nauki. No i w moim przypadku to bardziej skupiłam się na wspomaganiu pamięci długotrwałej.
25.01.2024, 15:42
Ginko-biloba, różeniec górski, żeń -szeń syberyjski warto poczytać i może wybierzesz coś dla siebie
26.01.2024, 10:59
Orzechy włoskie jedzenie regularnie garści orzechów poprawa stan naszego mózgu a co za tym idzie pamięci
26.01.2024, 11:54
Garść orzechów włoskich codziennie skutkuje sraką stulecia xDDD nie pytajcie skąd wiem
26.01.2024, 12:09
@"Twilight Sparkle" Dzięki za radę wczoraj trochę ich zjadłem dzisiaj też chciałem ale odpuszcze xD
26.01.2024, 12:13
Absolutnie nie odradzam orzechów, bardzo zdrowe są. Po prostu mówię z doświadczenia że warto zachować zdrowy rozsądek xDDDD to było bardzo emmm... oczyszczające doświadczenie xDDD
26.01.2024, 12:30
Oczyszczające, czy przeczyszczające?
Co takiego w nich w ogóle jest sraczkogennego?
Co takiego w nich w ogóle jest sraczkogennego?
(13.01.2024, 23:14)C84S napisał(a): Polecam ciekawą roślinę, która poprawia pamięć krótkotrwałą - ROZMARYN
tutaj można poczytać o tej roślinie
https://klaudynahebda.pl/olejek-rozmarynowy-na-pamiec/
Nie tyle sam rozmaryn co kwas rozmarynowy. Jest on w większości przypraw.
Co do orzechów włoskich - zawierają dużo błonnika nierozpuszczalnego. Ja jem garść migdałów trochę orzechów i na biegunki nie narzekam.
Edit.
Nie pijcie za dużo olejku rozmarynowego bo sobie wnętrzności rozsadzicie. Dużo rozsądniej jest go wcierać tylko tu polecam kupić np olej kokosowy i na kilkanaście / kilkadziesiąt kokosowego dodać kilka kropli ol rozmarynowego.
A tak na serio to zadbajcie o sen, regenerację i jedzenie a potem się martwcie suplementacja.
26.01.2024, 18:59
lecytynka sojowa - mieszanka fosfolipidów, zawsze polecam przy problemach z pamięcią. Wspomniane gry i zabawy (na telefon są takie) są również skuteczne - sam potwierdze. Ograniczyć elektronike, social media. Czytać książki (jakiekolwiek).
A co do orzechów to nie zauważyłem działania sraczkogennego - a jem dużo
A co do orzechów to nie zauważyłem działania sraczkogennego - a jem dużo
JAKOŚ TRZEBA PCHAĆ TO ZJEBANE ŻYCIE, CO NIE ? MAIL DZIAŁA