Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Adaptogeny - wpływ na człowieka
16.08.2024, 13:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.08.2024, 13:37 przez kiertnik82.)
DarkSonia Kurkuma ma dosyć dużo różnych właściwości m.in działa przeciwzapalnie. Fajnie działa przeciwdepresyjnie poprzez podniesienie serotoniny, a w większych dawkach również dopaminy. Najlepiej brać ją z dodatkiem piperyny, czyli np. pieprzu czarnego, bo wtedy zwiększa bardzo znacznie swoją biodostępność.
Pokrzywa ma wiele minerałòw, działa moczopędnie, więc wspomaga pracę nerek.
Ja ci powiem z własnego doświadczenia co mi pomagało kiedyś, żeby nie brać dragòw. Selegilina. Jest to lek na receptę, który jest stosowany we wczesnych stadiach Parkinsona, a w USA także przepisywany na depresję. Jest on Mao-b, więc działa głównie na histaminę, dopamine w małych dawkach, a w większych również na serotoninę. Ja gdy miałem chęć coś przyjebać to brałem Segan 5mg i było dużo łatwiej opanować chęci na przyjebanie. Niestety lekarze w Polsce niechętnie wypisują ten lek mimo iż jest on względnie bezpieczny.
Pokrzywa ma wiele minerałòw, działa moczopędnie, więc wspomaga pracę nerek.
Ja ci powiem z własnego doświadczenia co mi pomagało kiedyś, żeby nie brać dragòw. Selegilina. Jest to lek na receptę, który jest stosowany we wczesnych stadiach Parkinsona, a w USA także przepisywany na depresję. Jest on Mao-b, więc działa głównie na histaminę, dopamine w małych dawkach, a w większych również na serotoninę. Ja gdy miałem chęć coś przyjebać to brałem Segan 5mg i było dużo łatwiej opanować chęci na przyjebanie. Niestety lekarze w Polsce niechętnie wypisują ten lek mimo iż jest on względnie bezpieczny.