Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
[ grubo ] Orgie, zgony i mefedron. Co się dzieje na polskich plebaniach?
15.09.2024, 09:48
(14.09.2024, 18:57)voice.of.voiceless napisał(a): DarkSonia to policjant, żołnierz, lekarz, może być pod wpływem, a ksiądz nie, bo ma kontakt z dziećmi, a reszta nie? albo nie ma wyjątku, albo podchodzimy indywidualnie do każdego
obnażam tylko hipokryzję, ale wiedziałem, że nie zrozumiesz. miłego.
DarkSonia idziesz na ten chatbox, czy dalej będziesz spamić po dychę?
Maniek proszę scal posty
Co temat to ta laska pokazuje jak jest słaba 😅
Po 1 art jest z wyborczej. Największego szmatlawca jaki jest w tym kraju. Ja już 12 lat temu miałem kontakt z dziennikarzami i wiem coś nie coś jak to wygląda od środka. W PL dobre dziennikarsrwo skończyło się lata temu. Dziś rząd płaci dziennikarzom za reklamę szczepionek tylko nikt nie wie za jaką ? Czy np za reklamę szczep się czy może za rozmowę z."ekspertami" którzy nie powiedzą złego słowa, bo sami dostają kasę 😅
Po 2. Kościół i Bóg to dwie różne sprawy. Ja np swojego czasu lubiłem chodzić do kościoła, bo tam był zawsze spokój. Nie musze chodzić i wielbić kapłana ale zawsze szanowałem zadumę w kościele.
Kościół i Bóg albo tylko Bog to też drogowskaz dla każdego. Możesz przyjąć przykazania i się nimi kierować będąc dobrym człowiekiem. A większość ludzi patrzy przez pryzmat tego, że ksiądz powinien świecić przykładem 🤣😅 Co jest zabawne, bo jak napisałeś ksiądz to też człowiek a, że księży jest sporo to szanse, że się coś od**nie są spore. A każdy powinien patrzyć na siebie a nie na innych.
Po 3. I najzabawniejsze.
Wielu ludzi nie wie lub nie pamięta jak istotny był kościół w czasach komunizmu. Wtedy ludzie potajemnie spotykali się w kościołach.
Dziś rząd nie popełnia tego błędu. I płaci się takim szmatlawcom jak Wyborcza, żeby podsycały antykościelne nastroje i pośrednio rozbijały jedność tego kraju.
Oczywiście sam kościół też jest winny tego co się dzieje, bo nie potrafi się oczyścić z ludzi którzy nie powinni tam być.
Zobaczcie.
Wszystko to co działało najprężniej w czasach komunizmu i z nim walczyło z tym walczy dzisiejsza i postkomunistyczna władza.
Napuszcza ludzi na siebie - na Górników, na księży na lekarzy czy pielęgniarki.
A tacy ludzie jak DarkSonia łykają to jak pelikany "bo w wyborczej napisali". To tak jak wyborcy PO czytający "Sok z Buraka" czy wyborcy PiS-u czytający ten profil co stworzył PiS jako farmę trolli.
Dyskusja z takimi ludźmi zabiera zbyt dużo czasu i energii więc radzę odpuścić. Szkoda czadu i energii, bo są tak sprani, że nic nie dotrze.