Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Główny inspektorat sanitarny chce zakazać sprzedaży suszu muchomora czerwonego
22.10.2024, 11:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2024, 12:08 przez kot_kreskowy.)
(22.10.2024, 10:16)voice.of.voiceless napisał(a): , my mamy jeszcze legalne grzyby, bo od małego nam się wpaja, już w podstawówce, że to są śmiertelnie trujące grzyby (a skąd ta zmiana zdania w części opinii publicznej, wyjaśniłem w poprzednim poście)
Skąd zmiana zdania części ludzi?
Otóż z postępującej mody na ujmijmy to, "powrót pradawnych metod lecznictwa" czyli wszelkie zioła, grzyby, urynoterapię, chujemuje-dzikie węże 😉
Bo widzisz, Ty możesz nie pamiętać ale ja pamiętam dokładnie schyłek czasów gdzie na łąki chodziły nasze babcie, złamane rączki nastawiało się u znachorów a na choinkę wieszało się amanitowe bombki - bynajmniej z przyczyn estetycznych.
Historia tego grzyba jest jasna - pomaga na różne dolegliwości ale kluczem do wszystkiego jest przede wszystkim dawkowanie oraz sposób czy intencjonalność przyjmowania.
Dlaczego w ukrainie ludzie mówią na niego "pancerny muchomor"?
Właśnie z racji swoich właściwości.
Wysoka dawka bedzie toksyczną ale stosowany w odpowiednich ilosciach leczy i wzmacnia.
A od kiedy lobby farmaceutyczne naciska, medycyna ludowa jest spychana na dalszy plan, zmienia się narracja.
Proste jak pierdolenie.
I tu jeszcze dodam, że osobiście znam przypadek, mój były przyjaciel zachorował na raka, guz na jądrze i amputacja, po jakimś czasie przerzut na drugie, zrezygnował z chemii i zastosował urynoterapię i uratował jajo, wyniki po kilku miesiącach w normie, pamiętam że lekarze byli co najmniej zdziwieni.
Czeslawo
Ogólnie tych jakimi akurat się interesowałem i jakie da się sprawdzić.
W różnych aspektach życia mamy większą wolność.
Oczywiście w niektórych mamy gorzej lecz z moim zdaniem patrząc ogólnie, w Polsce jest lepiej, gospodarczo też nie odbiegamy jakoś kosmicznie od zachodu, podatkowo jestesmy średniakiem a możność zapalenia blanta czy wypicia piwa w parku nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem bo równie dobrze mogę sobie to zrobić w domu i mieć wszystko w pizdzie.
Także ten... Zdania są podzielone.
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?