Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
3-FMC
Podsumowując, nasze wyniki dostarczają dowodów na to, że 3-FMC indukuje stres oksydacyjny i aktywuje autofagię w komórkach neuronalnych HT22. Proponujemy, że autofagia wywołana przez uszkodzenia oksydacyjne w komórkach HT22 leczonych 3-FMC może pojawić się jako mechanizm obronny komórki, jednak gdy nie może zapobiec toksyczności wysokiej dawki 3-FMC, aktywowane zostają szlaki apoptotyczne. Dalsze badania mogą pomóc zrozumieć mechanizmy molekularne neurotoksyczności 3-FMC. Warto zauważyć, że implikacja stresu oksydacyjnego w mechanizmie działania 3-FMC silnie sugeruje, że nadużywanie tego syntetycznego katynonu może zaburzyć homeostazę neuronalną i upośledzić funkcjonowanie ośrodkowego układu nerwowego.
-
Czyli nic nowego i nic ciekawego. Czyli tylko potwierdzono, że jak ćpasz dużo to się robi taki burdel, że komórki ulegają zniszczeniu i obumierają. A tu opisano wpływ na procesy które ja już opisywałem czy tu czy na hajpie.
Jak każdy narkotyk. A jeśli nawet nie badania stricte tego narkotyku to jego analogi lub "bazę".
Co do mocy to gdzieś kiedyś wrzucałem art, że siła działania zależy od masy podstawnika co w wielu wypadkach się zgadza chlor > metyl >>fluor
-
Czyli nic nowego i nic ciekawego. Czyli tylko potwierdzono, że jak ćpasz dużo to się robi taki burdel, że komórki ulegają zniszczeniu i obumierają. A tu opisano wpływ na procesy które ja już opisywałem czy tu czy na hajpie.
(15.11.2024, 23:33)horsii napisał(a): Czeslawo Oj gówienko jako że nic nowego, pierdoła - 3-FMC to już było w obiegu 15 lat temu (zaraz obok 4-FMC, chociaż nie za popularne bylo). Pochodne 3-FMC byly nawet ok. 20 lat temu badane jako leki na adhd, otyłość.
Chociaż musze przyznać że dobrze widzieć że tolerancja tu pospadała coniektórym nie spodziewałem sie że zawodnicy po zjedzeniu tylu b-k będą zadowoleni z jakiegos fluoro-metkata.
Jak każdy narkotyk. A jeśli nawet nie badania stricte tego narkotyku to jego analogi lub "bazę".
Co do mocy to gdzieś kiedyś wrzucałem art, że siła działania zależy od masy podstawnika co w wielu wypadkach się zgadza chlor > metyl >>fluor
Wiadomości w tym wątku |
RE: 3-FMC - przez Lukas1985 - 16.11.2024, 09:05
RE: 3-FMC - przez wiktororban - 28.12.2024, 09:27
|