Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
USA: Trwają badania nad mieszaniną kokainy i chininy a mechanizmem uzależnienia
28.12.2024, 01:46
(27.12.2024, 12:18)horsii napisał(a): ...........................
Podczas eksperymentu zwierzęta wykazywały różne linie zachowań. Dla niektórych szczurów gorycz chininy okazała się tak nieprzyjemna, że całkowicie przestały przyjmować kokainę. Według naukowców, ludzie mogą zachowywać się w ten sam sposób: mając negatywne doświadczenia po pierwszym użyciu narkotyków, nigdy więcej ich nie próbują.
Druga grupa szczurów, zaczynając od małych dawek, stopniowo zwiększała spożycie kokainy. Chociaż gryzonie zachowały awersyjną reakcję na chininę, głód narkotyku był tak silny, że zwierzęta po prostu zignorowały awersję.
...........................
kto z nas nie doświadczył jakiś uboków? chujowego smaku? poparzeń? bolących nie wiem nerek? brzucha? głowy? jakis syfów?
a to wszystko było i tak w dupe... kiedy wjeżdżał towar pod nos
dziwne te badania - nie wiem co miały udowodnić, że mózg receptorów nie ma? albo że człowiek nie wiem nie będzie dążył do nirvany?
każdy z nas codziennie chce dla siebie LEPIEJ a keidy to lepiej wiąże się z kreska to ją zażyje
... a teraz każdy z nas sobie niech wyobrazi życie bez tego forum, i ćpania.
Tylko nie piszcie, że to proste...
mrrrrau