Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
OCD (nerwica natręctw) - podjęcie działań
14.02.2025, 22:22
(14.02.2025, 03:42)kot_kreskowy napisał(a): Generalnie dużym plusem jest doprowadzanie spraw i obowiązków do końca a gdy jest perspektywa osiągnięcia celu w danym dniu, będę nad tym pracował choćby i do północy a dokończę dzieła.Fakt. Warto starać się być lepszym człowiekiem, rozwijać horyzonty. Ale również warto mieć umiar do tego. Nie idźmy zarazem w drugą skrajność, gdzie będziemy sobie niszczyć dzień, bo "Nie zrobiłem tego jak trzeba, ale gówno ze mnie...". Niestety wielu z nas chce być książkowym przykładem człowieka idealnego. Na insta, facebook ciągle pionierzy w tym, tamtym i owamtym, a my? Kupa gówna. I tylko przewijamy kolejne posty, świetnie bawiących się osób, bogatych, pięknych i zdolnych.
Ciągłe staranie się by być lepszym, bardziej precyzyjnym, perfekcjonizm, poszerzanie horyzontów w danej dziedzinie, rozmyślanie nad technicznym zagadnieniem.
A kiedy ktoś się mnie pyta o wiek, i odpowiadam zgodnie z prawdą, że rocznikowo 43 ale przebieg jakbym miał 60tkę na karku to nikt mnie kurwa nue rozumie...
Takim rozmumowaniem, łatwo sobie zniszczyć psychikę na długie chwile. Dlatego ważny jest umiar. Balans. Ying i yang.
Czasem warto być amatorem, robić na odpje... Bo właśnie często amatorzy mają doskonałe pomysły, bo nie podążają za schematami.
Bdw. Sam jestem młody, mam 20 lat, a podobnie jak ty, mam spory bagaż doświadczeń. Przeżyłem samobójstwo swojej dziewczyny, śmierć najlepszego kolegi (wypadek samochodowy), zjebane pierwsze studia oraz przezywałem niezłe patole w domu + brak kasy na wyjazd do lepszego miasta w celu znalezienia pracy. Oczywiscie mam też mnóstwo osiągnięć, wygrałem międzynarodowy konurs unijny na skalę światową, byłem w Walencji przez miesiąc, posiadam świetne wykształcenie.
Wiek nie decyduje o naszym życiowym doświadczeniu. Można pierdzieć przez 60 lat w stołek i uważać się za nie wiadomo kogo, ale również można byc nastolatkiem i przeżyć grube akcje.
Trzymaj się

Wiadomości w tym wątku |
OCD (nerwica natręctw) - podjęcie działań - przez anon - 13.02.2025, 22:29
RE: OCD (nerwica natręctw) - podjęcie działań - przez Lifeisbrutal - 13.02.2025, 23:38
RE: OCD (nerwica natręctw) - podjęcie działań - przez kot_kreskowy - 14.02.2025, 03:42
RE: OCD (nerwica natręctw) - podjęcie działań - przez anon - 14.02.2025, 22:22
RE: OCD (nerwica natręctw) - podjęcie działań - przez Blade12 - 14.02.2025, 07:09
RE: OCD (nerwica natręctw) - podjęcie działań - przez horsii - 14.02.2025, 22:39
RE: OCD (nerwica natręctw) - podjęcie działań - przez kurvvisko - 14.02.2025, 23:34
RE: OCD (nerwica natręctw) - podjęcie działań - przez kot_kreskowy - 16.02.2025, 08:09
RE: OCD (nerwica natręctw) - podjęcie działań - przez Bogdan Boner - 16.02.2025, 22:50
|