Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
UK: Będą badania nad leczeniem alkoholizmu za pomocą DMT
16.02.2025, 21:47
(16.02.2025, 20:45)kot_kreskowy napisał(a): Ja tylko przedstawiam przykład alkoholika a do ciebie jak widać nie docierają zbytnio argumenty.
Zresztą nie pierwszy raz.
A Ty nie pierwszy raz uważasz, że Twoja racja jest najtwojsza i tylko Ty ją masz.
Nie do każdego docierają argumenty, które docierają do Ciebie.
Przede wszystkim, wyobraź sobie, że są różni ludzie, różne organizmy i różne stany psychiki ludzkiej.
Piłem 6 lat prawie dzień w dzień, teraz piję maksymalnie raz w miesiącu i nie powoduje to u mnie powrotu do nałogu.
Chyba że jesteś na tyle święty, że picie 1-2 razy w miesiącu również nazwiesz alkoholizmem.
Przykład o haluksach był dla beki. Popatrz, kolega niżej wyłapał i nawet zrozumiał, jaki był przekaz. Może dlatego, że przyjmuje do mózgu zdanie innych i nie uważa swojej racji za jedyną słuszną?
Może wytłumaczę Ci to na przykładzie.
Nie piję powiedzmy 2 miesiące ale na każdym mitingu powtarzają mi, że dalej jest alkoholikiem.
Mój mózg wytwarza sobie usprawiedliwienie typu "skoro i tak jestem alkoholikiem i mówią mi, to nawet na mitingach to idę się napierdolić, bo nic to nie zmieni"
Brzmi to abstrakcyjnie, ale Ty akurat powinieneś dobrze wiedzieć jak działa mózg i auto sugestia osoby uzależnionej.
Znam się na rozkładaniu białek jak enzym