Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Synteza amfetaminy z P2NP (lepsza metoda)
05.03.2025, 20:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.03.2025, 20:24 przez włodzimierz.)
Potrzebne substancje:
Synteza:
Przepis by Włodzimierz
Chętnie się dowiem co byście zmienili, albo jak wy gotujecie.
Ja tak robiłem i z 4,2g P2NP miałem 2,5g super czystego produktu. Wydajność dobra, a byłaby jeszcze lepsza gdybym miał mieszadło magnetyczne i nie tracił większość produktów przez nieprecyzyjne techniki laboratoryjne, mam tu na myśli nie zbyt idealne przenoszenie, przesypywanie, czyszczenie resztek z sączkow itp.
![[Obrazek: IMG-20250302-130139.jpg]](https://i.ibb.co/9mQND5Np/IMG-20250302-130139.jpg)
- P2NP
- NaBH4
- CuCl2
- H2SO4 (hydraulik normatek)
- NaOH (kret)
- Woda destylowana
- kwas octowy (może być nawet ocet zwykły)
- Izopropanol
- Aceton
- Na2CO3 (ewentualnie można wyprażyć sodę oczyszczoną w piekarniku, rozłożyć na blachę i półgodziny w 200 stopniach)
Synteza:
- Robimy mieszaninę 64 ml IPA i 32 ml H2O (jeśli mamy mieszadło magnetyczne to na dalszą część włączamy, zalecane)
- Rozpuszczamy (raczej powoli) 7.09 g NaBH4
- Porcjami dodajemy 4,2 g P2NP (roztwór będzie się grzał)
- Zostawiamy na mieszadle na około godzinę (jakoś aż przestanie tak mocno bąbelkować), grzanie 60 stopni
- Dodajemy około 0,4 g CuCl2 w minimalnej ilości wody, aż nie będzie się wydzielał osad (roztwór zacznie zmieniać się na zielony, wtedy kończymy dodawać)
- Zostawiamy na mieszadle (z włączonym grzaniem do 80 stopni) na pół godziny
- Ochładzamy
- Dodajemy kwas octowy (im bardziej stężony tym lepiej) do neutralizacji
- Przesączamy
- Dodajemy roztwór 50% NaOH do pH 13
- Rozdzielamy warstwy, interesuje nas górna warstwa organiczna
- Jeszcze 3 razy ekstrahujemy warstwę wodną po 20 ml IPA (tę warstwę trzymamy w innej zlewce, bo może być słabszej jakości, ewentualnie jakbyśmy przekwasili główny roztwór to do niego możemy dolać żeby zneutralizować nadmiar kwasu)
- Do warstwy organicznej wsypujemy Na2CO3, sporo, żeby osuszyć, mieszamy i później filtrujmy
- W osobnej zlewce przygotowujemy roztwór 60 ml Aceton : 2 ml H2SO4 (najpierw wlewamy aceton) mieszamy jednocześnie
- Wkraplamy ten roztwór do naszej warstwy organicznej do pH - 6 (aż nie będzie się więcej wytrącać)
- Jak najszybciej filtrujemy
- Wysuszamy nasz osad siarczanu amfetaminy
- Suchy sproszkowany osad przepłukujemy acetonem (suchym, zimnym, czystym)
Przepis by Włodzimierz
Chętnie się dowiem co byście zmienili, albo jak wy gotujecie.
Ja tak robiłem i z 4,2g P2NP miałem 2,5g super czystego produktu. Wydajność dobra, a byłaby jeszcze lepsza gdybym miał mieszadło magnetyczne i nie tracił większość produktów przez nieprecyzyjne techniki laboratoryjne, mam tu na myśli nie zbyt idealne przenoszenie, przesypywanie, czyszczenie resztek z sączkow itp.
![[Obrazek: IMG-20250302-130139.jpg]](https://i.ibb.co/9mQND5Np/IMG-20250302-130139.jpg)