Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady.
11.06.2025, 22:18
Panie, co to jest?
⬇
.
Zabawa forumowa zapoczątkowana przez Pudzille, który z powodu sił wyższych niestety nie może jej kontynuować, więc najpierw czynił to szef wszystkich szefów @"Leśny_koteł" a kontynuuję ja.
Polega na wybraniu jednego uczestnika forum, którego reszta społeczności będzie mogła ocenić. Ocenić anonimowo, świadomie, na podstawie czy to rozmów z tą osobą, obserwacji jej aktywności, wartości wnoszonej na forum, stylu rozmowy/pisania, stylu bycia.
Będzie to również dobrą okazją na dowiedzenie się, co myślą o nas inni - (jeśli zostaniemy wylosowani).
Założenia przebiegu logistycznego
⬇
.
• Przed każdym kolejnym GRADOBICIEM pojawia się wątek z ankietą, w której znajdzie się od 5 do 10 potencjalnych kandydatów do kolejnej edycji.
(Głosowanie trwa 5 dni, po tym czasie wyłaniany jest zwycięzca, o czym w wątku z ankietą poinformuję ja, albo ktoś z forumowej rady wyturbienia w razie mojej całkowicie przypadkowej niedyspozycji
).
)..
.
• Następnie spora ilość użytkowników (tych aktywnych) otrzyma ode mnie prośbę o obiektywną ocenę/recenzję aktywności danej osoby. Nie ma tu żadnych ograniczeń co do stylu wypowiedzi, ale zachowajmy minimum kultury.
Prośba o aktywność w tej kwestii. Gradobicie istnieje dzięki waszym odpowiedziom. 

.
.
• Odpowiedzi zbierane będą przez kilka dni (zależnie od ruchu i mobilizacji). Tu nie zagwarantuję regularności, jako iż niektórym trzeba po 3 razy przypominać o tym, że mieli co skrobnąć... Ale komu z nas nie zdarzyło się o czymś zapomnieć. 

.
.
• Sam główny wątek z "opiniami" pojawi się po zebraniu satysfakcjonującej ilości opinii.
.
Zasady odpowiedzi/opisów
⬇
.
• Odpowiedzi dotyczyć powinny głównie aktywności danej osoby na forum i związanych z tym spostrzeżeń. Można wpleść oczywiście jakieś anegdotki, czy domysły co do życia prywatnego, ale z zachowaniem kultury oraz mając na względzie pożądaną anonimowość tej osoby.
.
.
• Nie obowiązuje limit znaków. Możesz poprzestać na jednym zdaniu, ale możesz też napisać cały poemat.
.
.
• Wyrażenie negatywnej opinii jest jak najbardziej dozwolone, ale zabrania się bezpodstawnego oczerniania, pomówień, nadmiaru łacińskich epitetów (potocznie uznanych za obraźliwe) 

Zasady ogólne
⬇
• Organizator jest zobowiązany do zachowania całkowitej poufności, od kogo pochodzą opinie na temat osoby aktualnie "ocenianej". Dla pewności możecie pisać przez temp/privnote. Wszystkie odpowiedzi są anonimowe.
.
.
• Sympatia/antypatia organizatora do danego członka nie rzutuje w żaden sposób na wyniki.
Zawsze umieszczane będą pełne opinie, które otrzymałem (w formie niezmienionej). W skrajnych przypadkach poprawiona zostanie gramatyka oraz nadmiar "kurew" podmieniony na "kurkę wodną" ![[Obrazek: biggrin.png]](https://dopal.org/images/smilies/biggrin.png)
![[Obrazek: biggrin.png]](https://dopal.org/images/smilies/biggrin.png)
Robię co chce bo na życie dzisiaj patrzę jak na szmatę
Do dzisiaj płacę za błędy i chcę już ostatnią ratę
Do dzisiaj płacę za błędy i chcę już ostatnią ratę
| Wiadomości w tym wątku |
|
GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - przez doxyou - 11.06.2025, 22:18
RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - przez filat - 12.06.2025, 03:42
RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - przez Lifeisbrutal - 12.06.2025, 04:00
RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - przez kurvvisko - 12.06.2025, 07:18
RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - przez filat - 12.06.2025, 07:39
RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - przez Lifeisbrutal - 12.06.2025, 09:03
RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - przez Chochlik - 12.06.2025, 09:01
RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - przez doxyou - 12.06.2025, 16:51
RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - przez Szatan69 - 11.10.2025, 14:31
|

![[Obrazek: Grad.jpg]](https://i.ibb.co/wZ3tZxxr/Grad.jpg)