(20.03.2024, 12:15)kurvvisko napisał(a): Raz w życiu próbowałem tego sposobu i za dużo papieru chyba dałem, bo myślałem, że się uduszę. Ale na necie nie było poradnika jak porządnie to zrobić 😭
Używam do tego chusteczek i jednym z ważniejszych etapów jest delikatne rozerwanie jej na warstwy. Później wycinam mały kwadrat (dostosowując jego rozmiar do planowanej dawki) i sypię górkę na tenże skrawek papieru. Zazwyczaj używam sortu trochę zmielonego, ale nie na pył, bo szkoda zachodu (małe i średniawe kryształki są w porządku). Najgorszą częścią jest zamknięcie bombki (zwłaszcza, gdy już jest się przez dłuższy czas na fazie i ręcę się trzęsą). Robię to nad jakąś tacką żeby w razie jakiegoś wypadku nie stracić materiały. Zaginam do siebie rogi po przekątnych (tak jak bym chciał zrobić kwadrat zgiąć w trójkąt prostąktny), czynię podobnie z drugim zestawów rogów. Po czym te stykające się rogi delikatnie zwijam razem, aby nadać jej struktury. Wkładam jak najgłębiej do ust i popijam dużą ilością wody (polecam już mieć odkręconą butelkę).