Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne?
Głównym problemem są tak, jak wspomniałem sprzeczne sygnały dla organizmu.
Po 1. Benzo seduje (więc zmniejsza też tętno i ciśnienie) a stymulanty wręcz przeciwnie, więc mamy tu konflikt interesów - Tak jakbyś jechał cały czas na trójce, co kilka sekund wkręcając silnik na 7 tysięcy obrotów, żeby za kilka sekund zejść znowu do 2 tysięcy. To na pewno nie byłoby zdrowe dla silnika. Tak samo dla organizmu.
Nie interesowałem się nigdy tym, czy benzo wpływają na serce w jeszcze jakiś inny sposób poza "hamowaniem".
Ale jeżeli już przy tym - muszę zjebać Epsiakos (się poczułem
) - na przedawkowanie stimów polecałeś kiedyś kwetiapinę i to braną w środku bomby - to proszenie się o wizytę na ostrym dyżurze. Kweta wydłuża QT i to dość mocno ("ładowanie" serca przed skurczem), stimy też to robią. Nawet takie 25mg kwety wzięte podczas peaku jakiegoś powiedzmy NEPa ma bardzo dużą szansę na chwilę odciąć wam zasilanie (arytmia), albo gorzej (defibrylator).
Jeśli po stimach usypiacie się kwetą, to zarzucajcie ją dopiero kiedy tętno spadnie do mniej niż 100bpm.
Benzo podobno właśnie nie robi takich rewelacji jak wydłużenie QT, więc jedynym minusem brania benzoli na przedawkowanie jest to dawanie sprzecznych sygnałów dla układu krwionośnego - natomiast jeśli robicie coś takiego raz na ruski rok, to raczej niczym nie grozi. (Ważne: benzo spłycają sen. Jeśli bierzecie na zjazd, to organizm nie regeneruje się tak dobrze jak podczas naturalnego snu, mimo że czujecie się wyspani)
Druga sprawa (po raz nie wiem, który zacytuję Leśnego Koteła, bo wypowiedział kiedyś święte słowa) "mózg to nie mikrofala, gdzie możesz co chwilę przełączać sobie programy." Jakoś tak to było 123456789 ?
Akcje typu - teraz sobie speeduje, zaczyna mnie to nudzić więc wrzucam benzo (czyli przysłowiowo zmieniam program w mózgu na sedację zamiast stymulacji) i idę spać. - Jak długo pociągnie mózg dręczony ciągle tak skrajnymi i nagłymi zmianami? Pewnie niedługo, czego już mieliśmy kilka przykładów na forum (pozdro Yalasek).
Robię co chce bo na życie dzisiaj patrzę jak na szmatę
Do dzisiaj płacę za błędy i chcę już ostatnią ratę
Do dzisiaj płacę za błędy i chcę już ostatnią ratę