Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
USA: Wojsko poinformowało o zabiciu 11 przemytników narkotyków
23.02.2026, 10:04
Pierwsza fala denazyfikacji rzeczywiście była nie zbyt... realna. Protesty studentów doprowadziły do rzeczywistego odsunięcia dawnych elit NSDAP od władzy. Cóż Wujek Sam nie mógł się oprzeć pokusie, nieprawdaż? Było parę momentów, w których mogło się coś realnie zmienić na Zachodzie - np. upadek ZSRR. Śmię twierdzić, że nawet ocenzurowane upublicznienie aktów Epsteina może być kolejną taką okazją, ale raczej wstrzymuję się od przesadnego optymizmu... Im Westen nichts Neues i raczej tak pozostanie.
Raczej to się nie zmieni, ale niepowinno się dawać im cichego przyzwolenia na co raz bardziej wulgarne deptanie litery prawa międzynarodowego i prawa Stanów Zjednoczonych. Oczywiście, ja Konrad Curze chuja zmienię w tej kwestii, ale przynajmniej mogę być krytyczny. Po prostu obecnie Stany, zwłaszcza za czasów adminsitracji Trumpa. Po prostu retoryka i zasoby powinny się skupiać na pracy systemowej, kolaboracji z innymi rządami i finalnie na walce u źródła a nie z symptomami zamiast właściwą chorobą.
Raczej to się nie zmieni, ale niepowinno się dawać im cichego przyzwolenia na co raz bardziej wulgarne deptanie litery prawa międzynarodowego i prawa Stanów Zjednoczonych. Oczywiście, ja Konrad Curze chuja zmienię w tej kwestii, ale przynajmniej mogę być krytyczny. Po prostu obecnie Stany, zwłaszcza za czasów adminsitracji Trumpa. Po prostu retoryka i zasoby powinny się skupiać na pracy systemowej, kolaboracji z innymi rządami i finalnie na walce u źródła a nie z symptomami zamiast właściwą chorobą.