Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jakie mechanizmy prowadzą do uzależnienia?
(12.11.2022, 14:58)beeniepatu napisał(a): @"Lady Giwera" to chyba jakis zart: 'generalna opiniaz ze narkotyki sa zlez to nie jest zadna racja, tylko opinia'.
Wiekszej bzdury dawno nie slyszalem. Krotka pilka logiczna: rozumiem, ze nie znasz podstawowego pojecia towarzyszacego stosowaniu substancji psychoaktywnych - redukcja szkod. Jak cos nie szkodzi, to nie trzeba nic redukowac. Szach i mat.
Jak do dzis trwalas z w bledzie, egzystujac w jakiejs dziwnej rzeczywistosci, to niniejszym wyprowadzam Ci z bledu: narkotyki szkodza. Koniec i kropka. To jest fakt. Stwierdzony laboratoryjnie. Tu przyklad jakich mozna znalezc tysiace, odnosnie kazdej substancji. Warto czytac, a nie tylko pisac.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7878040/
Amen
To, ze szkodzą jest oczywiste. Ważny jest balans. Mało narkotyków więcej zdrowej żywności wiadomego pochodzenia. Kowalski zjadacz schabowych z pyrkami bez kapusty (która wyciąga toksyny) jest bardziej podatny na ryzyko niz osoba, która zje ciekawą substancję ale nadrabia to odpowiednia dietą. Wszystko jest dla ludzi, którzy używają głowy.
(12.11.2022, 11:58)SztywnyMisza napisał(a): No a co moze powiesz ze to jest dobre to jest racja i stwierdzone ze narkotyki raczej niszcza organizm a nie pomagaja myśleć
Jedno drugiego nie wyklucza. Może wiesz dużo o narkotykach ale niewiele o równoważeniu oraz energii. Polecam zagłębić się w fizykę kwantową. Nie mnie oceniać co dobre a co złe. Ja tylko podkreśliłam, ze tych "chujowych" się ponownie nie je. Taki był przekaz