Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jak zrobić dobrą bombkę?
25.11.2022, 15:19
(25.11.2022, 14:01)beeniepatu napisał(a): Nie watpilem, ze ktos da taki przyklad. Nie jest on jednak w zaden sposob logicznie uzasadniony. Na polknieta substancje dziala kwas solny w zoladku. Przy strukturze substancji, nie ma to zadnego znaczenia pod katem odczuwalnych efektow. Roznica czasowa rozpuszczenia jest praktycznie zadna. A przyklad z cukrem ma sie nijak do polkniecia. Ty piszesz o jedzeniu w ustach. A nie procesie rozpuszczania substancji w zoladku. Wystarczy zrobic doswiadczenie i wrzucic krysztalek np 3cmc i ta sama ilosc proszku do kubka z kwasem solnym. I zobaczyc, jaka roznica czasowa bedzie miedzy rozpuszczeniem jednego a drugiego 😎
Beeniepatu
Prosta sprawa - niemal identyczny proces rozpuszczania co w przypadku kwasu żołądkowego (solnego) powoduje wchłanianie się substancji do organizmu występuje poprzez rozpuszczanie w ślinie.
Na logikę - długość czasu wchłaniania substancji w bryłce ( nie skruszonej) zanim kwas czy ślina rozpuści kolejne zewnętrzne warstwy i zacznie przenikać do środka żeby rozpuścić całość bryłki będzie znacznie dłuższy niż czas wchłaniania substancji skruszonej która od razu cała zanurzy się w płynie.
Ale jeśli zrobisz taki test i udowodnisz że nie mam racji to stawiam Wieeeeeeeelkie PIWO!