Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Twoje zdanie o narkotykach przed ich spróbowaniem?
23.01.2023, 18:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.01.2023, 18:15 przez RaeminGhos.)
Zawsze byłem zdania, że nigdy nie będę miał styczności z używkami. Robiłem to dla własnego dobra, chociażby ze względu na to, że zmagałem się i w sumie do teraz mam stany depresyjne. Był tylko jednej taki okres w moim życiu, że zauważyłem poprawę, zacząłem się cieszyć, że wstaję, generalnie mówiąc w uproszczeniu, że żyję.
- Nieironicznie to stan dobrego samopoczucia wpędził mnie w używki oraz ludzie których poznałem w tamtym czasie.
- Mimo, że nie chciałem mieć styczności z używkami, zawsze mnie interesowało ich działanie, dlatego zawsze przed wzięciem danej konkretnej substancji robiłem dokładny research (co polecam z resztą każdemu) , tak samo nigdy nie mieszałem z alkoholem czy fajkami, nieironicznie do teraz nie przepadam za alko i jakbym miał wybierać pomiędzy tym a używkami typu stimy czy psychodele, byłby to dla mnie jasny wybór.
- To jest Twoje życie, masz wolną wolę, sam decydujesz o tym co chcesz zrobić. Dobrze jest znać konsekwencje z jakimi się wiąże branie poszczególnych substancji.
- Nie doprowadź do sytuacji kiedy to używki mają władzę nad Tobą, zawsze i tylko zawsze to Ty powinieneś ją mieć - jeżeli czujesz inaczej, nigdy nie wchodź w używki bo się przejedziesz.
- Dbaj sobie o takie rzeczy "drobne" (dla organizmu ogromne rzeczy) jak dieta, sen, ruch, powietrze, odpowiedni ludzie, nastawienie, intencje, cele etc. - bez przygotowania nawet nie wchodź w to nawet, bo okej na początku będzie Ci fajnie, a potem pewnego dnia będziesz w takim miejscu, że będziesz tylko marzył o tym, żeby wyjść z tego gówna