Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Amanita Muscaria, czyli muchomor czerwony
05.02.2023, 11:17
W moim przypadku nie mogę tak zrobić, mam zbyt wrażliwy żołądek.
I tak myślę nad zmniejszeniem dawki o połowę, bo za bardzo mnie to przeczyszcza.
Co ciekawe, samo oczyszczanie organizmu nie następuje jakoś równomiernie.
Oczywiście, duże znaczenie będzie miało spożywane jedzenie, ale odczuwam wrażenie, że dużo istotniejsze będą dawki substancji aktywnych zawarte w amanicie.
W innym temacie grzybowym, @"PUDZILLA" wspomniał o nierównomiernej zawartości substancji aktywnych w kapeluszu, przez co trudno jest uzyskać właściwą dla siebie dawkę.
I to właśnie odczuwam. Raz działa to mocniej, a raz słabiej pomimo stosowania tej samej wagi grzyba.
Zastanawiam się, czy nie byłoby lepszym, przygotowanie odwaru z kapelusza i spożywanie go w formie płynnej.
W tej sytuacji rozkład substancji będzie równomierny.
Z tym, że w przypadku odwaru powstaje problem z początkowym wstrzeleniem się w ilość płynu do wypicia - czyli z ustaleniem właściwej dla siebie dawki i jesteśmy zmuszeni ustalać to metodą prób i błędów.
Niektórzy amanitożercy sugerują nawet taki odwar na początku przygody z amanitą i spożywanie go łyżeczką.
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?