Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Uprawa-outdor miejscówka
02.05.2022, 09:11
(02.05.2022, 08:22)abdul napisał(a): troche zabawy jest
Z samą ekstrakcją zioła eterem dimetylowym nie ma tragedii bo tutaj czas zajmuje tylko skruszenie zioła ja na duży szklany ekstraktor od unikatowych bong używam 20g skuna z pod lampuna i otrzymuje po ekstrakcji minimum 5g DABu ~80% THC, po skruszeniu w młynku zioła można zacząć pakować go do ekstraktora pamiętając że co mniej więcej gram trzeba lekko ubić zioło w szklanym ekstraktorze, później zostało założyć filtr dobrze go zabezpieczyć ja używam trzech gumek recepturek a później wszystko dokładnie owijam nicią co dodatkowo uszczelnia moje zabezpieczenie filtra, później zostało założyć rękawice, ręką w rękawicy trzymamy ekstraktor i zaczynamy wprowadzać gaz do ekstraktora, tylko nie zbyt szybko żeby nie wytworzyło się zbyt duże ciśnienie w środku, powoli zacznie kapać z filtra coś przypominające olej tylko o bardziej wodnistej strukturze, kiedy przestanie kapać kolorowy gaz a zacznie lecieć bezbarwny znaczy że całe zioło zostało pozbawione kannabinoidów i flawonoidów.
Później pozostało nam poczekać aż gaz odparuje i utworzy się coś przypominające produkt finalny jaki był na zdjęciach w linku, do spożywania takiego dabu wystarczy kupić specjalne bongo przystosowane do palenia koncentratów i dabber i specjalny cybuch jeżeli nie ma go od razu z bongiem, ja mam cybuch ceramiczny i tytanowy, tytan nadaje się do palenia większych ilości za jednym podejściem, ceramiczny lepiej oddaje smak i profil smakowy danej odmiany, miałem też cybuch kwarcowy moim zdaniem najlepiej koncentrat smakuje właśnie z tego cybucha, niestety zbił mi się