Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Obniżenie nastroju "po"
14.06.2023, 20:53
(13.06.2023, 14:55)Lukas1985 napisał(a): Odstawił lek i mu wróciły głody. Leki się stosuje po to, żeby poukładać to co rozwalone. Stosowane same dla siebie bez terapii są taka sama uzywka jak narkotyk.
Gdziekolwiek nie spojrzysz to kwestia ćpania
Mój drogi Chochlik nie odpisujesz, bo nie masz jakiejkolwiek argumentacji i musiałbyś się przyznać, że jesteś w du**e. Ja napisałem coś z goła innego.
Do tego nie odniosłeś się do moich pytań co sugeruje, że raczej jesz to co Ci każą bez większego pojęcia. Rozkminek nt antydepow jest od groma jedno jest pewne - nie da się leczyć i ćpać. I tutaj konsekwencje będą całkiem inne i raczej na lekach będziesz jechać do końca życia. Albo przynajmniej do końca ćpania.
Dlaczego napisałem, że leki bez terapii są jak narkotyki ? Bo nadal dusisz kłopoty czy to narkotykami czy lekami to wychodzi na jedno. Możesz zapytać dowolnego terapeuty i jeśli to zrobisz i Ci powie terapeuta inaczej to masz u mnie 50zl.
Wrócimy do tematu jak zejdziesz z leków i ogarniesz swoje życie.
A tutaj zostawiam ciekawostkę ludziom którzy chcą długofalowo ogarnąć psychikę po ćpaniu.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003678/
Za neuroexpertem nr Brahmi.
W badaniach na myszach wykazano przeciwdepresyjne działanie zawartych w B. monnieri bakozydów i bakopasaponiny C. Także eksperyment z udziałem osób powyżej 65 roku życia potwierdził, iż dzienna dawka 300 mg Brahmi zawierającej 55% bakozydów jest w stanie zmniejszyć objawy depresji oraz odczuwanego lęku.
Działanie przeciwlękowe ekstraktu z bakopy drobnolistnej o zawartości 25% bakozydów jest porównywalne z lorazepamem. Jednak w przeciwieństwie do tego leku, bakopa nie powoduje występowania skutków ubocznych, takich jak amnezja.
Brahmi podnosi także poziom serotoniny w mózgu, zwłaszcza w obrębie hipokampa. Stymuluje też aktywność białka transportującego ten neuroprzekaźnik (SERT). Wykazano, iż w dawce od 20 do 40 mg/kg masy ciała zwiększa ekspresję kodującego je mRNA, a także aktywność hydroksylazy tryptofanowej – enzymu biorącego udział w syntezie serotoniny.
Tylko to jak pisze długofalowe leczenie głowy. I jeśli ktoś wali leki to raczej niech zostanie przy lekach. Zioła nie działają tak jak leki a wielu tego oczekuje.
Mi pomogły się wydostać z bagna. Czy i Wam by pomogły - nie wiem. Literatura mówi, że raczej tak ale to wymaga ogromu pracy zwłaszcza nad emocjami a leki często / gęsto tłumią emocje a nie da się pracować nad czymś co zostaje przytłumione. I tu znów wracamy do tego o czym pisałem - lykasz leki, chodzisz na terapię i jak najszybciej odstawiasz leki i uczysz się radzić sobie z sobą. Niestety wielu tego nie rozumie jak chłopaki wyżej 😅😅
W badaniach na myszach wykazano przeciwdepresyjne działanie zawartych w B. monnieri bakozydów i bakopasaponiny C. Także eksperyment z udziałem osób powyżej 65 roku życia potwierdził, iż dzienna dawka 300 mg Brahmi zawierającej 55% bakozydów jest w stanie zmniejszyć objawy depresji oraz odczuwanego lęku.
Działanie przeciwlękowe ekstraktu z bakopy drobnolistnej o zawartości 25% bakozydów jest porównywalne z lorazepamem. Jednak w przeciwieństwie do tego leku, bakopa nie powoduje występowania skutków ubocznych, takich jak amnezja.
Brahmi podnosi także poziom serotoniny w mózgu, zwłaszcza w obrębie hipokampa. Stymuluje też aktywność białka transportującego ten neuroprzekaźnik (SERT). Wykazano, iż w dawce od 20 do 40 mg/kg masy ciała zwiększa ekspresję kodującego