Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Co robisz kiedy czujesz że jest "za grubo"?
(12.09.2023, 12:31)C84S napisał(a): Raz w życiu tak miałem że było za grubo i to po MDPHP.
Co wtedy zrobiłem. Spytałem na forum kompetentnych ludzi, bardziej na priw niż we wątku.
Sprawdziłem niektóre teorie: wypij piwo zbije faze - nie zadziało - pogorszyło, zapal zioło tak samo jak piwo, faza była większa. Poleżałem trochę, ale wiadomo jak to z leżenieja najlepiej zadziałał ruch na świeżym powietrzu i czekanie aż faza minie, która trwała w nieskończoność bo ponad 13 godzin.
@"kot_kreskowy" zawsze mówi: "Trzeba być twardy, i czekać aż samo przejdzie" Święte słowa
Według mnie to jest najlepszy sposób.
Potem wyciągnąć wnioski i nie doprowadzać drugi raz do tej sytuacji. Człowiek uczy się na błędach i to jest najlepsza nauka.
Nie słuchaj kota, bo kiedyś to się źle skończy. Cześć jego opowieści jest nie do końca prawdziwa ewentualnie ma tak w nosie zdrowie.
No ale dobra.
Pisałem wielokrotnie alkohol to najgorsze wyjście !! Zwłaszcza jeśli nie jesz nic. Alkohol wywala cukier po czym cukier jeszcze mocniej spada do tego odwadnia ! Jeśli cukier mocno spada to zaczyna się hipoglikemia czyli zaczyna działać kortyzol itd.
Jeszcze raz:
- jemy - jeśli nie da rady jeść przygotować wcześniej wpakować do lodówki lub zamówić i zblendowac. Papka łatwiej wejdzie. Wyrzut cukru będzie stabilny, jak doprawicie solą i pieprzem to uzupelnicie jeszcze sód. W posiłku musi być źródło węgli, białka i tłuszczu. Polecam kuraka ugotować i ryżu do tego pokroić pomidora - macie wszystko co trzeba + sód z potasem. Do tego ryż można podlać łyżka oliwy lub oleju lnianego.
- PIJEMY - tylko na litość boską żadnych kupnych izotonikow czy alkoholu. Kupić zapas Muszynianek, do tego trochę miodu, szczypta soli i sok z cytryny
- suplementujemy - aspargin i Wit C. Witaminy C maks 200mg na jedną porcję. Aspargin na pierwszy rzut 2-3x po 2 tabletki. Jeśli macie to można walnąć melatoninę ale to już suplementacja długotrwała. Jednorazowa dawka nie da za wiele. I nie przyjmować więcej niż 1mg !
Do tego można wrzucić melisę na lekkie uspokojenie.
To wszystko. Nie kombinować. Bezsenność i rozdrażnienie to efekt odwodnienia i hipoglikemi. Pojecie, wypijecie i będzie ok.
Do tego dokupcie sobie maślane sodu w aptece. Maślan sodu dba o jelita i ich dobre odżywienie. Jeśli ktoś ma szybki kibelek po kresce to niech też okresowo stosuje probiotyki. Bdb ma np sanprobi.

a najlepiej zadziałał ruch na świeżym powietrzu i czekanie aż faza minie, która trwała w nieskończoność bo ponad 13 godzin.