Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić
25.09.2023, 23:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2023, 23:20 przez kot_kreskowy.)
Lifeisbrutal
Jeśli nie jest to uszkodzenie mechaniczne i nie cierpisz na jakieś choroby skóry typu np łuszczyca, to możesz mieć po prostu niedobory konkretnych witamin.
Z tego co czytałem, za nawilżenie skóry odpowiadają E i C
Dobrymi witaminami dla naszej skóry są również te z grupy A i D
Problemem może być brak odpowiedniej diety oraz "wypłukanie się" organizmu poprzez zabawy.
Ćpanie, alko, stres, wysiłek fizyczny i do tego "śmieciowe jedzenie" to prosta droga aby się wykończyć.
Nic nie dzieje się bez przyczyny.
Ja niczego nie stwierdzam, tylko sugeruję że może coś w tym kierunku warto spojrzeć bo jeśli to nie jest nic z zewnątrz, to pozostaje szukać wewnątrz.
JaTylkoPatrze też dobrze podpowiada. Alantan jest spoko.
Sudocrem też.
A jak masz faktycznie suchą skurę, to oliwka po kąpieli robi robotę lub żele pod prysznic z większą ilością substancji oleistych.
Jeśli nie jest to uszkodzenie mechaniczne i nie cierpisz na jakieś choroby skóry typu np łuszczyca, to możesz mieć po prostu niedobory konkretnych witamin.
Z tego co czytałem, za nawilżenie skóry odpowiadają E i C
Dobrymi witaminami dla naszej skóry są również te z grupy A i D
Problemem może być brak odpowiedniej diety oraz "wypłukanie się" organizmu poprzez zabawy.
Ćpanie, alko, stres, wysiłek fizyczny i do tego "śmieciowe jedzenie" to prosta droga aby się wykończyć.
Nic nie dzieje się bez przyczyny.
Ja niczego nie stwierdzam, tylko sugeruję że może coś w tym kierunku warto spojrzeć bo jeśli to nie jest nic z zewnątrz, to pozostaje szukać wewnątrz.
JaTylkoPatrze też dobrze podpowiada. Alantan jest spoko.
Sudocrem też.
A jak masz faktycznie suchą skurę, to oliwka po kąpieli robi robotę lub żele pod prysznic z większą ilością substancji oleistych.
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
Wiadomości w tym wątku |
Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić - przez Lifeisbrutal - 24.09.2023, 09:07
RE: Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić - przez horsii - 24.09.2023, 09:24
RE: Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić - przez Lifeisbrutal - 24.09.2023, 09:27
RE: Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić - przez JaTylkoPatrze - 24.09.2023, 09:47
RE: Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić - przez kot_kreskowy - 25.09.2023, 23:15
RE: Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić - przez Twilight Sparkle - 25.09.2023, 23:37
RE: Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić - przez Martin - 24.10.2023, 12:19
RE: Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić - przez Twilight Sparkle - 24.10.2023, 20:11
RE: Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić - przez Benito - 24.10.2023, 23:20
RE: Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić - przez Lifeisbrutal - 27.10.2023, 11:55
RE: Pęknięcie skóry nie wiem jak to określić - przez DissoEnjoyer - 28.10.2023, 12:07
|