Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Czernidłak kołpakowaty - remedium na wiele schorzeń
25.10.2023, 04:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.10.2023, 04:44 przez kot_kreskowy.)
Witajcie,
Spacerując ostatnio po lesie dostrzegłem w trawach na pewnej polanie grzyba podobnego do czubajki kani.
Po dłuższych poszukiwaniach w internetach, byłem już pewny, że to właśnie owy czernidłak.
Grzyb nawet zjadliwy, powiedzmy że w miarę smaczny i choć znam wiele lepszych w smaku grzybów, to nie walory kulinarne są jego głównym atutem a działanie prozdrowotne i lecznicze.
Czernidłak jest stosowany m.in. w leczeniu cukrzycy czy nadciśnienia oraz posiada właściwości, które pozwalają mu walczyć z rakiem co jest naukowo udowodnione.
Prócz tego, w jego arsenale dobroci znajdziemy:
*białko
*witamina B2
*witamina B1
*niacyna
*witamina C
*miedź
*cynk
*wapń
*potas
*magnez
Zaobserwowałem tego grzyba w różnych miejscach i w różnym stanie, co przedstawiam na zdjęciu poniżej.
Z obserwacji mogę stwierdzić, że jest to owocnik dwudniowy, od momentu dojrzenia bardzo szybko czernieje od dołu ku górze zamieniając się w czarną maź, która to staje się nasionami dla następnego "pokolenia" tego grzyba.
Zapewne dlatego spotykałem go w skupiskach.
Jadalne są tylko młode i dojrzałe owocniki, czerniejące już nie, ewentualnie tam gdzie czenieje można to po prostu odciąć.
Grzyba kroimy w duże cząstki, sól i pieprz, obtaczamy w mące/bułce tartej i smażymy na patelni.
Możemy go popić herbatką świerkową, wtedy otrzymujemy antychorobowe COMBO😎
Po takiej kolacji, na drugi dzień czułem się lekko i przyjemnie, w pracy było mnie pełno, miałem niespotykaną wręcz energię, wspaniałe samopoczucie fizyczne i psychiczne oraz cudowne, zajebiste, głośne i jadowite bąki
Smacznego☺
Spacerując ostatnio po lesie dostrzegłem w trawach na pewnej polanie grzyba podobnego do czubajki kani.
Po dłuższych poszukiwaniach w internetach, byłem już pewny, że to właśnie owy czernidłak.
Grzyb nawet zjadliwy, powiedzmy że w miarę smaczny i choć znam wiele lepszych w smaku grzybów, to nie walory kulinarne są jego głównym atutem a działanie prozdrowotne i lecznicze.
Czernidłak jest stosowany m.in. w leczeniu cukrzycy czy nadciśnienia oraz posiada właściwości, które pozwalają mu walczyć z rakiem co jest naukowo udowodnione.
Prócz tego, w jego arsenale dobroci znajdziemy:
*białko
*witamina B2
*witamina B1
*niacyna
*witamina C
*miedź
*cynk
*wapń
*potas
*magnez
Zaobserwowałem tego grzyba w różnych miejscach i w różnym stanie, co przedstawiam na zdjęciu poniżej.
Z obserwacji mogę stwierdzić, że jest to owocnik dwudniowy, od momentu dojrzenia bardzo szybko czernieje od dołu ku górze zamieniając się w czarną maź, która to staje się nasionami dla następnego "pokolenia" tego grzyba.
Zapewne dlatego spotykałem go w skupiskach.
Jadalne są tylko młode i dojrzałe owocniki, czerniejące już nie, ewentualnie tam gdzie czenieje można to po prostu odciąć.
Grzyba kroimy w duże cząstki, sól i pieprz, obtaczamy w mące/bułce tartej i smażymy na patelni.
Możemy go popić herbatką świerkową, wtedy otrzymujemy antychorobowe COMBO😎
Po takiej kolacji, na drugi dzień czułem się lekko i przyjemnie, w pracy było mnie pełno, miałem niespotykaną wręcz energię, wspaniałe samopoczucie fizyczne i psychiczne oraz cudowne, zajebiste, głośne i jadowite bąki
Smacznego☺
Metamorfoza