Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Czy wierzysz w rzeczy nadprzyrodzone? -01/06
07.01.2024, 09:05
(06.01.2024, 20:10)dzwudziesty napisał(a): gdzie niby ja narzucam komuś swoją wiarę i mówię komuś w co ma wierzyć a w co nie? Napisałem tylko, że skoro wierzysz w Boga to wierzysz w całą jego otoczkę wiara w szatana, demony kuszenie i zwodzenie.
Istnienie duchowych, bezcielesnych istot, które Pismo Święte nazywa zazwyczaj „aniołami” jest prawdą wiary.
Słuchaj, wczoraj nie chciało mi się z Tobą użerać, wolałem abyś ochłonął troszkę boś napięty jak plandeka na żuku.
A teraz na spokojnie przeczytaj jeszcze raz co napisałeś.
To że wierzę w Boga, nie jest równoznaczne, że muszę wierzyć w bzdety wyprodukowane przez setki lat przez morderców, gwałcicieli, homoseksualistów i pedofili którzy zarządzają kościołem katolickim, wraz z najwiekszym antychrystem jakim jest papież.
Biblia stosowana przez katolików jest obecnie bardzo wyjałowiona, pozbawiona części ewangelii a jej treść przerabiana pod żałosne i kłamliwe dogmaty tych zwyrodnialców.
Te bydlaki zarządzające kościołem katolickim są tak zakłamane, że nawet 10 przykazań zmanipulowali, usuwając jedno z nich xd
Jeszcze 180 lat temu ludzie uczeni, bądź majacy choć odrobinę wiedzy na temat leczenia ludzi płonęli na katolickich stosach będąc wcześniej torturowanym i gwałconym.
Wszystko to w ramach walki z szatanem...
I nie były to pojedyncze przypadki znane choćby jako Joanna d'arc. To były tysiące ludzi.
Ncolas Rèmy(zmarł w1616), Lotaryngia - historia mówi o 2,5 tysiąca ofiar
Pierre de Lancre(1553-1631), kraj Basków - ten to wogóle odpłynął, oskarżenia rzucał na całe regiony, zmuszał dzieci do oglądania egzekucji własnych rodzicow, a na koniec swojej 'działalności' musiał spierdalać weaz ze swoją świtą skurwieli w sutannach by go nie rozszarpał wkurwiony lud.
To tylko informacje znalezione na szybko, jednak potwierdzone przez historyków.
O wyprawach krzyżowych nie wspominam, bo to już totalna anarchia i ludobójstwo dyktowane przez papieża.
I tak, miały one na celu odebranie władzy islamowi nad Ziemią Świętą, ale do chuja, takim kosztem?
Zwiększyły one władzę papieży oraz pozwalały na pławienie się w luksusie.
Czy każdy cel uświęca środki?
Czy Chrystus nakazywał mordować ludzi?
Śmiem wątpić.
I ci ludzie, ich nastepcy, będą mi mówić w co mam wierzyć i jak żyć...
Serio?
Być może się mylę, ale myślę, że nawet nie wiesz co jest warunkiem zbawienia, a jednak dyktujesz mi, że wraz z wiarą w Boga muszę wierzyć w jak to określiłeś - "w całą jego otoczkę wiara w szatana, demony kuszenie i zwodzenie"
Nasza wiara jest na całkowicie odmiennych krańcach.
Mieszkając w mieście klasztornym, znam kilku normalnych braci/młodych księży ale ogólnie rzecz biorąc
brzydzę się katolicyzmem i żadne pierdolenie mojego zdania nie zmieni.
Przypominam również, że wiara jest kwestią całkowicie indywidualną i to dana jednostka decyduje w co wierzy.
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?