Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Co zawsze poprawia Ci humor? -03/24
(26.03.2024, 17:49)Epsiakos napisał(a): Kiedyś miałem dwa akwaria w pokoju, w jednym neonki, skalary i takie małe "sumy".
W drugim dużo mniejszym miałem parkę bojowników i mieczyki.
Bojowniki to jedne z ładniejszych rybek akwariowych
ja mam aktualnie bojownika, trzy bojowniczki, 8 neonkow czerwonych, 6 czarnych, 4 kosiarki, 3 piskorki, 2 sumy szkliste, 9kiryskow, albinosek, pstry, juli, 2x spizone, 2x panda i 2x sterby,kilkanascie gupikow, 5krewetek filtrujacych (takie spore calkiem) i okolo 30 malych krewetek neocaridina tak mniej wiecej pol na pol crystal white z green jade, roslinki rosna jak popierdolone i busz taki w akwarium jest ze tragedia
wczeniej mialem 5bojowniczek koi ale plesniawka mi je ujebala ;( gupiki co chwile padaja i rodza sie nowe to nawet nie wiem ile ich padlo ale pewnie juz ponad 20, mialem jeszcze 2 takie krewetki zajebiste biale chinskie, ale padly mi po 3dniach nie wiem czemu ;( a jebane po 35ziko sztuka
a i jeszcze 9zbrojnikow mam i 5 jakichs innych glonojadow(jeden taki dupny co okolo10cm ma), ktoych nazw nie znam, i 4 slimaki helenki bo mam plage slimakow w akwarium, tylko cos w chuja te helenki wala bo slimakow coraz wiecej jest, wegetarianki jakies czy co
takie o te krewetki
plakac mi sie kurwa chcialo jak je wylowilem no ale chuj mowi sie trudno, jedna filtrujaca tez padla ale podczas wylinki jebana rozerwalo na pol, bo pierw mialem 4, jedna padla to zostaly 3, i niedawno dokupilem jeszcze 2 (MOWA O INNYCH, NIE TYCH NA ZDJECIU, TE NA ZDJECIU TO TE 2 CHINSKIE CO MI PADLY PO 2 DNIACH ;((((((((((((( )
akwarium prezentuje sie tak
(25.03.2024, 23:28)Benito napisał(a): Stary, mógłbyś podesłać jakieś zdjęcia? Też miałem akwarium, potężne 640 litrów. 😃 Ale jakoś odechciało mi się tego ogarniać głównie przez rachunki za prąd. 3 filtry, pompa, jarzeniówki żarły na potęge 😬
Ale dalej interesuje mnie akwarystyka 🐬💕
prosze bardzo, chcesz wiecej fotek to pisz smialo, moge ci dokladne zblizenia porobic itp, tez bym chcial takie 500l ale nie mam warunkow za bardzo w nim miales o ile pamietasz? pozdro
(26.03.2024, 18:03)kot_kreskowy napisał(a): Epsiakos
Bojowniki są śliczne, to prawda.
W ich przypadku należy uważać by nie było razem dwóch samców bo będzie dym
ta, 2 samce to jest pewna walka, slyszalem ze niby mozna jak sie ma akwa 500l i w pizdu rozlinek zeby sobie w droge nie wchodzily ale to tez raczej slaba opcja.
a powiem ci ciekawostke, ze znajomy kumpla akwarystyka co mi pomagal z tym calym akwarium mowil, ze ten znajomy ma 4 bojowniki w akwa okolo 100litow i zyja normlnie w zgodzie uposledzone jakies czy co
i przy okazji jak padly mi te samiczki koi, to dokupilem 3 zwykle, jedna jebana mi tak poszarpala samca, ze chlop polowy pletw niema
a i zapomnialem, ze jeszcze 2 bocje kubota mialem ale zdechly, okazalo sie ze na szczescie bo krewetki to ich podstawowa dieta
ZAWSZE Z PAJKĄMI POŚRÓD PALONYCH DRZEW