Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Session, Telegram, Wire i inne "bezpieczne" komunikatory.
(03.04.2024, 09:02)DarkSonia napisał(a): możecie mnie zlinczować, ale uważam, że wszystko co instalujecie na telefonie to złamanie tego magicznego BHP
chyba że każdy z nas ma jakiś fejk numer a allegro kupiony na Zdzisia Kowalskiego to jeszcze przejdzie
dobra poczta pisana z vpn + privnote to jest chyba najlepsze rozwiązanie
przecież telefon to taki szpieg że głowa boli, a niestety session instalujecie na androidzie i już macie wała.
zobaczcie ile zgód wyrażacie, w ogóle odpalając telefon i system na nim to każdy z was będzie wiedział, że śledzenie telefonu odbywa się od momentu kiedy wciskacie przycisk power, a każda aplikacja mimowolnie jest jakby rozbierana na cześci pierwsze dzieki któremu google ma dostęp do:
twoich kontaktów / zdjęć / filmów / mikrofonu / aparatu / ekranu kurcze wszystkiego dzięki czemu może kompletnie inwigilować to co aktualnie na telefonie robisz
małe info ze strony policji prawdopoodbnie dało by wolna rękę ekipie google do przesnifowania telefonu każdego z nas ja raczej korzystam z tel tylko do kontaktu ze znajomkami a kupowanie złoma do kontaktu z vendorem jest tez opcją, ale mniej bezpieczna niz komputer z dobrym vpn-em i dziką kartą np z pley-a
takie info dostałam od brata, mój brat to maniak komputerowy i odradził mi instalowanie jakiegokolwiek komunikatora do zabawy tego typu
więc jak Black się nie obrazisz pozostane przy obecnej formie kontaktu bez komunikatora
pozdrawiam Cię cieplutko
Masz racje ale jak dobrze zabezpieczysz wszystko w tel to nic nie ma , wszystko co sledzi musi byc wyłaczone do tego program antywirus o reszcie nie mówię bo jest tego sporo najlepiej płatne. Rozmawiałem z informatykiem jak wszytsko wyłączysz pokazuje tylko z jakiej stacji BTS korzystasz tyle a w miescie jest ich sporo i nie łatwo namierzyć dokładnie znam to z praktyki nie teorii , do tegom karty na ukraińców czy z neta co tydzien inna mysle ze bedzie oki najwaznejsze zabezpieczyć połaczenie internetowe ... Znam z praktyki ze niebiescy nie maja duzych mozliwosci albo im sie nie chce szukać bo to ciezkie zadanie jak jest wszystko zaszyfrowane itd.. trzeba wiedziec co sie robi bo zwykłay tel jest lipa
Informatyk mówił mi też że jak nie maja tel w rekach to wejsc na niego nie moga inaczej, tylko fizycznie.
Kolega mój miał sledztwo do duzej sprawy i prokurator zapraszał go z AŚ i prosił ze jak odblokuje iphone to da mu kaucje
Także uważam że da się robic bezpiecznie trzeba uważać i mieć dobry sprzęt