Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Session, Telegram, Wire i inne "bezpieczne" komunikatory.
(04.04.2024, 14:43)DarkSonia napisał(a): mój brat pisze:
1. z tym porównaniem wpadłeś na to, że to była metafora pewnego rodzaju?
2. gdybyś znał budowę messengerów ( jakkolwiek je nazwiesz ) wiedział byś, że one praktycznie wszystkie działaja na tych samych zasadach, pytanie gdzie odbywa się szyfrowanie? na którym serwerze? serwerach?
3. tu nie chodzi o przechwycenie rozmowy danego vendora z klientem, przecież nasze kochane organy ścigania najzwyczajniej w świecie coś sobie zamówią od niego czy kogokolwiek innego, i będą tak długo utrzymywać rozmowę aż w końcu zrobią co maja zrobić. A głupia wiadomość i to przez privnote... to tylko/aż wiadomość. nie rozmowa... która może być dowodem chociażby.
4. nie masz widzę zielonego pojęcia jakimi możliwościami "inwigilacji" dysponuje operator sieci, w której masz zarejestrowaną usługę / kartę cokolwiek powiązanego z internetem. Wystarczy, że wpłynie tam odp. wniosek od prokuratora a operator już robi praktycznie wszystko co trzeba by dana osobę ... znaleźć. Skąd to wszystko wiem? na pewno się domyślisz..
5. z wiadomych przyczyn nie podaję sposobu na "namierzanie" po co komu ułatwiać cokolwiek, ale to nie jest kosmicznie trudne.
6. Od siebie i bez żadnej spiny dodam, że dobry email / szyfrujący wiadomości / gdzie logujecie się z karty "józia z zadupiowa" / w kraju z serwerami bez jurysdykcji polskiej + privnote ( lub podobne ) to póki co najlepsze rozwiązanie. polecam. Czy skorzystasz to już kwestia tego jak lubisz ryzykować, ja nie lubię . pozdrawiam "Krzysztof"
Przestałem czytać jak napisał, że sobie policja zamówi. To jak policja moze zamawiać to ja idę do takiej psiarni. Uorzedze pytanie, nie policja nie może sobie zamawiać RC 😅 no bo każdy złapany z dragami mówiłby "to do śledztwa sobie zamówilem" 😅
A i session nie ma nic wspólnego z msg. Działa na zasadzie darknetu i sygnał przechodzi przez różne kraje na dodatek nie jest powiązany z nr tel.. Powodzenia.
(04.04.2024, 12:56)Epsiakos napisał(a): Lukas1985 to do mnie nawiązałes? Ja fachowiec od tego nie jestem akurat, z IT to ja się bawię tylko w overclocking i budowanie sprzętu.
W sumie chyba do mnie bo zwróciłeś się jak do chlopa
A co miałem napisać fachowczyni ? 😅 Nie no to był post do DarkSonia
(04.04.2024, 14:28)wojtas99 napisał(a): tak ale wam powiem ze policja wpadla mojemu ziomkowi, wzieli telefon do ekspertyzy. Powiedzieli zobaczymy co bedziesz mial w telefonie, jak bedziesz mial tam przypal to bedziesz miec problemy. Nic nie wyciagneli z privnota
Żeby coś znaleźć musisz wiedzieć gdzie szukać.