Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Ankieta: Jaki rodzaj bólu najbardziej dał wam w kość ? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Ból fizyczny | 3 | 10.71% | |
Ból psychiczny | 25 | 89.29% | |
Razem | 28 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Ból fizyczny oraz psychiczny - Ile Ty jesteś w stanie wytrzymać ?
14.04.2024, 15:38
Lukas1985 no wlasnie o to chodzi, iz czytasz wyrywkowo, w nastepnym poscie, napisalem tlumczenie, ze "Ty", uzylem jako "Ja"...no tak dokaldnie, no tak jest, ja to wiem...to sie wszystko zgadza, cierpialem na wlasna prosbe, ale to bylo jak bylem nastkiem z poczatkow przygo z uzywkami itd...
TYlko i wylacznie jest przykladem tautologii i jest bledem, ktore zakorzenilo sie w jezyku potocznym, jak i w publikacjach...poradnik poprawnej polszczyzny...mowi jasno:
Kolejne naruszenie zasad gramatycznych, które Polacy w mowie potocznej wręcz uwielbiają stosować. Chodzi o potoczny zwrot “tylko i wyłącznie”.Czy jest to zwrot prawidłowy? Oczywiście, że nie. A dlaczego? Otóż jedno i drugie słowo znaczą to samo. Więc albo użyjemy słowa “tylko”, albo “wyłącznie”.W żadnym wypadku poprawność gramatyczna nie przewiduje łączenia tych dwóch słów w jeden zwrot.
TYlko i wylacznie jest przykladem tautologii i jest bledem, ktore zakorzenilo sie w jezyku potocznym, jak i w publikacjach...poradnik poprawnej polszczyzny...mowi jasno:
Kolejne naruszenie zasad gramatycznych, które Polacy w mowie potocznej wręcz uwielbiają stosować. Chodzi o potoczny zwrot “tylko i wyłącznie”.Czy jest to zwrot prawidłowy? Oczywiście, że nie. A dlaczego? Otóż jedno i drugie słowo znaczą to samo. Więc albo użyjemy słowa “tylko”, albo “wyłącznie”.W żadnym wypadku poprawność gramatyczna nie przewiduje łączenia tych dwóch słów w jeden zwrot.