Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
4-MMC - Mefedron - C11H15NO
18.05.2024, 15:13
(18.05.2024, 14:23)DarkSonia napisał(a): O kurcze, to poleciałeś kolego.
Na podst. jakich badań twierdzisz , że mefedron jest bardziej toksyczny niż klefedron?
Na dzień dobry zobacz z jakich cząsteczek zbudowany jest jeden i drugi.
Potem przeanalizuj jakie dawki jest w stanie znieść dany klient jednego i drugiego specyfiku w 1noc!
Już nawet nie chcę dawać życiowych przykładów gdzie ludzie na mefie jadą kilka lat tydzień w tydzień,
a znajomi po klefie i to czasami po niecałym gramie w noc wyglądają jak zombi, a ci którzy próbowali ciągów to albo nieżyją, albo do dziś nie ma z nimi normalnego kontaktu.
Ale ja się nie opieram o danych anegdotycznych gdzie wiekszosc ludzi przez lata leciała na 3/4mmc a potem na cmc i źle z nimi tylko na literaturze naukowej. A tej odnośnie toksyczności mefedronu jest bardzo dużo. Na niektórych forach jak np h są specjalne tematy gdzie ludzie wrzucają linki z badań a przez ostatnie 13 lat jest ich naprawdę sporo.
Co do budowy. Co z nią ? Jest chlor który jest związany z benzenem kowalencyjnie więc nie "urywa się" z cząsteczki. Plusem chloru jest to, że jest eliminowany z organizmu o wiele szybciej niż metyl. M.in dlatego w lecznictwie praktycznie nie stosuje się leków metylowamych. M.in dlatego w lecznictwie masz np bupropion który jest chloroketonem.
Tak wiem bupropion to nie pochodna metylokatynonu ale takich substancji gdzie używa się chloru czy bromu jest naprawdę sporo.