Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
2-methyl-α-PiHP
30.12.2024, 01:24
Ale wyłapał błąd Tak mi się wkleiło bo wyskakują oba jak się szuka 🔍
Dotykasz wiatru i jesteś bliżej słońca
30.12.2024, 02:52
Takie błędy sie "wyłapuje" jak sie czyta, co sie wkleja
Na aipsin znalazłem jeszcze takie coś, dość generalny opis, ale zawsze coś:
Na aipsin znalazłem jeszcze takie coś, dość generalny opis, ale zawsze coś:
Cytat:
2-Me-α-PiHP; 2-Me-PiHP; orto-PiHP;
IUPAC: 4-metylo-1-(2-metylofenylo)-2-(pirolidyn-1-yl)pentan-1-on
Związek 2-Me-α-PiHP (2-Me-PiHP) to syntetyczna fenyloalkiloamina z podgrupy katynonów, która jest strukturalnym analogiem substancji psychoaktywnych alfa-PiHP, α-PHP (α-pirolidynonheksyfenon) i 2-metylo-alfy-PVP (inna nazwa: orto-pirowaleron), która została po raz pierwszy oficjalnie zidentyfikowana w lipcu 2021 r. Ponadto przedmiotowa substancja jest izomerem 4-Me-α-PiHP, a pierwsze zgłoszenie tej substancji miało miejsce w 2018 roku. We wrześniu 2022 r. na szwedzkim forum internetowym odnotowano pojedynczą ofertę sprzedaży substancji 2-Me-α-PiHP. Dostępne dane dotyczące właściwości farmakologicznych i toksyczności związku nie zostały jeszcze zidentyfikowane. W oparciu o podobieństwa strukturalne z α-PiHP i 4-Me-α-PiHP, oczekuje się, że 2-Me-α-PiHP będzie miał również właściwości psychostymulujące.
Odnotowano sporadyczne dyskusje na temat właściwości substancji na specjalistycznych forach. Potencjalna bliskość psychoaktywnych właściwości substancji do jej szeroko rozpowszechnionych, ale już kontrolowanych analogów, wraz z brakiem kontroli w większości krajów, daje 2-Me-α-PiHP wysoki potencjał do handlu.