Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Adres cebulkowy Forum Dopal do korzystania w sieci Tor
16.10.2024, 19:58
Jak na forum moim zdaniem wystarczy zwykła przeglądarka to w końcu nie jest sklep.
25.10.2024, 21:18
Chłop niby rozumie czym się różni zwykła przeglądarka od tor a zaraz sie pyta co daje używanie onion i tor...
Adresy onion i inne z darkneta odpalisz w tor i najlepiej używać przy okazji vpn
Usługi onion (wcześniej znane jako "usługi ukryte") to usługi, jak witryny internetowe, które są wyłącznie dostępne poprzez sieć Tor.
Usługi onion oferują kilka korzyści w stosunku do zwykłych usług w sieci nie-prywatnej:
Lokalizacja oraz adres IP usług onion jest ukryty, co utrudnia ich cenzurowanie oraz identyfikowanie operatorów.
Cały ruch między użytkownikami sieci Tor a usługami cebulowymi jest szyfrowany end-to-end, więc nie musisz się martwić o łączenie przez HTTPS.
Adres usługi onion jest generowany automatycznie, więc operatorzy nie muszą kupować nazwy domeny.
Ze względu na kryptografię adres URL .onion pozwala Tor upewnić się, że łączy się z właściwą lokalizacją i że połączenie nie jest naruszane.
Adresy onion i inne z darkneta odpalisz w tor i najlepiej używać przy okazji vpn
Usługi onion (wcześniej znane jako "usługi ukryte") to usługi, jak witryny internetowe, które są wyłącznie dostępne poprzez sieć Tor.
Usługi onion oferują kilka korzyści w stosunku do zwykłych usług w sieci nie-prywatnej:
Lokalizacja oraz adres IP usług onion jest ukryty, co utrudnia ich cenzurowanie oraz identyfikowanie operatorów.
Cały ruch między użytkownikami sieci Tor a usługami cebulowymi jest szyfrowany end-to-end, więc nie musisz się martwić o łączenie przez HTTPS.
Adres usługi onion jest generowany automatycznie, więc operatorzy nie muszą kupować nazwy domeny.
Ze względu na kryptografię adres URL .onion pozwala Tor upewnić się, że łączy się z właściwą lokalizacją i że połączenie nie jest naruszane.
26.10.2024, 12:32
Szatan69 ok juz rozumiem dosadnie wytlumaczone. Widzisz tych różnic własnie nie wiedziałem. Moje wyobrażenie co do różnic stron .onion wyglądało zupełnie inaczej. Pomyślalem sobie ze skoro wbijam na to forum z poziomu normalnej przegladarki i widze co widze a póżniej wbijam przez link onion za pomocą Tor'a to wyobrazenie moje o tej stronie wygladało inaczej. Mam na myśli dodatkowe inne ukryte wątki itp. Widocznie moja przeorana bania. Innymi słowy myślałem ze zobacze jakies poszerzone forum nie widzialne z poziomu google i chroma. Tymczasem tutaj chodzi o dodatkową jak ze ważną anonimowość.