Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jak polepszyć pamięć krótkotrwałą naturalnymi sposobami?
27.01.2024, 14:24
Dobra, nie tyczy się to pamięci krótkorwalej tylko długottrwałej, i czy taki to naturalny sposób to nie wiem, ale nie będe zakładał osobnego wątku dla takiej wrzutki:
https://pl.wikipedia.org/wiki/ISRIB
Pojawilo się u jednego vendora z Kanady. Lukas1985 slyszaleś o tym? Co myslisz?
https://pl.wikipedia.org/wiki/ISRIB
Pojawilo się u jednego vendora z Kanady. Lukas1985 slyszaleś o tym? Co myslisz?
horsii nie znam. To chemia więc jakieś uboki na pewno ma tylko kwestia jakie i w jakich proporcjach. Tj czy np 1 osób na 100 tys doświadczy tego czy tamtego czy 1 na 1 milion.
Jest sporo naturalnych produktów które wspomagają łeb i nie mają ubokow jak rozmaryn, brahmi, imbir czy biloba. Na naszym poziomie to wystarczy.
Jest jeszcze jedno duże ale... W większości wypadków praca nad skupieniem, myśleniem itp to spora ingerencja w układ glutaminergiczny czy cholinergiczny. Nadmierne pobudzenie acetylocholiny to spore problemy z depresją czy nerwica. M.in przez to odsetek samobójstw u ludzi inteligentnych jest kilkukrotnie wyższy niż u tych słabiej wykształconych.
Do tego nie oszukujmy się nadmierne blokowanie jednych procesów może negatywnie wpłynąć na inne. Np glutamina źle wpływa na mnie. Okazuje się, że u ludzi którzy mają typowo nerwicowy charakter nadmiar GABA / glutaminy / glutaminianu negatywnie wpływa na zachowanie..
Jest sporo naturalnych produktów które wspomagają łeb i nie mają ubokow jak rozmaryn, brahmi, imbir czy biloba. Na naszym poziomie to wystarczy.
Jest jeszcze jedno duże ale... W większości wypadków praca nad skupieniem, myśleniem itp to spora ingerencja w układ glutaminergiczny czy cholinergiczny. Nadmierne pobudzenie acetylocholiny to spore problemy z depresją czy nerwica. M.in przez to odsetek samobójstw u ludzi inteligentnych jest kilkukrotnie wyższy niż u tych słabiej wykształconych.
Do tego nie oszukujmy się nadmierne blokowanie jednych procesów może negatywnie wpłynąć na inne. Np glutamina źle wpływa na mnie. Okazuje się, że u ludzi którzy mają typowo nerwicowy charakter nadmiar GABA / glutaminy / glutaminianu negatywnie wpływa na zachowanie..
27.01.2024, 15:34
Imbir działa na pamięć aż za dobrze. Do tej pory pamiętam jak w zostałam zmuszona do wypicia herbatki imbirowej przed wycieczką w przedszkolu. Rzygałam jeszcze przed wejściem do autobusu xDDD jakieś 20 lat po tym nie mogłam nawet spojrzeć na imbir i do tej pory pamiętam z najdrobniejszymi szczegółami jak wyglądał kubek, co miałam na sobie i jakiego koloru był autobus.