Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Bhp vpn
22.02.2023, 11:35
Cześć.
Nie będę zakładał nowego tematu.
Więc jeśli mam: vpn surfsharka i korzystam z protona i tor browser to w miarę jestem anonimowy? Nr słuchawki w abonamencie.
Więc jeśli mam: vpn surfsharka i korzystam z protona i tor browser to w miarę jestem anonimowy? Nr słuchawki w abonamencie.
04.07.2023, 13:44
(22.02.2023, 11:35)nawianiecc napisał(a): Cześć.
Nie jesteś! Czy tak cieżko do takich spraw ogarnąc sobie nr na kogos i tel z ktorego przegladasz takie wątki,do tego wykupujesz sobie płatne VPN za krypto i qtedy sobie lataj po tematach.
Tak na marginesie nie używaj neta i tel z ktorego korzystasz sobie normalnie w roznych sprawach związanych z Twoją osoba. Zawsze to wiekszy poziom bezpieczenstwa niż tel na abonament i internet.
Ja nawet na domowym wifi nie przegladam nic co może mnie wiązac z tym swiatem, tel ktorego używam normalnie codziennie nie ma zadnych sladów,że przegladam takie tematy.😉
06.07.2023, 19:43
Ech... Jeśli chcecie mieć pewność że VPN Was nie sprzeda... to kupcie sobie anonimowo za kryptowaluty własny serwer VPS i na nim postawcie jakiegoś VPNa open-source jak OpenVPN lub WireGuard - jak będą chętni to mogę napisać poradnik jak to zrobić... tylko czy komuś będzie się chciało? Jak znajdzie się chociaż jedna zainteresowana osoba to dajcie znać, napiszę.
Klucz PGP: https://pastebin.com/duKANM3E
07.07.2023, 06:45
horsii Hm, no okej - jest chociaż jeden chętny więc jak obiecałem tak zrobię. Usiądę nad tym w weekend na spokojnie (albo i na szybko
co by się przyjemniej pisało poradnik), ale no mam jednak wątpliwości czy nie przerazi Was to, że trzeba będzie własny serwer z Linuxem kupić anonimowo za kryptowaluty, następnie wykonać kilkanaście/kilkadziesiąt poleceń w konsolii linuxowej na tym żeby to skonfigurować itp. XD Ale dobra, spróbujemy, tylko jak mówię dzisiaj jeszcze nie będę miał czasu, więc prawdopodobnie w ten, max. przyszły weekend możecie się spodziewać tutoriala jak postawić własnego VPNa (najprawdopodobniej OpenVPN, bo wg mnie prościej go postawić niż WireGuard, a z open-sourcowych rozwiązań to raczej tylko te 2 mamy tak łatwo dostępne) na własnym VPSie dzięki czemu będziemy to my jako jego administratorzy mieli nad nim 100% kontroli (a więc pewność, że niikt nie przechowuje logów - jeśli go tak sami skonfigurujemy - no chyba że ktoś nawet sam sobie nie ufa i mimo że sobie wmówi że logów nie trzyma to i tak wszystko będzie logował XDDD, ale takie przypadki to pomińmy.
co by się przyjemniej pisało poradnik), ale no mam jednak wątpliwości czy nie przerazi Was to, że trzeba będzie własny serwer z Linuxem kupić anonimowo za kryptowaluty, następnie wykonać kilkanaście/kilkadziesiąt poleceń w konsolii linuxowej na tym żeby to skonfigurować itp. XD Ale dobra, spróbujemy, tylko jak mówię dzisiaj jeszcze nie będę miał czasu, więc prawdopodobnie w ten, max. przyszły weekend możecie się spodziewać tutoriala jak postawić własnego VPNa (najprawdopodobniej OpenVPN, bo wg mnie prościej go postawić niż WireGuard, a z open-sourcowych rozwiązań to raczej tylko te 2 mamy tak łatwo dostępne) na własnym VPSie dzięki czemu będziemy to my jako jego administratorzy mieli nad nim 100% kontroli (a więc pewność, że niikt nie przechowuje logów - jeśli go tak sami skonfigurujemy - no chyba że ktoś nawet sam sobie nie ufa i mimo że sobie wmówi że logów nie trzyma to i tak wszystko będzie logował XDDD, ale takie przypadki to pomińmy.
07.07.2023, 10:25
(04.07.2023, 13:44)Haris777 napisał(a): Nie jesteś! Czy tak cieżko do takich spraw ogarnąc sobie nr na kogos i tel z ktorego przegladasz takie wątki,do tego wykupujesz sobie płatne VPN za krypto i qtedy sobie lataj po tematach.
Tak na marginesie nie używaj neta i tel z ktorego korzystasz sobie normalnie w roznych sprawach związanych z Twoją osoba. Zawsze to wiekszy poziom bezpieczenstwa niż tel na abonament i internet.
Ja nawet na domowym wifi nie przegladam nic co może mnie wiązac z tym swiatem, tel ktorego używam normalnie codziennie nie ma zadnych sladów,że przegladam takie tematy.😉
To się nazywa paranoja.
07.07.2023, 11:59
(07.07.2023, 10:25)Lukas1985 napisał(a): To się nazywa paranoja.
Nie, nie jest to paranoja - uwierz że żaden dostawca VPNa nie będzie Cię chronił dla... 10$ które mu zapłaciłeś? Jak dostawca ma logi (czego nie jesteś w stanie zweryfikować o ile sam nie zrobisz swojego własnego VPNa) to gwarantuję Ci że przekaże służbom wszystko co wie i może.
Nieraz były takie przypadki.
07.07.2023, 14:03
Oczywiście, że nie ma do tych vpn-ow. Ja mówię o czymś innym. To, że siedzisz sobie na forum o dopach czy przeglądasz oferty sklepów nic nie znaczy.
Nikt rozsądny nie będzie ganiać typa o 1 gr klefedronu. Tzn będzie ganiać ale dopóki ilość zysków nie przeważy pracy i strat wpakowanych w całą akcje.
Nikt rozsądny nie będzie ganiać typa o 1 gr klefedronu. Tzn będzie ganiać ale dopóki ilość zysków nie przeważy pracy i strat wpakowanych w całą akcje.
07.07.2023, 18:42
Lukas1985 tak, tu masz rację jak najbardziej - ale zakładam że osoba która temat założyła jednak chce być na prawdę anonimowa w internecie, a nie tylko chce żeby wydawało jej się że jest anonimowa, w dodatku za to płaciła a jak przyjdzie co do czego to i tak się okaże że były to pieniądze wyrzucone w błoto i nie zapewniały żadnej anonimowości.