Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Ankieta: W ofercie PacLabu najchętniej kupiłbym albo chiałbym zobaczyć... Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Nootropiki! | 6 | 8.57% | |
RESEARCH CHEMICALS. Nowe molekuły! | 26 | 37.14% | |
Benzodiazepiny | 14 | 20.00% | |
Odczynniki chemiczne | 8 | 11.43% | |
Półprodukty do samodzielnych syntez. | 2 | 2.86% | |
Bromoketony | 1 | 1.43% | |
Sprzęt labolatoryjny | 1 | 1.43% | |
ANONIMOWĄ ANALITYKĘ czystości i potwierdzania substancji chmeicznych! | 3 | 4.29% | |
Peptydy | 5 | 7.14% | |
Coś innego? Daj nam znać co! | 4 | 5.71% | |
Razem | 70 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
PacLab DARMOCJA ver 2.0 < 20:00 Paczka za FREE lub ZDUBLOWANE zamówienie za RECKĘ!
26.09.2024, 14:40
horsii chodzi o to że to zawsze kończy się tak samo, z definicji jest to w ogóle nie możlie, legalny narkotyk to jakiś oksymoron.
Albo robi się coś z głową albo bez, może są jeszcze jakieś w miarę bezpieczne „legalne narkotyki” które nie zostały zakazane ale jeśli pojawią się na rynku to szybko się to zmieni. Szybkość też zależy od tego jak bardzo będą to bezpieczne substancje a tego przecież nikt nie wie bo owe nie zostały nigdy zsyntezowane i używane na szeroką skalę.
Tak więc wydaje mi się że nie pozostaje nic innego jak zrobić krok w którąś ze stron, bo marzenie o swego rodzaju utopi nigdy się nie spełni.
Albo robi się coś z głową albo bez, może są jeszcze jakieś w miarę bezpieczne „legalne narkotyki” które nie zostały zakazane ale jeśli pojawią się na rynku to szybko się to zmieni. Szybkość też zależy od tego jak bardzo będą to bezpieczne substancje a tego przecież nikt nie wie bo owe nie zostały nigdy zsyntezowane i używane na szeroką skalę.
Tak więc wydaje mi się że nie pozostaje nic innego jak zrobić krok w którąś ze stron, bo marzenie o swego rodzaju utopi nigdy się nie spełni.
26.09.2024, 18:53
święta trójca
3MMC / 4MMC / amfetamina
i mamy nowego lidera w branży spożywczej na terenie naszego kraju
kilka propozycji DYSO dla urozmaicenia
troche palenia THC
to już nawet nie mówie jakby się zamówienia sypały
3MMC / 4MMC / amfetamina
i mamy nowego lidera w branży spożywczej na terenie naszego kraju
kilka propozycji DYSO dla urozmaicenia
troche palenia THC
to już nawet nie mówie jakby się zamówienia sypały
26.09.2024, 19:45
DZIĘKUJEMY ZA UDZIAŁ W 🏆 DARMOCJI! 🏆
🎉 Ogromne gratulacje dla naszego dzisiejszego zwycięzcy - 777! 🎉
Cieszymy się, że miałeś okazję poczuć dreszczyk emocji, łapiąc darmową paczkę w PacLab! 🚀 Jak wrażenia? Daj nam znać, czy zabawa była warta stresu i radości! 😄
🔥 Dziękujemy wszystkim uczestnikom za zaangażowanie i wsparcie w Rundzie Drugiej Darmocji! 🔥
Bez Was ta zabawa nie miałaby takiej mocy! 💥 Z każdą kolejną rundą jesteśmy coraz bliżej odkrycia, kto z Was jest najszybszy w składaniu zamówień. ⏰ Zatem... może następnym razem to Ty złapiesz DARMOWĄ PACZKĘ? 📦
Widzimy się już jutro o 20:00!
Nie zapomnij ustawić przypomnienia 🕔 i przygotować się na kolejną rundę. Kto wie, może to Twoje imię pojawi się w kolejnym ogłoszeniu? 😉
Dzięki za udział i za wspólną zabawę w PacLabowej Darmocji!
Zostaw ⭐⭐⭐⭐⭐ na Trustpilot i podziel się swoimi wrażeniami!
👉 Nastaw budzik i widzimy się wieczorem!
🔗 PacLab.pl
🛑 PS: Pamiętaj, by nie brać udziału ponownie, jeśli już wygrałeś – daj szansę innym! 🙌
🎉 Ogromne gratulacje dla naszego dzisiejszego zwycięzcy - 777! 🎉
Cieszymy się, że miałeś okazję poczuć dreszczyk emocji, łapiąc darmową paczkę w PacLab! 🚀 Jak wrażenia? Daj nam znać, czy zabawa była warta stresu i radości! 😄
🔥 Dziękujemy wszystkim uczestnikom za zaangażowanie i wsparcie w Rundzie Drugiej Darmocji! 🔥
Bez Was ta zabawa nie miałaby takiej mocy! 💥 Z każdą kolejną rundą jesteśmy coraz bliżej odkrycia, kto z Was jest najszybszy w składaniu zamówień. ⏰ Zatem... może następnym razem to Ty złapiesz DARMOWĄ PACZKĘ? 📦
Widzimy się już jutro o 20:00!
Nie zapomnij ustawić przypomnienia 🕔 i przygotować się na kolejną rundę. Kto wie, może to Twoje imię pojawi się w kolejnym ogłoszeniu? 😉
Dzięki za udział i za wspólną zabawę w PacLabowej Darmocji!
Zostaw ⭐⭐⭐⭐⭐ na Trustpilot i podziel się swoimi wrażeniami!
👉 Nastaw budzik i widzimy się wieczorem!
🔗 PacLab.pl
🛑 PS: Pamiętaj, by nie brać udziału ponownie, jeśli już wygrałeś – daj szansę innym! 🙌
26.09.2024, 20:41
(26.09.2024, 12:07)horsii napisał(a): Mglus808 pełno jest takich rzeczy, zakazane w polsce są pochodne 2-pea, tradycyjne kannabinoidy (indolowe, indazolowe, benzimidazolowe itd) oraz pochodne fentanylu.. jest mnóstwo dragów które sie w tym nie mieszczą. prawo w NL wygląda podobnie.
na szczęscie w polsce prawo które wyróżnia substancje na podstawie budowy, a nie takie szaleństwo jak w UK że "jeśli środek oddziałowuje na OUN to jest nielegalny" (jak się rozpędzic, to można na podstawie takiego przepisu zdelegalizować wąchanie kwiatów)
jest mnóstwo substancji które obchodzą ustawę i są jak najbardziej srogimi rozpierdalaczami. to że większość z nich to nie są jakieś klefedrono-podobne ogłupiacze (i co sie z tym wiąże - lwia część rynku nie byłaby nimi zainteresowana) to już inna sprawa.
Ostatnio rozkminialismy na hajpie 3-PEA pochodne 😉
Chyba Nielegalne ale ciekawe są wszelakie takie substancje
https://en.wikipedia.org/wiki/MDMAI
https://en.wikipedia.org/wiki/6-CAT
A no i jest jeszcze metylofenylopiracetam.
(27.09.2024, 00:18)Bogdan Boner napisał(a): Co do ankiety, jest szansa że pojawią się poppersy? ;---D
Cześć!
Tak. Jak najbardziej.
Tylko powiedz bardziej precyzyjnie
Bo POPPERS to bardzo potoczna nazwa....
A jego skład to może być:
[*]Azotyn butylu (butyl nitrite)
[*]Azotyn izobutylu (isobutyl nitrite)
[*]Azotyn pentylu (pentyl nitrite)
[*]Azotyn propylu (propyl nitrite)
I dalej są do ustalenia proporcje.
Jakie pojemności?
Byłyby najbardziej dogodne...
Jakie wogóle jest zapotrzebowanie na POPPERS
w Polsce jeżeli potrafisz to ustalić czy zrobić
dla nas Research daj znać.
Dla nas wprowadzenie produktu na rynek musi mieć sens
komercyjny. Ale jeżeli pytasz czy możemy?
To wszystkie molekuły powyżej mamy na stanie
śmiao możemy zamówić butelki zrobić fajną grafę
na która możemy ogłosić tutaj konkurs i możemy
wprowadzić POPPERSA na rynek. Ale to jest zawsze proces
tzn wsyzstko musi się zgadzać w arkuszku kalkulacyjnym i
mieć komercyjny sens!
(27.09.2024, 00:21)DGEloV napisał(a): Amfetamina nikt jej nie ma dlsczego :x?
Jest zbyt popularna...
Sostępna wszędzie!
Łatwa i banalnie tania w produkcji.
Dla marnych 4-6 zlotych zysku na gramie
po co babrać się w fecie? Rozumiem że
to fascynujące. Że pierwsza sysnteza etc.
Ale dalej czy jest sens tym handlować
produkować? Dla nas NIE!
Możemy powiedzieć że żaden
pieniądz nie śmierdzi.
Ale ten z fety....
pachnie
lub
capi
mysim zapachem
(26.09.2024, 20:41)Lukas1985 napisał(a): Ostatnio rozkminialismy na hajpie 3-PEA pochodne 😉
Chyba Nielegalne ale ciekawe są wszelakie takie substancje
https://en.wikipedia.org/wiki/MDMAI
https://en.wikipedia.org/wiki/6-CAT
A no i jest jeszcze metylofenylopiracetam.
I to właśnie jest część zagadnienia
z którą na codzień borykamy się w PacLab.
- Czy molekuła jest legalna? Czy jest na liście....
- Czy możemy ją wyprodukować?
- Czy możemy ją sprzedawać?
- Czy trzeba na nią zezwoleń...
- Czy zamówione półprodukty do jej produkcji nie zwalą nam na głowę CBŚ?
To tylko kilka pytań pełna lista to ponad 80
pozycji na które musimy sobie odpowiedzieć
zanim zdecydujejemy się pójść w którymś kierunku.
Czy to jest proste? Tak.
Wystarczy że zapoznasz się z dokumentami poniżej:
Ustawa o przeciwdziałaniu narkomanii:
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDet...0230000172
Lista substancji psychotropowycch zakazancyh i NPS:
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dzien...h-18747849
Ustawa prawo faraceutyczne:
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/downlo...1381Lj.pdf
Czy to jest praca na 15minut jak scrolowanie 30 filmów z TikToka?
-Raczej nie.
Podałem tylko trzy linki jak jesteś zianteresowany zagadnieniem
to z przyjemnością dostarczę więcej. Ale tutaj jest sporo informacji
i warunków które muszą być spełnione
aby wprowadzić nową molekułę na rynek.
A teraz bądźcie szczerzy...
Kto z was chociaż kliknął na jeden z tych linków
i zapoznał się z tym o czym wogóle mówimy?
Wracając do Twojego pytania Metylofenylopiracetam lepiej znany jako PRL-8-53
może być sklasyfikowany jako NPS. Może ale nie musi. Potencjalnie jakbyśmy go wyprodukowali
i pojawiłby się problemy. Mogłoby dojść do oskarżenia że wprowadziliśmy na rynek NPS i
dalej tylko od wyroku Sądu zależałoby sklasyfikowanie czy napewno Metylofenylopiracetam
jest NPS czy nie. A niestety niezbyt wielu chemików jest wśród polskich sędziów a poziom
kompetnecji "biegłych" pozostawia wiele do życzenia.
Więc czy warto?
Odpowiedź na to pytanie nastręcza szeregu trudności.
Ale z tego co wiem PRL-8-53 jest dostępny w Polsce.
Czy warto podejmować jakiekolwik ryzyko i sprzedawać
tą molekułę? Nie wiemy to wymagałoby drobiazgowej analizy.
Dziekujemy za propozycję nowej substancji!
Daj znać co o tym myślisz
czy uważąsz że
postępujemy
ok?
PacLab nie PRL-8-53 to nie metylofenylopiracetam. Piracetamy mają pierścień pirolidynowy a PRL nie ma. Druga sprawa - macie Tramal czy Sildenafil i się nie boicie a rozkminiacie pochodną piracetamu.
Trzy - zapewne ktoś kto będzie siedział nad toną papierologii i będzie Wam doradzać co może wejść a co nie to nie zrobi tego za frajer. Ja nie mam na to zwyczajnie czasu.
Czwarta sprawa - z tego co pamiętam to mamy jeszcze termin NSP / NPS i za NSP można uznać każda substancje działająca na człowieka. Więc idąc tym co piszesz to nic nie wprowadzisz na rynek.
To raczej Wasza decyzja co wprowadzicie. To Wy musicie zbilansować zyski i straty choć handlując tramalem i martwiąc się metylphenylpirwcetamem to pokazujecie dość ciekawy obraz firmy. A.juz Wasza akcja z początku gdzie namawialiacie ludzi na reklamę na social mediach była zwyczajnie glupia. I to właśnie takie coś sprowadzi na Was problemy a nie kolejna molekuła na granicy legala.
Edit. PS. Piszecie, że macie Tramal czy BDO, żeby ludzie zwrócili uwagę. Ciekawa sprawa. Trzeba było dać metę albo mefedron to by dopiero zwrócili uwagę.
Teraz tak z czystym sumieniem ile macie paczek w których jest tramal z nootropami ? Niejeden vendor padł na opio. Już 8lat temu ostrzegałem, żeby nie robić zakupów tam gdzie są opio, bo to prędzej niż później kłopoty. Jednak co jakiś czas pojawia się ktoś kto popełnia ten błąd.
Trzy - zapewne ktoś kto będzie siedział nad toną papierologii i będzie Wam doradzać co może wejść a co nie to nie zrobi tego za frajer. Ja nie mam na to zwyczajnie czasu.
Czwarta sprawa - z tego co pamiętam to mamy jeszcze termin NSP / NPS i za NSP można uznać każda substancje działająca na człowieka. Więc idąc tym co piszesz to nic nie wprowadzisz na rynek.
To raczej Wasza decyzja co wprowadzicie. To Wy musicie zbilansować zyski i straty choć handlując tramalem i martwiąc się metylphenylpirwcetamem to pokazujecie dość ciekawy obraz firmy. A.juz Wasza akcja z początku gdzie namawialiacie ludzi na reklamę na social mediach była zwyczajnie glupia. I to właśnie takie coś sprowadzi na Was problemy a nie kolejna molekuła na granicy legala.
Edit. PS. Piszecie, że macie Tramal czy BDO, żeby ludzie zwrócili uwagę. Ciekawa sprawa. Trzeba było dać metę albo mefedron to by dopiero zwrócili uwagę.
Teraz tak z czystym sumieniem ile macie paczek w których jest tramal z nootropami ? Niejeden vendor padł na opio. Już 8lat temu ostrzegałem, żeby nie robić zakupów tam gdzie są opio, bo to prędzej niż później kłopoty. Jednak co jakiś czas pojawia się ktoś kto popełnia ten błąd.
27.09.2024, 06:12
(27.09.2024, 05:34)Lukas1985 napisał(a): PacLab nie PRL-8-53 to nie metylofenylopiracetam. Piracetamy mają pierścień pirolidynowy a PRL nie ma. Druga sprawa - macie Tramal czy Sildenafil i się nie boicie a rozkminiacie pochodną piracetamu.
Dziękuję za konstruktywną krytykę i bardzo celne uwagi!
" nie PRL-8-53 to nie metylofenylopiracetam"
- Zgadzam mój błąd tutaj nie sprawdziłam i przeprasam za brak moich kompetencji w tym zakresie.
"Trzy - zapewne ktoś kto będzie siedział nad toną papierologii i będzie Wam doradzać co może wejść a co nie to nie zrobi tego za frajer. Ja nie mam na to zwyczajnie czasu. "
- Tego rodzaju usługi w PL są bardzo kosztowne. I wymagają ekspertyzy nie tylko radcy prawnego. To wielowątkowe zagadnienie i tutaj tak jak z cheią nie jestem profesjonalistką w tej dziedzinie. Są od tego ludzie.
"NSP / NPS i za NSP"
-Oczywiście ale nie piszemy tutaj kursu z zakresu posługiwania się aktami prawnymi i ich interpretacji.
Porusyzłam tylko podsawowe kwestie a uwzględnienei wszytkich napewno przekracza moje możliwości
czasowe a także nie leży w obszarze moich kompetencji w PacLab.
Odnośnie Tramadolu nie kieruje nami w żadnym wypadku
hipokryzja a twarda kalkulacja potencjalnych zysków.
A także konieczność wprowadzenia molekuły która
przyciągnełaby uwagę społeczności Dopal.org
Z całą pewnością ta molekuła stoji generalnie
w sprzeczności do tego czym PacLab miał być
w początkowych założeniach.
Jaki będziemy mieli docelowo profil działalności?
-Nie wiemy.
Wiele zależy od Was!
Taka sama sytuacja z BDO. Jest to surowiec używany w PacLab
służacy jako ropuszczalnik do przeprowadzania
badań takich jak Chromatografia.
Czy my chcemy te dwie molekuły sprzedawać?
I czy wpisują się w nasz początkowy profil działalności?
Mogę śmiało powiedzieć że na początku odpowiedź była
NIE. A nasz zespół jest podzielony odnośnie tego czy
wogóle te dwie molekuły powinny być sprzedawane.
Ale sprzedajemy je ponieważ "wydaje nam się"
że możemy to robić.
Czy w takim razie BDO czy Tramadol będzie dostępny wiecznie?
Odpowiedź brzmi nie. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ile produktów było
w naszej ofercie na samym początku a ile jest w niej teraz.
Udanego poranka!
PacLab Team