Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Globalne ocieplenie...hit czy kit!?
25.01.2025, 12:12
Chochlik jak byłem mały to skakaliśmy z kolegami w zaspy na głowę i to była taka frajda, że chciałbym to powtórzyć nawet dziś. Ot. przypomnić w sobie dziecko.
Teraz nawet śniegu nie ma w święta. O czymś to musi świadczyć.
Ale tych pierdolinych bananowych dzieci z ostatniego pokolenia to traktowałbym jak terrorystow, bo są terrorystami.
Ale tych pierdolinych bananowych dzieci z ostatniego pokolenia to traktowałbym jak terrorystow, bo są terrorystami.
25.01.2025, 22:05
(25.01.2025, 12:12)Firana napisał(a): Chochlik jak byłem mały to skakaliśmy z kolegami w zaspy na głowę i to była taka frajda, że chciałbym to powtórzyć nawet dziś. Ot. przypomnić w sobie dziecko.
W chuj nieodpowiedzialne jest skakanie na łeb. Nawet jeśli była zaspa jak w Norwegii zimą, to jeżdżąc na wózku, nie wspominałbyś tego tak dobrze.
26.01.2025, 13:53
(25.01.2025, 11:00)Lukas1985 napisał(a): Tu nikt nic nie domonizuje. To są interesy. Odpowiedni ludzie zainwestowali w pompy ciepła, elektryki i inne rozwiązania.
W sensie abym to dobrze zrozumial...nazwijmy to elyta bogaczy rzadzacych...posiada mega technologie...np. gigantyczne pompy ciepla, ktore ocieplaja calą kule ziemska!?
26.01.2025, 15:06
(25.01.2025, 11:16)Firana napisał(a): Wystarczy spojrzeć w przeszłość i jakie zimy mieliśmy, a jakie mamy teraz
Pytałem kilka stron wcześniej. A co powiesz o tym, że 450lat temu Bałtyk był zamarznięty i odmarzł. Co np w XV czy XVI wieku spowodowało ocieplenie klimatu ? Auta spalinowe ?
Klimat się zmieniał od zawsze.
Poczytaj sobie o np MEL:
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%82a_epoka_lodowa
26.01.2025, 17:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2025, 17:02 przez wiadomix.
Powód edycji: interpunkcja jak zwykle :P
)
Z tego co tam się kiedyś interesowałem to jest to wszystko cykliczne. Mam na myśli okresy gdzie amplituda temperatur diametralnie się zmienia. Co do naukowców to są zależni od grantów. Bez tego nie mają co robić, tak że odpowiedzcie sobie sami. Covidioza idealnie to pokazała.
Ave.
Ave.