Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market
18.04.2025, 15:38
Mi się wydawało, że w soboty kurierzy inpostu nie dowożą ale no nie wiem. W każdym razie żeby dostać przesyłkę weekendowa trzeba zapłacić ekstra za wysyłkę.
18.04.2025, 15:52
Ja na ich stronie czytałem że w soboty nie pracują. Ale może coś się zmieniło.
18.04.2025, 17:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.04.2025, 17:08 przez Ciemnoksieznik.)
To zależy od rewiru generalnie, ale u mnie jeszcze do niedawna rozrzucali paczki w soboty, niezależnie czy wybrałeś dostawę w sobotę czy nie. Dopłacenie za dostawę w sobotę po prostu gwarantuje jej dostarczenie w ten dzień.
Od jakiegoś miesiąca paczki, które wjechały na Centrum Logistyczne mojego miasta w sobotę, w nocy, czekają na dostawę do poniedziałku.
Od jakiegoś miesiąca paczki, które wjechały na Centrum Logistyczne mojego miasta w sobotę, w nocy, czekają na dostawę do poniedziałku.
Kto stał się ćpunem, trzeźwy nie umrze.
18.04.2025, 17:35
Dokładnie tak jak Ciemnoksieznik mówi.
InPost ogólnie jest pojebany. Swojego czasu paczki dochodziły mi zawsze w okolicach 3-4 w nocy, w weekendy też.
InPost ogólnie jest pojebany. Swojego czasu paczki dochodziły mi zawsze w okolicach 3-4 w nocy, w weekendy też.
Znam się na rozkładaniu białek jak enzym
18.04.2025, 18:00
A to nie jest tak, że przez to, że są święta to kurierzy pracują dłużej i też pracują w niedzielę? Kiedyś mi paczka przyszła i nie zapłaciłem ekstra xd. Druga sprawa jest taka, że święta są i lepiej żeby przyszła za tydzień
18.04.2025, 18:34
W InPost kurierzy chyba zawsze pracują w weekendy i "dłużej".
Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że całą dobę. Wszak nie dostarczają paczki bezpośrednio do klienta, który w nocy śpi, tylko do skrytki z której będzie mógł ją odebrać rano przed pójściem na kolejne 8 godzin do swojej zjebanej roboty.
Zapewne te godziny się różnią w każdej miejscowości/dzielnicy, ale jestem prawie pewny, że jest spora ilość kurierów jeżdżących na nocki i w dni wolne od pracy.
Mniejszy ruch na ulicach - szybsza dostawa, mniej spalonego paliwa w korkach, klienci zadowoleni że dostali paczkę w weekend. Same plusy.
Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że całą dobę. Wszak nie dostarczają paczki bezpośrednio do klienta, który w nocy śpi, tylko do skrytki z której będzie mógł ją odebrać rano przed pójściem na kolejne 8 godzin do swojej zjebanej roboty.

Zapewne te godziny się różnią w każdej miejscowości/dzielnicy, ale jestem prawie pewny, że jest spora ilość kurierów jeżdżących na nocki i w dni wolne od pracy.
Mniejszy ruch na ulicach - szybsza dostawa, mniej spalonego paliwa w korkach, klienci zadowoleni że dostali paczkę w weekend. Same plusy.
Znam się na rozkładaniu białek jak enzym
18.04.2025, 19:12
Rweqerew333 to chyba zależy od kuriera. Czasem mi gołębie lądowały w soboty, a nie były to przedświąteczne terminy.
Podstawą odwagi w byciu sobą jest odwaga w byciu nielubianym.
Jeżeli przestanie mieć znaczenie, co ludzie myślą o tobie - sięgniesz po wolność