Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Grzyby - Temat ogólny
09.03.2023, 09:50
ściągał ktoś odciski i chciałby się podzielić swoimi metodami? chętnie posłucham każdego w tym temacie
Beeniepatu Maniek proszę o zmiane nazwy wątku na Grzyby - wątek ogólny
Beeniepatu Maniek proszę o zmiane nazwy wątku na Grzyby - wątek ogólny
13.03.2023, 11:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2023, 11:10 przez voice.of.voiceless.)
Bam z tego co wiem, to uwarunkowane jest gatunkowo, nasze polskie łysiczki są słabsze w działaniu, ze względu na mniej sprzyjające warunki od tych równikowych, takie już je zrobiła matka natura wraz z ewolucją i kropka.
13.03.2023, 11:17
Z tego co mi wiadomo to najmocniejsza odmiana grzybków Hawaiian (Copelandia Cyanescens), niedługo będę zamawiał kilka grow kitów na uprawę i przy okazji zrobię odciski każdej generyki żeby później być w stanie samemu produkować zaszczepione "ciastka ryżowe do uprawy bez konieczności płacenia 200 za grow kit
13.03.2023, 11:23
ProducentRC mam nadzieje, ze wspomnisz o metodologii pobierania odcisków, kazdego co sie pytam robi to ciut inaczej
13.03.2023, 11:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2023, 12:16 przez ProducentRC.)
Robiłem to w przeszłości, folia aluminiowa złożona na dwie lub cztery warstwy, na chusteczkę leję spirytus żeby odkazić folię po to aby później nie było zainfekowane bakteriami, po wyschnięciu spirytusu kładę kapelusz odcięty nową żyletką (wcześniej również przetarta spirytusem) odciam równo z kapeluszem grzyba, wcześniej wyparzone szklanki we wrzątku oraz przetarte spirytusem kładę na każdy kapelusz jedną szklankę, folię tnę tak aby każdy formujący się odcisk miał własny kwadrat około 15x15cm z foli, zostawiam to na 24-36h w temperaturze pokojowej, po minięciu wyznaczonego czasu przystępuje do zabezpieczenia odcisków wkładając je do przygotowywanych "kopert" z przetartej spirytusem foli aluminiowej. To wszystko, szansa na zakażenie grzybni jest znikoma a odciski wychodzą bardzo ładne @"PUDZILLA"