Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
ostrzezenia
27.08.2024, 13:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.08.2024, 14:02 przez NieMaCiagu.)
czesc. nie mam mozliwosci wysylania wiaodmsoci prywatnych wiec zapytam tutaj Maniek szukalem na forum gdzie jest zakaz pisania linkow do sklepow nie znalazlem takowego. wtem przychdoze z zapytowywaniem dlaczego bez zadnej informacji otrzymalem jakies ostrzezenia jak nawet nie ma zapisu co tego zabrania? o upomnienie to juz nawet nie pytam. regulamin nie ma zakazu ani wspomnienia o adresach sklepow ze nie mozna ich podawac, wczsniejszy wpis gdzie dalem adres sklepu chyba nawet zaakceptowal moderator nie wiem ciekzo sie polapac co tu kto dopuszcza. sklepy ktore maja loga maja podane pelne adresy, faq nie ma o niczym wspomnianie ze jest to karane jak sie poda adres. dziekuje za rzeczowe podejscie do tematu i wskazanie zapisow mowiacych o tych zakazach i ich karach. widze ze prawie 10 postow ktos skasowal ale jaki powod? jeden moderator akceptuje drugi kasuje
27.08.2024, 14:13
Witam
Przejrzyj dokładnie regulamin. Nie można reklamować sklepów (oraz publikować innych treści reklamowych) niż te z działów partnerskich bez zgody admina. Nazwy sklepów w dziale "dopalacze sklepy" jakbyś zauważył mają ocenzurowane/zagwiazdkowane nazwy, a Ty podajesz linki do takich sklepów. Nie sądzę, żeby drugi moderator zaakceptował takiego posta, ponieważ tylko Twój pierwszy post był konieczny do zaakceptowania.
Zgadza się, posty w których podałeś pełne linki do sklepów zostały usunięte. Inne zostały scalone (np. to samo pytanie o 3mmc w dwóch wątkach sklepu Escobar )
Przejrzyj dokładnie regulamin. Nie można reklamować sklepów (oraz publikować innych treści reklamowych) niż te z działów partnerskich bez zgody admina. Nazwy sklepów w dziale "dopalacze sklepy" jakbyś zauważył mają ocenzurowane/zagwiazdkowane nazwy, a Ty podajesz linki do takich sklepów. Nie sądzę, żeby drugi moderator zaakceptował takiego posta, ponieważ tylko Twój pierwszy post był konieczny do zaakceptowania.
Zgadza się, posty w których podałeś pełne linki do sklepów zostały usunięte. Inne zostały scalone (np. to samo pytanie o 3mmc w dwóch wątkach sklepu Escobar )
27.08.2024, 14:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.08.2024, 14:32 przez NieMaCiagu.)
zapis sam w sobie jest zgola inny niz go przedstawiles i brzmi "Zabronione jest publikowanie jakichkolwiek komercyjnych treści (reklam) bez uzyskania uprzedniej zgody Administratora. Dotyczy to również wiadomości prywatnych oraz sygnaturek." gdzie tutaj jest ten zakaz o linku i jego karaniu? publikowanie tresci komercyjnych to jest taka tresc ktora przynosi dochod a jaki ja mam dochod z podania adresu sklepu? nie ma zapisu ktory mowi nie wolno pisac linkow i za to jest kara
napisalem wazny temat z logowaniem tor tez smietnik fajny poczatek
napisalem wazny temat z logowaniem tor tez smietnik fajny poczatek
27.08.2024, 14:52
Takie wpisy (podanie pełnego linku bez zgody admina) traktujemy jako publikację treści reklamowych - przecież tutaj jedynie sklepy się reklamują, więc o jakich treściach reklamowych myślałeś, że jest mowa w regulaminie? Treści reklamowe mogą przecież przybierać różne formy, np. linku do sklepu i nie mnie oceniać czy masz jakieś profity od tych sklepów z tego tytułu, że podajesz na forum ich strony Myślę, że dla większości użytkowników ta kwestia w regulaminie jest jasna i klarowna, nikt nigdy nie miał z tym problemu. Jeśli masz z tym jakiś problem - pisz zażalenia do admina. Ja w tym momencie kończę dyskusję na ten temat.
Za tydzień Twój poziom ostrzeżeń zostanie wyzerowany.
Wątek o Torze został przeniesiony do odpowiedniego działu "Pomysły i sugestie" - wcześniej napisałeś go w "Ogłoszenia z forum".
Mam nadzieję, że pomogłem rozwiać wszelkie wątpliwości. Życzę miłego dnia.
Za tydzień Twój poziom ostrzeżeń zostanie wyzerowany.
Wątek o Torze został przeniesiony do odpowiedniego działu "Pomysły i sugestie" - wcześniej napisałeś go w "Ogłoszenia z forum".
Mam nadzieję, że pomogłem rozwiać wszelkie wątpliwości. Życzę miłego dnia.
27.08.2024, 15:06
Maniek skoro sie zeruja to spoko ale nadal mysle ze zapis dotyzacy podawania pelnego linku z jego kara za to bylby odpowiedniejszy. nitk na fazie nie kmini co to jest tresc marketingowa bo na ludzki rozumm to jest pisanie i reklamowanie sie przez sklep bez zgody admina. Wtedy ma to sens natomiast pisanie przez jakeigos nonama adresu sklpepu i podciaganie tego pod tresc komeryjna to daleko idace nawet za bardzo pomysly.
co do wpisu ogloszenia z forum tam jest zapis "ważne kwestie związane bezpośrednio z działaniem forum." to jest wazna kwestia jak wchodzisz przez tor klikasz cokolwiek i nie jestes juz w onion w takim przypadku jak to nie jest wazna kwestia z dzialaniem forum to nie wiem z czym skoro to o dzialanie forum chodzi gdzie dokladnie to jest nie dzialanie forum w onion.
co do wpisu ogloszenia z forum tam jest zapis "ważne kwestie związane bezpośrednio z działaniem forum." to jest wazna kwestia jak wchodzisz przez tor klikasz cokolwiek i nie jestes juz w onion w takim przypadku jak to nie jest wazna kwestia z dzialaniem forum to nie wiem z czym skoro to o dzialanie forum chodzi gdzie dokladnie to jest nie dzialanie forum w onion.
Maniek napisał 27.08.2024, 15:30:
Przecież każdy sklep może sobie założyć konto takie jak Twoje i podawać z niego linki i takie zachowanie traktujemy jak jest opisane w regulaminie, czyli publikację treści reklamowych. Ty też teoretycznie możesz być takim sklepem Dlatego właśnie zabronione jest podawanie linków przez kogokolwiek. To jest proste i logiczne.
Przecież każdy sklep może sobie założyć konto takie jak Twoje i podawać z niego linki i takie zachowanie traktujemy jak jest opisane w regulaminie, czyli publikację treści reklamowych. Ty też teoretycznie możesz być takim sklepem Dlatego właśnie zabronione jest podawanie linków przez kogokolwiek. To jest proste i logiczne.
27.08.2024, 15:18
Dziękujemy za sugestię dotyczącą doprecyzowania tego punktu regulaminu. Przekażemy ją adminowi.
Dział "Ogłoszenia z forum" jest zarezerowany dla administracji. Gdybyś tam zajrzał to zapewne zauważyłbyś, że żaden z użytkowników nie publikował tam żadnych treści (nowych wątków). Myślę, że dział do którego przeniosłem jest odpowiedniejszy również z tego względu, że jest tam jasny zapis o możliwości zgłaszania błędów w działaniu forum, a Twój wątek dotyczy właśnie błędu w działaniu forum. 'POMYSŁY I SUGESTIE' "W tym miejscu zgłaszacie swoje pomysły oraz sugestie, które pomogą usprawnić i ulepszyć nasze forum. Zgłaszanie błędów w działaniu forum itp"
Dział "Ogłoszenia z forum" jest zarezerowany dla administracji. Gdybyś tam zajrzał to zapewne zauważyłbyś, że żaden z użytkowników nie publikował tam żadnych treści (nowych wątków). Myślę, że dział do którego przeniosłem jest odpowiedniejszy również z tego względu, że jest tam jasny zapis o możliwości zgłaszania błędów w działaniu forum, a Twój wątek dotyczy właśnie błędu w działaniu forum. 'POMYSŁY I SUGESTIE' "W tym miejscu zgłaszacie swoje pomysły oraz sugestie, które pomogą usprawnić i ulepszyć nasze forum. Zgłaszanie błędów w działaniu forum itp"
27.08.2024, 15:31
NieMaCiagu Poza akceptacja na pierwszy post, kolejnych nie musialem bo od tego momentu piszesz bez potrzeby akceptowania twoich postow wiec Nie, nie zaakceptowalem twoich postow z Linkami do sklepu.
Jest to pogwalcenie regulaminu i zasad forum a dodamy jeszcze jawne Klamanie oraz Multikonto - Jak poleci ban to na wszystkie 3
Jest to pogwalcenie regulaminu i zasad forum a dodamy jeszcze jawne Klamanie oraz Multikonto - Jak poleci ban to na wszystkie 3
27.08.2024, 16:09
...a ja tu widzę podwojne dno a nawet potrojne, odnosnie do "nowego"usera ;-) a może juz jestem stary i ślepy ;-)
27.08.2024, 16:36
bez kitu co za typ, weź tam poszukaj logiki gdzieś i wróć, tak jakby każdy miał kurwa wiedzieć czy Ty jesteś właścicielem czy nie, a twoje słowo miałoby być tylko prawdą, gdzie Ty typie żyjesz
27.08.2024, 16:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.08.2024, 17:15 przez NieMaCiagu.)
(27.08.2024, 15:31)Epsiakos napisał(a): NieMaCiagu Poza akceptacja na pierwszy post, kolejnych nie musialem bo od tego momentu piszesz bez potrzeby akceptowania twoich postow wiec Nie, nie zaakceptowalem twoich postow z Linkami do sklepu.
Epsiakos pogwalcenie regulaminu chyba jego zle wytlumaczony zapis? mozesz wyjasnic badz wskazac gdzie jest klamanie oraz mulikonto?
(27.08.2024, 16:36)yetow napisał(a): bez kitu co za typ, weź tam poszukaj logiki gdzieś i wróć, tak jakby każdy miał kurwa wiedzieć czy Ty jesteś właścicielem czy nie, a twoje słowo miałoby być tylko prawdą, gdzie Ty typie żyjesz
zyje sobie na wsi gdzie wszystko jest prote. widzisz ja prosty sprawy rozumiem prosto. Ty za to wielki miastowy i klaszczesz na zapis ktory nie okresla ze nie wolno Ci podawac linkow juz pomijajac ze to jakeis sklepy totalnie bez wieksdzego polotu i ich nie polecalem czy nagabylwalem jakie sa swietne tylko bylo pytanie o link, napisalem link. NIe widnieje na forum zaden zapis ktory mowi ze nie wolno pisac linkow ani ze jest za to jakas kara. Juz pomijajac ze dla nowego usera ze wsi mogloby byc upomnienie.
Brawo panowie moderatorzy zmieniliscie zapis regulaminu i teraz juz jest ze nie wolno podawac linkow do sklepow czy nie mozna tak bylo odrazu? zamiast najpierw karac a potem zmieniac zapisy? spoko pytanie retoryczne.
bylo
Cytat:Zabronione jest publikowanie jakichkolwiek komercyjnych treści (reklam) bez uzyskania uprzedniej zgody Administratora. Dotyczy to również wiadomości prywatnych oraz sygnaturek.
JEST
Cytat:Zabronione jest publikowanie jakichkolwiek komercyjnych treści (reklam, czyli np. linków do sklepów) bez uzyskania uprzedniej zgody Administratora. Dotyczy to również wiadomości prywatnych oraz sygnaturek.
brawa za szybkosc reakcji i wykonania