Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
NEP - N-etylonorpentedron
28.08.2024, 06:37
Nep nep nep lubię ten wjazd przy dobrym nepie jednak przy kilku nocach już słaby jest wolę alfę alczkowiek nie wykluczam nepa i wisi on wysoko na statystykach u mnie w grobelni
31.08.2024, 16:07
Niech tutaj jakis dobry człowiek zalinkuje badź opisze jak się powinno palić nepa ze szkła, jak powinien smakować, dawki, sposoby
Co cię nie zabije może mocno upośledzić
Przed następnym mixem zastanów się czy chcesz żeby matka ci wycierała obsrane plecy do końca życia.
Przed następnym mixem zastanów się czy chcesz żeby matka ci wycierała obsrane plecy do końca życia.
Synonimy: (N-etylo-nor-pentedron, etylopentedron, α-etyloaminopentiofenon, α-etyloamino-walerofenon, α-EAPP)
N-etylo-pentedron jest mniej znanym związkiem psychoaktywnym o działaniu stymulującym należącym do grupy syntetycznych katynonów. Ma on działanie stymulujące (pobudzające) oraz euforyczne. Wykazuje również działanie empatogenne - przyjmowanie powoduje otwartość emocjonalną oraz uczucie empatii i miłości. Stymulujący efekt NEP jest spowodowany jego działaniem jako selektywnego inhibitora zwrotnego wychwytu noradrenaliny i dopaminy. Efekt empatogenny jest również związany z aktywnością tego związku jako inhibitora zwrotnego wychwytu serotoniny lub jako czynnika uwalniającego serotoninę jednakże kwestia ta wymaga przeprowadzenia dalszych szczegółowych badań. NEP ma strukturę bardzo zbliżoną do pentedronu, od którego różni się posiadaniem grupy etylowej dołączonej do atomu azotu w miejscu, w którym w pentedronie występuje grupa metylowa. Dodatek tej grupy powoduje, że jest on około 3 razy bardziej aktywny od pentedronu. NEP jest strukturalnie bardzo zbliżony również do N-etylo-heksedronu (hex-en) i powoduje występowanie bardzo podobnych efektów. NEP jest najczęściej wprowadzany jako związek z grupy „research chemicals”, a jego pierwsze pojawienie się na rynku miało miejsce w 2016 r. Stanowi on przykład nowej substancji psychoaktywnej zaprojektowanej tak, aby przypominał i posiadał właściwości popularnego, mocno oddziaływującego, ale mającego krótkie działanie poprzednika - pentedronu. Istnieją bardzo ograniczone dane dotyczące właściwości farmakologicznych, metabolizmu i toksyczności NEP u ludzi.
N-etylo-pentedron podobnie jak pentedron wykazuje aktywność w układzie dopaminergiczny i adrenergicznym ośrodkowego i obwodowego układu nerwowego człowieka. Zażycie NEP stanowić może zagrożenie dla życia lub zdrowia człowieka jako następstwo wystąpienia silnych efektów toksycznych, w szczególności upośledzenia funkcji układu sercowo-naczyniowego (zaburzenia rytmu serca, zmiany ciśnienia krwi, bezpośrednie działanie kardiotoksyczne), z granicznymi zaburzeniami skutkującymi utratą przytomności z zatrzymaniem krążenia włącznie.
Dawki
Dawka progowa: 5 mg;
Dawka niska: 5 - 15 mg;
Dawka przeciętna: 15 - 30 mg;
Dawka wysoka: 30 - 50 mg;
Dawka bardzo wysoka: powyżej 50 mg.
Okres działania
1,5 - 3 godz.
Działanie farmakologiczne
Z uwagi na brak wyników badań dotyczących tego związku analiza dotycząca działania odnosi się do porównywania działania tego związku z działaniem związków z grupy katynonów. NEP najprawdopodobniej oddziałuje jako inhibitor zwrotnego wychwytu lub czynnik pobudzający wydzielanie dopaminy i noradrenaliny. Pozwala to noradrenalinie i efedrynie na gromadzenie się w mózgu, co powoduje efekty stymulacyjne i wywołuje euforię. Dodatkowo, przypuszczalnie ma on również działanie wpływające na pobudzenie wydzielania serotoniny, co tłumaczy opisywane przez użytkowników działanie entaktogenne.
Wykorzystanie w przemyśle
Nie jest wykorzystywany w przemyśle.
Subiektywne efekty oddziaływania
Poniżej przestawione efekty oddziaływania NEP zebrane są na podstawie doświadczeń własnych użytkowników forum PsychonautWiki, które stanowią katalog subiektywnych doznań. Do opisywanych stanów należy odnosić się z ostrożnością pamiętając, że spożycie jednorazowej dawki NEP nie musi spowodować ich wystąpienia w dużej intensywności. Niemniej jednak zwiększanie przyjmowanej dawki znacznie zwiększa szanse na pojawienie się całego spektrum opisywanych efektów. Efekty uboczne są znacznie bardziej prawdopodobne w przypadku przyjmowania dużych dawek i mogą spowodować poważne negatywne konsekwencje dla zdrowia lub nawet śmierć.
Efekty oddziaływania w sferze fizycznej
Efekty oddziaływania w sferze poznawczej
Objawy związane ze zmniejszeniem oddziaływania (after effects) - objawy te generalnie są nieprzyjemne w porównaniu z odczuciami występującymi w fazie maksymalnego działania (peak). Związane jest to ze zmniejszaniem się ilości neurotransmiterów w mózgu. Efekty ten najczęściej, chociaż nie tylko, dotyczą: niepokoju, wyczerpania, przywidzeń, depresji, drażliwości, braku motywacji, obniżenie sprawności myślenia, bezsenności i otępienia.
info z:
https://www.chemisit.pl/baza-wiedzy/n-et...-eapp-cz-1
N-etylo-pentedron jest mniej znanym związkiem psychoaktywnym o działaniu stymulującym należącym do grupy syntetycznych katynonów. Ma on działanie stymulujące (pobudzające) oraz euforyczne. Wykazuje również działanie empatogenne - przyjmowanie powoduje otwartość emocjonalną oraz uczucie empatii i miłości. Stymulujący efekt NEP jest spowodowany jego działaniem jako selektywnego inhibitora zwrotnego wychwytu noradrenaliny i dopaminy. Efekt empatogenny jest również związany z aktywnością tego związku jako inhibitora zwrotnego wychwytu serotoniny lub jako czynnika uwalniającego serotoninę jednakże kwestia ta wymaga przeprowadzenia dalszych szczegółowych badań. NEP ma strukturę bardzo zbliżoną do pentedronu, od którego różni się posiadaniem grupy etylowej dołączonej do atomu azotu w miejscu, w którym w pentedronie występuje grupa metylowa. Dodatek tej grupy powoduje, że jest on około 3 razy bardziej aktywny od pentedronu. NEP jest strukturalnie bardzo zbliżony również do N-etylo-heksedronu (hex-en) i powoduje występowanie bardzo podobnych efektów. NEP jest najczęściej wprowadzany jako związek z grupy „research chemicals”, a jego pierwsze pojawienie się na rynku miało miejsce w 2016 r. Stanowi on przykład nowej substancji psychoaktywnej zaprojektowanej tak, aby przypominał i posiadał właściwości popularnego, mocno oddziaływującego, ale mającego krótkie działanie poprzednika - pentedronu. Istnieją bardzo ograniczone dane dotyczące właściwości farmakologicznych, metabolizmu i toksyczności NEP u ludzi.
N-etylo-pentedron podobnie jak pentedron wykazuje aktywność w układzie dopaminergiczny i adrenergicznym ośrodkowego i obwodowego układu nerwowego człowieka. Zażycie NEP stanowić może zagrożenie dla życia lub zdrowia człowieka jako następstwo wystąpienia silnych efektów toksycznych, w szczególności upośledzenia funkcji układu sercowo-naczyniowego (zaburzenia rytmu serca, zmiany ciśnienia krwi, bezpośrednie działanie kardiotoksyczne), z granicznymi zaburzeniami skutkującymi utratą przytomności z zatrzymaniem krążenia włącznie.
Dawki
Dawka progowa: 5 mg;
Dawka niska: 5 - 15 mg;
Dawka przeciętna: 15 - 30 mg;
Dawka wysoka: 30 - 50 mg;
Dawka bardzo wysoka: powyżej 50 mg.
Okres działania
1,5 - 3 godz.
Działanie farmakologiczne
Z uwagi na brak wyników badań dotyczących tego związku analiza dotycząca działania odnosi się do porównywania działania tego związku z działaniem związków z grupy katynonów. NEP najprawdopodobniej oddziałuje jako inhibitor zwrotnego wychwytu lub czynnik pobudzający wydzielanie dopaminy i noradrenaliny. Pozwala to noradrenalinie i efedrynie na gromadzenie się w mózgu, co powoduje efekty stymulacyjne i wywołuje euforię. Dodatkowo, przypuszczalnie ma on również działanie wpływające na pobudzenie wydzielania serotoniny, co tłumaczy opisywane przez użytkowników działanie entaktogenne.
Wykorzystanie w przemyśle
Nie jest wykorzystywany w przemyśle.
Subiektywne efekty oddziaływania
Poniżej przestawione efekty oddziaływania NEP zebrane są na podstawie doświadczeń własnych użytkowników forum PsychonautWiki, które stanowią katalog subiektywnych doznań. Do opisywanych stanów należy odnosić się z ostrożnością pamiętając, że spożycie jednorazowej dawki NEP nie musi spowodować ich wystąpienia w dużej intensywności. Niemniej jednak zwiększanie przyjmowanej dawki znacznie zwiększa szanse na pojawienie się całego spektrum opisywanych efektów. Efekty uboczne są znacznie bardziej prawdopodobne w przypadku przyjmowania dużych dawek i mogą spowodować poważne negatywne konsekwencje dla zdrowia lub nawet śmierć.
Efekty oddziaływania w sferze fizycznej
- Pobudzenie - NEP ma działanie pobudzającej (stymulujące), wpływa na osiągnięcie stanu związanego z odczuciem posiadania wysokiego poziomu energii;
- Spontaniczne odczucia mrowienia - duże dawki NEP wywołują odczucie przyjemnego mrowienia ogarniającego całe ciało;
- Nasilenie odczuć dotykowych - wzmaga wrażenia dotykowe;
- Odwodnienie - uczucie suchości w ustach i odwodnienia są powszechnymi objawami spożycia NEP, w przypadku niskich dawek efekty te występują w stopniu minimalnym;
- Zwężenie światła naczyń krwionośnych - efekt ten występuje w niskim nasileniu;
- Zaburzenia rytmu serca;
- Podwyższone ciśnienie krwi;
- Przyspieszone bicie serca;
- Potliwość;
- Brak apetytu;
- Tymczasowe zaburzenia erekcji;
- Szczękościsk.
Efekty oddziaływania w sferze poznawczej
- Euforia;
- Przyspieszone myślenie (thought acceleration) - poczucie, że proces myślowy jest znacznie przyspieszony w stosunku do osób nie będących pod wpływem stymulacji środkami psychoaktywnymi;
- Poprawa jasności myślenia - efekt ten występuje jedynie w przypadku niskich dawek NEP natomiast przy wyższych dawkach zaczyna dominować efekt odwrotny;
- Zwiększone poczucie empatii, współczucia - odczucia te są znacznie słabsze niż w przypadku MDMA jednakże mogą się pojawiać szczególnie przy przyjęciu wysokiej dawki NEP;
- Zwiększone „wczuwanie się” (immersion enhancement) - objaw ten jest definiowany jako znaczne zwiększenie stopnia pochłonięcia, zaangażowania poprzez najczęściej wybierane formy rozrywki takie jak filmy, telewizja, gry wideo i tym podobne. Występuje wówczas zanik naturalnego dystansu i przyjęcie realności świata przedstawionego w danym utworze czy filmie z równoczesnym ignorowaniem otoczenia zewnętrznego. Stan ten pozwala na oddawanie się wykonywanej czynności w stopniu, który nie jest możliwych w przypadku braku stymulacji środkami psychoaktywnymi. Najwyższe stadium tego zjawiska polega na osiągnięciu stopnia, w którym osoba zaczyna wierzyć, że oglądane media zastępują bieg realnej egzystencji. Związane jest to z oddziaływującymi synergistycznie zjawiskami takimi jak zewnętrzne i wewnętrzne halucynacje, braki pamięci, zwiększona podatność na sugestie. Zwiększone „wczuwanie się” związane jest z wyolbrzymieniem emocjonalnej odpowiedzi na wykonywane formy rozrywki. Doświadczenia te mogą mieć charakter zarówno odczuć przyjemnych jak i nieprzyjemnych w zależności od jaki przekaz jest w danej chwili odbierany.
- Wyolbrzymione poczucie własnej wartości (ego inflation) - związane najczęściej z poczuciem nadmiernej pewności siebie, przewagi nad innymi oraz arogancją. Osoby sięgające po środki psychoaktywne czują bardziej inteligentne, wartościowe w porównaniu do osób ze swojego otoczenia. Przypomina to występujący w psychiatrii stan określany jako narcyzm. W przypadku niskiego nasilenia tego zjawiska wzrost pewności siebie powoduje zwiększoną chęć do uczestniczenia w życiu towarzyskim. Jednakże, przy dużym nasileniu występuje obniżona zdolności do radzenia sobie w sytuacjach kontaktu w innymi osobami z powodu wyraźnych egoistycznych zachowań. Warto zaznaczyć, że regularne przyjmowanie wysokich dawek stymulantów może powodować pogłębianie się zachowań narcystycznych u osób nawet po zaprzestaniu przyjmowanie środków psychoaktywnych.
- Disinhibicja (odhamowanie) - stanowi stan ukierunkowany na szybkie działania związane z osiąganiem przyjemności, co prowadzi do impulsywnych zachowań pod wpływem bieżących myśli, odczuć, bodźców, bez uwzględniania zarówno poprzednich doświadczeń jak i następstw wykonywanych czynów. Stan disinhibicji manifestuje się najczęściej zachowaniami nieprzemyślanym, ryzykownymi oraz takimi, które nie są powszechnie akceptowane przez społeczeństwo. W przypadku niskiego nasilenie tego zjawiska, które znajduje się jeszcze pod kontrolą osób przyjmujących stymulanty takie jak NEP, disinhibicja pozwala na przełamanie barier osób cierpiących na brak pewności siebie i brak akceptacji otoczenia. Jednakże w dużym nasileniu tego stanu osoba może w zupełności tracić kontrolę nad własnym zachowaniem łamiąc ogólnie przyjęte reguły uprzejmości, wrażliwości i zachowań społecznych. Brak ograniczeń może mieć efekt negatywny, neutralny lub nawet pozytywny w zależności od konkretnej osoby i jej środowiska.
- Zwiększone odczuwanie doznań muzycznych - objaw ten dotyczy odczuwania tzw. „prawdziwego ducha muzyki” i daje poczucie harmonii w stopniu, który nie występuje w przypadku osób nieprzyjmujących środków psychoaktywnych.
- Zaburzenie poczucia czasu (time distortion) - powszechnym odczuciem związanym z przyjmowaniem NEP jest tzw. kompresja czasu - odczuwanie, że czas biegnie szybciej niż w rzeczywistości.
- Przyspieszone myślenie (thought acceleration) - poczucie, że proces myślowy jest znacznie przyspieszony w stosunku do stanu bez oddziaływania substancji psychoaktywnej.
- Zwiększona chęć działania (motivation enhancement) - objaw ten dotyczy bardzo silnej i najczęściej krótkotrwałej chęci wykonywanie czynności, nawet jeśli są to czynności proste, trywialne, monotonne lub nawet zupełnie niepotrzebne. Wykonywanie tych czynności całkowicie pochłania osobę będącą pod wpływem substancji psychoaktywnej.
- Kompulsywne przyjmowanie kolejnych dawek - chęć osiągania i podtrzymywania stanu przyjemnych odczuć skłania użytkowników do niekontrolowanego przyjmowania kolejnych porcji substancji.
- Zwiększona koncentracja uwagi (focus enhancement) - stan ten dotyczy możliwości utrzymywania stanu skoncentrowania uwagi na wykonywaniu określonego zadania, które w innych warunkach uznawane byłoby za monotonne, nudne lub nawet nie warte zaangażowania. Skupienie na wykonywaniu określonej czynności może trwać godzinami, w czasie tym osoba wydaje się nie pamiętać o innych ważnych dla życia czynnościach takich jak chociażby sen czy też odżywianie się.
Objawy związane ze zmniejszeniem oddziaływania (after effects) - objawy te generalnie są nieprzyjemne w porównaniu z odczuciami występującymi w fazie maksymalnego działania (peak). Związane jest to ze zmniejszaniem się ilości neurotransmiterów w mózgu. Efekty ten najczęściej, chociaż nie tylko, dotyczą: niepokoju, wyczerpania, przywidzeń, depresji, drażliwości, braku motywacji, obniżenie sprawności myślenia, bezsenności i otępienia.
info z:
https://www.chemisit.pl/baza-wiedzy/n-et...-eapp-cz-1
01.09.2024, 19:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.09.2024, 19:52 przez KoneserTanichWin.)
Nie ma tutaj nic o wapo ale biorąc pod uwagę dawkowanie w artykule (domyślam się że sniff, jednak nie jest podana droga aplikacji albo przeoczyłem w tekście) to napierdalam dawki wysokie/b. wysokie co 1.5h~, żeby tylko kurwa nikomu nie przyszło do głowy żeby robić to samo co ja - z NEPem zawsze powinno zacząć od niższej dawki np. 15-25mg i najwyżej dorzucić bo to skurwiel jest jednak. Wracając; nie wiem czy to moja tolerka robi fikołki że mogę tyle wrzucać (a nie mam wysokiej) czy mam organy ze stopu tytanu z uranem xD
Krok 1. W posiadaniu szkła już jestem
Krok 2. no mniej więcej z 30-40mg wrzucam total i zwykle jakoś połowę z tego wyjaram za jednym razem, coś tam czuć że stimuje ale nie jestem pewny czego właściwie powinienem oczekiwać od wapo w stosunku do np sniffa
Krok 3. Po czym poznać że się spierdoliło? Jakiś konkretny kolor np? Jak w ogóle powinien smakować dobrze ugrzany nep? Dotychczas za każdym razem kiedy buchałem ze szkła miał taki gryzący kwaśny smak i kurewsko mnie to zastanawia czy to powinno takie być
(31.08.2024, 18:13)kej9 napisał(a): Krok 1. Kup LUFE
Krok 2. Wpierdol nepa do lufy ofc na oko
Krok 3. podgrzewoj z uczuciem zeby nie sfajczyc i napierdalasz chmury do oporu
Krok 2. no mniej więcej z 30-40mg wrzucam total i zwykle jakoś połowę z tego wyjaram za jednym razem, coś tam czuć że stimuje ale nie jestem pewny czego właściwie powinienem oczekiwać od wapo w stosunku do np sniffa
Krok 3. Po czym poznać że się spierdoliło? Jakiś konkretny kolor np? Jak w ogóle powinien smakować dobrze ugrzany nep? Dotychczas za każdym razem kiedy buchałem ze szkła miał taki gryzący kwaśny smak i kurewsko mnie to zastanawia czy to powinno takie być
Co cię nie zabije może mocno upośledzić
(01.09.2024, 19:48)KoneserTanichWin napisał(a): nie wiem czy to moja tolerka robi fikołki że mogę tyle wrzucać (a nie mam wysokiej) czy mam organy ze stopu tytanu z uranem xD
Dotychczas za każdym razem kiedy buchałem ze szkła miał taki gryzący kwaśny smak i kurewsko mnie to zastanawia czy to powinno takie być
bo NEP nie jest tak mocny jak niektorzy tu przesadzajo kiedys sie naczytalem tu ostrzezen i nakrecilem a tu chuj xd a w smaku to chuj wi jaki, nawet smaczny mozna by powiedziec. marnujesz material, kup se lufe a nie z zarowy, w chuj latwiej
prostuj się kurwo
05.09.2024, 06:02
Pamiętam jak pojawiały się pierwsze sorty nepa to naprawdę małe dawki a robiły konkretnie a czasami za konkretnie.
05.09.2024, 08:36
(01.09.2024, 19:48)KoneserTanichWin napisał(a): Nie ma tutaj nic o wapo ale biorąc pod uwagę dawkowanie w artykule (domyślam się że sniff, jednak nie jest podana droga aplikacji albo przeoczyłem w tekście) to napierdalam dawki wysokie/b. wysokie co 1.5h~, żeby tylko kurwa nikomu nie przyszło do głowy żeby robić to samo co ja - z NEPem zawsze powinno zacząć od niższej dawki np. 15-25mg i najwyżej dorzucić bo to skurwiel jest jednak. Wracając; nie wiem czy to moja tolerka robi fikołki że mogę tyle wrzucać (a nie mam wysokiej) czy mam organy ze stopu tytanu z uranem xD
za duza temperatura,najpierw syop to i zaczej az zastygnie kropelka,pozniej lekko yo najgrzewaj zapalniczka poruszajac szkielkiem tak by zaczelo parowac a nie sie przypalac,smak powinien byc delikatny i nie gryzacy
05.09.2024, 14:39
przy wapo dopalanie działa spoko czy odrazu całą dawke lepiej w krótkim czasie zgrzac np w zarowie?