Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Baza wiedzy o substancjach psychoaktywnych
Wchodzę z prośba o stworzenie bazy wiedzy o substancjach psychoaktywnych w sensie "działu" bez możliwości komentowania.
Dla przykładu ost. znalazłam fajne informacje o NEPie ( z pomoca kolegi kej9 bo nie można o nim nie wspomnieć ) ... strzelam, że one znikną w gąszczu pytań o jakośc sortu ceny czy dostepność juz o klepaniu nie wspominam.
Myślę, że coś takiego było by fajnym dodatkiem do forum i merytorycznie wychodziło by to bardzo ładnie jeśli chodzi o samą jakość wpisów w forum oraz wyszukiwań w wyszukiwarce google i innych.
Dla przykładu ost. znalazłam fajne informacje o NEPie ( z pomoca kolegi kej9 bo nie można o nim nie wspomnieć ) ... strzelam, że one znikną w gąszczu pytań o jakośc sortu ceny czy dostepność juz o klepaniu nie wspominam.
Myślę, że coś takiego było by fajnym dodatkiem do forum i merytorycznie wychodziło by to bardzo ładnie jeśli chodzi o samą jakość wpisów w forum oraz wyszukiwań w wyszukiwarce google i innych.
01.09.2024, 11:26
Przecież masz działy a w nich każdą substancję i możecie dodawać swoje subiektywne odczucia z działania substancji
01.09.2024, 11:31
napisałam przecież, że tu chodzi o dział z bazą wiedzy ... z wyszczególnionymi substancjami oraz ich podstawowym działaniem o które pyta się w co 2gim poście...
coś na przykładzie ostatniego wpisu
voice.of.voiceless
https://dopal.org/showthread.php?tid=4317
lub mojego
https://dopal.org/showthread.php?tid=166...#pid104981
bez możliwości komentowania
coś na przykładzie ostatniego wpisu
https://dopal.org/showthread.php?tid=4317
lub mojego
https://dopal.org/showthread.php?tid=166...#pid104981
bez możliwości komentowania
01.09.2024, 11:43
ok, nie rozwijajmy go, od razu można usunąć dział z pomysłami haha no bo w sumie tez po co? haha
Zawsze można użyć apki np. KnowDrugs (Plant Product Design).
Taka Wiki to dziesiątki godzin pracy, a tu masz już to zrobione. Ładne graficznie, są ostrzeżenia, dawkowania w zależności od sposobu przyjęcia. W opisie jest też coś w rodzaju tabeli krzyżowej, więc widać z czym nie mieszać. Apka jest za free, sprawdź sobie.
Macie większe doświadczenie z dopkami, dobrze jakby ktoś sprawdził czy dawkowania zgadzają się z Waszą wiedzą. Wtedy będzie można polecić świeżakom.
Taka Wiki to dziesiątki godzin pracy, a tu masz już to zrobione. Ładne graficznie, są ostrzeżenia, dawkowania w zależności od sposobu przyjęcia. W opisie jest też coś w rodzaju tabeli krzyżowej, więc widać z czym nie mieszać. Apka jest za free, sprawdź sobie.
Macie większe doświadczenie z dopkami, dobrze jakby ktoś sprawdził czy dawkowania zgadzają się z Waszą wiedzą. Wtedy będzie można polecić świeżakom.
01.09.2024, 14:48
Tu nie chodzi o to, że tej wiedzy nie ma, na internecie czy książkach, bo jest..
jest kilka for które maja w swoich działach opis tych substancji + dodane coś z doświadczń użytkowników lub/i zredagowane przez samego autora textu.
Tu bardziej chodzi o to by to było TUTAJ na forum dopal, aby raz, że forum było właśnie taka skarbnicą wiedzy a nie tylko zapytaniem czy coś klepie czy nie, a dwa w wyszukiwarkach aby wójek gógł mogł nas znajdywać szybciej lepiej i natychmniastowo, bo chyba o to tu chodzi ( no chyba że nie o to chodzi z tym forum? to mnie oświećcie to sie produkować nie będę)
ilość postów to jedno, a merytoryczne wpisy tak jak np ostvoice.of.voiceless czy LOBO dodał moim zdaniem są świetne i nadają się własnie do takiego działu a nie jako ciekawostka gdzieś tam do znalezienia w forum.
jest kilka for które maja w swoich działach opis tych substancji + dodane coś z doświadczń użytkowników lub/i zredagowane przez samego autora textu.
Tu bardziej chodzi o to by to było TUTAJ na forum dopal, aby raz, że forum było właśnie taka skarbnicą wiedzy a nie tylko zapytaniem czy coś klepie czy nie, a dwa w wyszukiwarkach aby wójek gógł mogł nas znajdywać szybciej lepiej i natychmniastowo, bo chyba o to tu chodzi ( no chyba że nie o to chodzi z tym forum? to mnie oświećcie to sie produkować nie będę)
ilość postów to jedno, a merytoryczne wpisy tak jak np ost
01.09.2024, 15:03
Google to już sobie zindeksowało co potrzeba pod wszystkimi hasłami. A co do bazy to nie wiem. Kto będzie decydował i to tworzył? To jest serio kupa roboty, żeby wszystko opisać. Do tego w rzetelnej i przejrzystej postaci. A jak już to zrobisz, to ludzie i tak przyjdą do wątku i będą zadawać pytania, bo nie chce im się forum przeszukiwać.
01.09.2024, 15:14
Ta aplikacja w sensie KnowDrugs jest git jak dla mnie, czasem z niej korzystałem.