Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
[ grubo ] Narkotyki o wartości 4,3 mln zł ukryte w walizce ( gł. Mefedron )
Do 12 lat więzienia grozi dwóm mężczyznom, u których poznańscy policjanci znaleźli ponad 70 kg narkotyków, głównie mefedronu. Czarnorynkową wartość nielegalnych substancji oceniono na blisko 4,3 mln zł. Obaj podejrzani w tej sprawie zostali tymczasowo aresztowani.
51-letni mieszkaniec Poznania i 42-letni mieszkaniec pow. poznańskiego zostali zatrzymani w podpoznańskim Dopiewie.
Zatrzymanym mężczyznom przedstawiono zarzuty dotyczące wprowadzenia do obrotu znacznych ilości narkotyków.
Zostali oni tymczasowo aresztowani przez sąd. Grozi im do 12 lat pozbawienia wolności.
źródło:
https://www.rmf24.pl/regiony/poznan/news...rp_state=1
51-letni mieszkaniec Poznania i 42-letni mieszkaniec pow. poznańskiego zostali zatrzymani w podpoznańskim Dopiewie.
Nadkom. Maciej Święcichowski z zespołu prasowego wielkopolskiej policji poinformował, że był to efekt kilkumiesięcznej pracy funkcjonariuszy z Wydziału do walki z Przestępczością Narkotykową KWP w Poznaniu i Prokuratury Rejonowej w Szamotułach.
Śledczy ustalili, że na terenie powiatu poznańskiego znajdują się osoby zajmujące się handlem narkotykami na dużą skalę.
Tropy zaprowadziły funkcjonariuszy na teren gminy Dopiewo i tamtejsze ogródki działkowe. Policjanci wiedzieli jakim pojazdem poruszają się podejrzani. W momencie pojawienia się ich na ogródkach działkowych, zostali zatrzymani. Podczas przeszukania samochodu i domku, zabezpieczono ponad 70 kg narkotyków, głownie mefedronu - wyjaśnił Święcichowski.
Policjanci oszacowali, że czarnorynkowa wartość odnalezionych narkotyków sięga blisko 4,3 mln zł.Zatrzymanym mężczyznom przedstawiono zarzuty dotyczące wprowadzenia do obrotu znacznych ilości narkotyków.
Zostali oni tymczasowo aresztowani przez sąd. Grozi im do 12 lat pozbawienia wolności.
źródło:
https://www.rmf24.pl/regiony/poznan/news...rp_state=1
07.09.2024, 15:32
a ja się pytam, gdzie te fentantyle
no i kurka mefedrony nam zabrali a potem braki wszyscy majom dajcie ludziom tez pożyć, a nie że tylko policja ma haha
no i kurka mefedrony nam zabrali a potem braki wszyscy majom dajcie ludziom tez pożyć, a nie że tylko policja ma haha
Na lotnisku by nie przeszło bez cla
kot_kreskowy no wracał od brata z Holandii i babcia dała przetwory
kot_kreskowy no wracał od brata z Holandii i babcia dała przetwory
07.09.2024, 16:21
Taką zawartość bagażu chciałby nie jeden mieć. Ogólnie jaki czysty ten sort był
07.09.2024, 16:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2024, 16:55 przez DannyDeVito.)
Nie wiem czy kojarzycie wywiad markowskiego ktory szybko spadl na kanale Narrator - nie wiem tam dokladnie z jakich wzgledow podcast spadl ale przesluchalem kilka razey- najwieksza transakcje hurtem robil 140kg mefedronu i ponad 300k zrobil na tym dilu. To tu jakos dziwnie policzyli. Szybka matematyka to wychodzi w detalu 3,5mln zl a przeciez to dalej hurtem szklo to jeszcze mniej.
Patrz Komu Ufasz
07.09.2024, 23:08
wiadomo, że inaczej się liczy detal inaczej hurt możliwe że policzyli po prostu wartość rynkową - detaliczną
08.09.2024, 04:15
DannyDeVito
Policzyli prawdopodobnie po średniej cenie bo wychodzi ~61zł/gram, co jak na detal to wg cen rynkowych jakie są np u mnie - to promocyjna cena bo u mnie mef lata po 70zl już od wielu lat a zapewne znajdziemy regiony Polski gdzie będziemy musieli zapłacić i wiecej za mefedron na ulicy.
50zl u mnie trzeba dać za klefa i jeszcze jest problem z dostępnością
Policzyli prawdopodobnie po średniej cenie bo wychodzi ~61zł/gram, co jak na detal to wg cen rynkowych jakie są np u mnie - to promocyjna cena bo u mnie mef lata po 70zl już od wielu lat a zapewne znajdziemy regiony Polski gdzie będziemy musieli zapłacić i wiecej za mefedron na ulicy.
50zl u mnie trzeba dać za klefa i jeszcze jest problem z dostępnością
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?