Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
3-MMC - Metafedron, 3-metylometkatynon
05.09.2024, 09:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2024, 09:47 przez kiertnik82.)
(04.09.2024, 00:07)Lukas1985 napisał(a): Hehehehehe 10 lat temu też miałeś problemy z węglami ? I teraz Cię zaskoczę:
- jelita to drugi mózg. Upośledzając pracę jelit uppsledzasz syntezę i resynteze neuroprzekaźników i hormonów.
- na problemach z jelitami nie unika się węglowodanów a węglowodanów które zawierają duże ilości foodmap
- jeśli nadal ćpasz czy raz w miesiącu czy raz na 3 miesiące to masz problem. A pisanie, nie mam problemu to okłamywanie samego siebie.
- jeśli problemy z jelitami są i trwają to mam złe wieści - kłopoty się dopiero zaczynają, bo masz zryte przyswajanie większości mikroskładników
Ale co ja tam wiem. Jakoś nie powiazales swoich kłopotów z jelitami z tym, że dragi działają inaczej.
A z tych najsmutniejszych wiadomości to ketony są toksyczne dla jelit. Na 3mmc nawet to udowodniono badaniami.
A z tych dobrych to jak odstawisz używki i ogarniesz jelita np maslanem sodu, przyprawami, mięta, melisą, prebiotykami, naturalnymi probiotykami i błotnikiem to będziesz mógł jeść te z dużą ilością foodmap ale to kwestia dluuuugiego czasu. Mówię z doświadczenia.
Prawie, ze wszystkim co napisałeś się z Tobą zgodzę, poza paroma rzeczami. To, że jelita to drugi mózg to jest mi wiadome od dawna i powiązałem to także z tym, że dana substacja może gorzej działać, ale tutaj wcześniej pisaliśmy o tolerce, której aktualnie nie mam. Może i mam jakiś problem z dragami jak to mówisz, ale na pewno nie jestem uzależniony, bo na codzień nie myśle o braniu czegokolwiek, nie ciągnie mnie do tego, po prostu najdzie mnie ochota raz powiedzmy na pół roku, czy raz na kilka miesięcy to sobie coś zarzucę. Jeżeli uważasz, że to problem to okej, mi to jakoś w żaden sposob nie doskwiera, ani nie obniża jakości życia.
Co do fodmap się nie do końca zgodzę, bo problemy z jelitami mogą być różne i fodmap nie sprawdza się w każdym przypadku. Z tego co pamiętam jest ona dobra m.in na SIBO (przerost bakterii w jelicie cienkim), zespół jelita drażliwego (który właśnie może być np. od bakterii) itp, ale nie znajduje zastosowania np. w candidzie, pasożytach, ponieważ dopuszcza między innymi jedzenie białego ryżu i innych węgli, które wplywają wtedy negatywnie na grzyby lub pasożyty. Niektórzy także mają korzyści ze stosowania diet antyhistaminowych lub jeszcze innych. Zastosowanie diety fodmap nie jest dobre dla każdego przypadku i Twoje rady odnośnie tej kwestii są wg. mnie zbyt ogólne.
Z resztą, którą napisałeś się zgadzam odnośnie toksyczności itp.
Sory za offtop, bo to wątek o 3mmc, więc to ostatni taki post.
05.09.2024, 13:13
Nie. Pisaliśmy o tym, że twierdzicie, że 10-15 lat temu 3mmc działało inaczej a dziś działa inaczej.
09.09.2024, 07:19
(02.09.2024, 15:51)kiertnik82 napisał(a): EmStO Także pamiętam to 3mmc od kołka. Robiło robotę. Od ducha było dobre 3mmc, ale to od kołka kiedyś było dużo lepsze. Niestety to co było minęło...
Od ducha było najlepsze robiło robotę szkoda ze nie ma. Juz go od tamtej pory nie próbowałem tak dobrego mmc
14.09.2024, 19:04
(05.09.2024, 13:13)Lukas1985 napisał(a): Nie. Pisaliśmy o tym, że twierdzicie, że 10-15 lat temu 3mmc działało inaczej a dziś działa inaczej.
pierwsze 3mmc bath#1 od genuine-rc.** i reszta 3mmc co pojawila sie pozniej i zamykam Ci temat. dlaczego? bo to bylo 3mmc ktore juz nawet w jego pozniejszych bathach nie dorownywalo pierwszej opcii 3mmc. Zaden inny sklep nie mial tak dobrego 3mmc tak mocnego i tak dobrego jak Gieniek wtedy bath#1. Sobie tam dopowiadaj ze jestes zajebisty chociaz za brakl wiedzy wywalili Cie z hypka, badz super cudownym oczytanym bogiem professorro czy kij wie kim ale nie masz racji. w przypadku tamtego 3mmc od genuine. kto probow3al ten wie ze zaden inny sort nie dorownal ani oral ani sniff w dzialaniu. tak to bylo jedyne i nie powtarzalne 3mmc jakie weszlo na rynek i nawet 6 kolejncy batchy nie bylo tym co ten pierwszy,.
Tak nie da sie porownac tamtego 3mmc do zadnego innego 3mmc ktore wyszlo kiedy kolwiek pozniej. Nawet sklep ktory wprowadzil tydzien pozniej 3mmc nie mial takiej jakoscdi i efektow dzialania chcoiaz byl w chuj znamy
wiec tak. to 3mmc ktore jako pierwszy puscil GENUINE bylo takim ktorego do dzisiaj nikt nie mial lepszego czy nawet porownywalnego wiec tak to 3mmc xx lat temu dzialalo inaczje i bylo lepsze i gadajc co chcesz. i nie nie bylo wtedy chlorow zebym je zarl i zniszczyl sobie cokolwiek...
tyle.
Buhehehe. Doszedłem do tego, że jak Gienek miał 3mmc to nikt inny takiego nie miał. Ok. To napisz co miały inne sklepy jako 3mmc. Bawicie mnie nieziemsko z tymi bzdurami. Tak sobie tłumaczycie styrane zdrowie i brniecie tak daleko, byle nie doświadczyć dysonansu poznawczego. Proponowałem Wam kiedyś - zrzuccie się i zbadajcie se sorty - kazde 3mmc jeśli będzie 3mmc to wyjdzie jako 3mmc. Jeśli coś będzie jako 3cmc to jeśli to 3cmc to wyjdzie 3cmc.
A reszta to tylko Wasze teorie. Tu macie całe serie badań i wasze bredzenie o spisujących sportach czy o euforycznych to tylko brednie wynikające z rozjechsnych tolerek czy zanieczyszczeń.
https://www.kykeonanalytics.com/results/classic
Ale wracając do 3mmc i przeszłości. Dobrych sortów w tamtych czasach było więcej. Legalni, kolek czy cała gama holenderskich sklepów gdzie źródło było praktycznie jedno.
A reszta to tylko Wasze teorie. Tu macie całe serie badań i wasze bredzenie o spisujących sportach czy o euforycznych to tylko brednie wynikające z rozjechsnych tolerek czy zanieczyszczeń.
https://www.kykeonanalytics.com/results/classic
Ale wracając do 3mmc i przeszłości. Dobrych sortów w tamtych czasach było więcej. Legalni, kolek czy cała gama holenderskich sklepów gdzie źródło było praktycznie jedno.
16.09.2024, 13:49
pomijając ta kłótnię powyżej, 3MMC to jeden z najlepszych ( bardzo niebezpiecznych narkotykóFF bo to trzeba zaznaczyć ) jakie w życiu wprowadziłam do swojego organizmu.
żadnych zwał, wybacza jak za dużo przypiepszysz, a ciągi łątwo schodzą z organizmu, noska praktycznie nie rusza chociaż wielu poleca to na żołądek, mój żołądek nie za bardzo lubi cokolwiek. Mało który dziś dorównuje mu mocą oraz tymi negatywnymi skutkami, których praktycznie nigdy nie miałam.
3CMC które też bardzo lubię ma zupełnie inną fazę, taką mechaniczną i sztuczną ale to jest właśnie plus tej substancji i czyni ją inna niż 3MMC.
Jak tylko którys wendor będzie miał w swojej ofercie to cudo biorę to garściami haha
żadnych zwał, wybacza jak za dużo przypiepszysz, a ciągi łątwo schodzą z organizmu, noska praktycznie nie rusza chociaż wielu poleca to na żołądek, mój żołądek nie za bardzo lubi cokolwiek. Mało który dziś dorównuje mu mocą oraz tymi negatywnymi skutkami, których praktycznie nigdy nie miałam.
3CMC które też bardzo lubię ma zupełnie inną fazę, taką mechaniczną i sztuczną ale to jest właśnie plus tej substancji i czyni ją inna niż 3MMC.
Jak tylko którys wendor będzie miał w swojej ofercie to cudo biorę to garściami haha
DarkSonia hold your horses LEjdi, Ty moze najlpierw to pobierz w koncu to 4MMC ajk wroci bo tak szumnie sie zapowaidzasz od roku ;-) ❤
3MMC kiedyś...
3MMC dziś...
...aLE jak to powiedział kiedys myster kryminalny hau hau...najbardziej zawsze zmiksowane bylo 3MMC z innymi substancjami np. amf CMC etc. ;-) a oni maja to testowane przez LAboratorium nie mylic z ambulatorium
3MMC kiedyś...
3MMC dziś...
...aLE jak to powiedział kiedys myster kryminalny hau hau...najbardziej zawsze zmiksowane bylo 3MMC z innymi substancjami np. amf CMC etc. ;-) a oni maja to testowane przez LAboratorium nie mylic z ambulatorium
16.09.2024, 16:55
bo chce spróbować po abstynencji czegoś z polszy, liczyłam na testy esco którego wypieki wszyscy zachwalali
i chcę sie nie zdziwić, że jest rzeczywiście taki dobry i lepszy od blackowego
i chcę sie nie zdziwić, że jest rzeczywiście taki dobry i lepszy od blackowego
19.09.2024, 19:46
(14.09.2024, 19:04)NieMaCiagu napisał(a): pierwsze 3mmc bath#1 od genuine-rc.** i reszta 3mmc co pojawila sie pozniej i zamykam Ci temat. dlaczego? bo to bylo 3mmc ktore juz nawet w jego pozniejszych bathach nie dorownywalo pierwszej opcii 3mmc. Zaden inny sklep nie mial tak dobrego 3mmc tak mocnego i tak dobrego jak Gieniek wtedy bath#1. Sobie tam dopowiadaj ze jestes zajebisty chociaz za brakl wiedzy wywalili Cie z hypka, badz super cudownym oczytanym bogiem professorro czy kij wie kim ale nie masz racji. w przypadku tamtego 3mmc od genuine. kto probow3al ten wie ze zaden inny sort nie dorownal ani oral ani sniff w dzialaniu. tak to bylo jedyne i nie powtarzalne 3mmc jakie weszlo na rynek i nawet 6 kolejncy batchy nie bylo tym co ten pierwszy,.
Tak nie da sie porownac tamtego 3mmc do zadnego innego 3mmc ktore wyszlo kiedy kolwiek pozniej. Nawet sklep ktory wprowadzil tydzien pozniej 3mmc nie mial takiej jakoscdi i efektow dzialania chcoiaz byl w chuj znamy
wiec tak. to 3mmc ktore jako pierwszy puscil GENUINE bylo takim ktorego do dzisiaj nikt nie mial lepszego czy nawet porownywalnego wiec tak to 3mmc xx lat temu dzialalo inaczje i bylo lepsze i gadajc co chcesz. i nie nie bylo wtedy chlorow zebym je zarl i zniszczyl sobie cokolwiek...
tyle.
Uzupełniając co Ty napisałeś...
Sam stołowałem się u Gienka - pamiętam 3MMC, było to wielkie "WOW", TOP 3 produktów z jego sklepu, nie można pisać, że to był pierwszy lepszy sort - tak nie było, był czysty (kto pamięta to pamieta, były robione testy SIN oraz inne, których wyniki potwierdzały, że to były topowe sorty w skali Europy)
Druga sprawa to nostalgia i długi czas od chwili, kiedy Gienek był na rynku topowym graczem ( dla mnie w obecnym czasie nr 1 )
Pamięć ludzka jest zawodna, ale to nie zmiania faktu, że cieżko było znakleźć podobne jakościowo i profilowo sorty.
To opinia dziesiątek osób "w branży", może wszystkie się myliły i są tak sentymentalne ? Nie sądzę.
Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !