Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Crack, czyli kokaina freebase
03.01.2023, 22:07
Crack, czyli kokaina freebase moze zostac otrzyman poprzez zobojetnienie soli (HCL) kokainy, pod postacia ktorej jest zazwyczaj sprzedawana.Chcesz to zrobic za pomoca sody oczyszczonej, czyli wodoroweglanu sodu NaHCO3.
C17H21NO4*HCL + NaHCO3 ->
C17H21NO4 + NaCl + H2CO3
Wspolczynniki sie zgadzaja, wiec zeby zobojetnic 1 mol koksu HCL potrzeba 1 mol NaHCO3.
Koks HCL - 1298.2g/mol
NaHCO3 - 84g/mol
Zeby zobojetnic 1298.2g koksu HCL potrzeba 84g NaHCO3. Proporcje:
1298.2g --- 84g
1g -------- x
x = 0.065g
A wiec zeby zobojetnic 1g koksu HCL potrzeba ok. 0.065g NaHCO3.
Jak to zrobic, jest to reakcja endotermiczna, wiec musimy dostarczyc ciepla aby reakcja zaszla. Wsypujemy odpowiednia ilosc koksu i sody na lyzke i zalewamy woda, podgrzewajac (nie gotujac) i tym samym odparowujac wode przesuwamy stan rownowagi reakcji w prawa strone, az cala woda odparuje.
Jesli wiesz jakimi stezeniami operujesz oraz ile masz koksu w koksie to mozesz sobie proporcje pozamieniac. Pozdro
C17H21NO4*HCL + NaHCO3 ->
C17H21NO4 + NaCl + H2CO3
Wspolczynniki sie zgadzaja, wiec zeby zobojetnic 1 mol koksu HCL potrzeba 1 mol NaHCO3.
Koks HCL - 1298.2g/mol
NaHCO3 - 84g/mol
Zeby zobojetnic 1298.2g koksu HCL potrzeba 84g NaHCO3. Proporcje:
1298.2g --- 84g
1g -------- x
x = 0.065g
A wiec zeby zobojetnic 1g koksu HCL potrzeba ok. 0.065g NaHCO3.
Jak to zrobic, jest to reakcja endotermiczna, wiec musimy dostarczyc ciepla aby reakcja zaszla. Wsypujemy odpowiednia ilosc koksu i sody na lyzke i zalewamy woda, podgrzewajac (nie gotujac) i tym samym odparowujac wode przesuwamy stan rownowagi reakcji w prawa strone, az cala woda odparuje.
Jesli wiesz jakimi stezeniami operujesz oraz ile masz koksu w koksie to mozesz sobie proporcje pozamieniac. Pozdro
11.10.2024, 14:38
Ej mnie ostatnio ziomek częstował crackiem, takim mega czystym wprost z Kolumbii xD
Powiem, że daje mega pizde i człowiek się rzeczywiście czuje jak król świata. Gadka jest mega, takie duże roztargnienie przy tym i mega odwaga xD
Aczkolwiek nie uważam, że jest to jakieś najlepsze uczucie na świecie, bynajmniej mi w dekiel dawało podobnie mixy kanna + ketony w latach krytycznego uzależnienia. Przypomina też to nieco pizdę od NEPa i HEXENa.
Powiem, że daje mega pizde i człowiek się rzeczywiście czuje jak król świata. Gadka jest mega, takie duże roztargnienie przy tym i mega odwaga xD
Aczkolwiek nie uważam, że jest to jakieś najlepsze uczucie na świecie, bynajmniej mi w dekiel dawało podobnie mixy kanna + ketony w latach krytycznego uzależnienia. Przypomina też to nieco pizdę od NEPa i HEXENa.
11.10.2024, 15:25
ja cie sune, mam smaka na kraka. koleszko dwie najwazniesze kfestie, jak po tym ze sprzontaniem chalupy ofc i kapturzeniem mnicha?
a skont wiesz skont i jaka czystosc?
a skont wiesz skont i jaka czystosc?
prostuj się kurwo
11.10.2024, 16:22
po co to robić ? Pierwsze za drogie, drugie nep i tak jest lepszy
Dotykasz wiatru i jesteś bliżej słońca