Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Dokąd zmierzasz? 17/10/24
17.10.2024, 20:55
Gdy długo się nie wychodzi ze strefy komfortu lub popada w jakieś dziwne zależności bądź skrajność to można na moment zapomnieć że w życiu jest jeden cel, przeżyć poprostu.
Wiadomo że dzisiejsze życie nieco odbiega od pierwotnej walki o przetrwanie ale zasada jest niezmienna od tysięcy lat, przetrwać.
Trzeba przeżyć to życie po swojemu jakoś starać się znaleźć ten złoty środek. Dobrze korzystać z czasu nie zapominając o bliskich a jednocześnie pamiętając o sobie i tysiącu innych spraw, tak wygląda dzisiejsza walka o przetrwanie.
Spisać wszystko na straty porzucając tym samym wszystkie cele czy rozpoczęte sprawy jest zawsze najłatwiej dlatego wydaje mi się że w życiu mamy cel przeżyć z godnością.
Wiadomo że dzisiejsze życie nieco odbiega od pierwotnej walki o przetrwanie ale zasada jest niezmienna od tysięcy lat, przetrwać.
Trzeba przeżyć to życie po swojemu jakoś starać się znaleźć ten złoty środek. Dobrze korzystać z czasu nie zapominając o bliskich a jednocześnie pamiętając o sobie i tysiącu innych spraw, tak wygląda dzisiejsza walka o przetrwanie.
Spisać wszystko na straty porzucając tym samym wszystkie cele czy rozpoczęte sprawy jest zawsze najłatwiej dlatego wydaje mi się że w życiu mamy cel przeżyć z godnością.
Dotykasz wiatru i jesteś bliżej słońca
18.10.2024, 04:12
Ja utraciłem sens życia w depresji, na szczęście leki pomogły mi go odzyskać i znowu jest bosko.
Choć nie powiem, że ten rok jest jakiś delikatnie mówiąc dla mnie pechowy, ale trwam w postanowieniach, celach i marzeniach xD
Choć nie powiem, że ten rok jest jakiś delikatnie mówiąc dla mnie pechowy, ale trwam w postanowieniach, celach i marzeniach xD
18.10.2024, 08:06
Wszystkie cele jakie sobie założyłem w wieku 17 lat osiągnąłem, czuję się spełnionym człowiekiem.
Nie sztuką jest zawiesić sobie poprzeczkę nierealnie wysoko i nazywać to "ambicją".
Sztuką jest znaleźć realny cel, do którego droga nie jest łatwa i będzie od nas wymagać wiele wysiłku żeby ją pokonać, ale będzie ona realistycznie w naszym zasięgu.
Nie sztuką jest zawiesić sobie poprzeczkę nierealnie wysoko i nazywać to "ambicją".
Sztuką jest znaleźć realny cel, do którego droga nie jest łatwa i będzie od nas wymagać wiele wysiłku żeby ją pokonać, ale będzie ona realistycznie w naszym zasięgu.
18.10.2024, 08:23
Żyję po to, by jak najlepiej przeżyć swoje życie i przy odejściu cieszyć się, że zamiast żałować, że czegoś nie zrobiłem wybrałem drogę by ewentualnie żałować, że coś zrobiłem.
Podstawą odwagi w byciu sobą jest odwaga w byciu nielubianym.
Jeżeli przestanie mieć znaczenie, co ludzie myślą o tobie - sięgniesz po wolność