Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Racetamy - wątek ogólny
27.10.2024, 13:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.10.2024, 13:53 przez voice.of.voiceless.)
Otwieram watek dotyczący racetamów. Czy jest ktoś na forum, kto mógłby się podzielić wiedzą na ich temat? Najbardziej interesują mnie różnice w działaniu poszczególnych racetamów, a także dawkowaniu i po jakim czasie zaczynają być widoczne efekty.
Wymieniam kilka z nich: aniracetam, oksyracetam, aniracetam, coluracetam, fasoracetam, phenylpiracetam, piracetam, pramiracetam.
Wymieniam kilka z nich: aniracetam, oksyracetam, aniracetam, coluracetam, fasoracetam, phenylpiracetam, piracetam, pramiracetam.
27.10.2024, 18:16
Fasoracetam - działa od razu, ale też rozkręca pełne działanie na przestrzeni kilku dni/tygodni, pomaga z GABA, ludzie na hajpie polecają po benzo itp. Ja polecam na lęki.
Fenylopiracetam - działa od razu, bardziej pod doraźne stosowanie, ponieważ szybko rośnie tolerancja. Teraz dostępny jest hydrazyd, który jest gorszy niż oryginał, ja stosowałem jeszcze ten drugi, bo po hydrazydzie chce mi się rzygać xD
Piracetam - na pewno zauważysz różnice od razu, ale też oferuje pelnie działania przy dłuższym stosowaniu. Niestety nie pozostawia u mnie trwałych efektów i wraz z zaprzestaniem kuracji pozytywne efekty zanikają. Łatwo złapać nerwa po tym.
Fenylopiracetam - działa od razu, bardziej pod doraźne stosowanie, ponieważ szybko rośnie tolerancja. Teraz dostępny jest hydrazyd, który jest gorszy niż oryginał, ja stosowałem jeszcze ten drugi, bo po hydrazydzie chce mi się rzygać xD
Piracetam - na pewno zauważysz różnice od razu, ale też oferuje pelnie działania przy dłuższym stosowaniu. Niestety nie pozostawia u mnie trwałych efektów i wraz z zaprzestaniem kuracji pozytywne efekty zanikają. Łatwo złapać nerwa po tym.
27.10.2024, 18:55
ja szukam jakiegoś racetamu, który miałby długotrwałe skutki, planuję zamówić tyle, aby je odczuć, więc dopytuję o dawkowanie i czas przyjmowania potrzebny do uzyskania długotrwałych efektów
27.10.2024, 19:54
Na długotrwałe wyniki to chyba best noopept, bierze się w cyklach 8/2 tygodnie, dawka indywidualna zwykle 3 x 10-20mg dziennie.
27.10.2024, 21:12
Nie ma zbytnio takich. Możesz działać na zasadzie regulacji receptorów ale to już bardziej antagonizm NMDA / nAchr / GABA. Choć i to nie daje bardzo długich efektów. Piracetam działa przez modulację AMPA ale to już bardziej skomplikowane, bo to rec jonowe https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC2872987/ aczkolwiek to też raczej nie jest efekt bardzo długofalowy.
28.10.2024, 01:48
Logicznie mi się wydaje, że zależy jaki dysocjant. Ten, który blokuje sygnał w danych receptorach np. NMDA będzie działał przeciwstawnie do działania nootropa, który wzmacnia ten sygnał.
28.10.2024, 02:11
a czy nie wszystkie dysocjanty działają na podstawie blokowania aktywności NMDA?
28.10.2024, 09:20
(28.10.2024, 00:55)voice.of.voiceless napisał(a): Lukas1985 jak branie dysocjantów odbija się na braniu nootropów które wpływają na NMDA?
Przecież dysocjanty glownie blokują rec nmda. Antagonisty receptora NMDA
dekstrometorfan
dekstrorfan
ibogaina
fencyklidyna
ketamina
podtlenek azotu
ksenon
Poczytaj sobie o up-regulacji, sensytyzacji / desensytyzacji. Najlepiej do tego nadają się Nmda-rgiki. Choć nie tylko. Nootropy w większości działają poprzez wzmacnianie sygnałów, blokowanie rozpadu acetylocholiny, pobudzanie rec acetylocholinowych więc praktycznie każdy buduje jako taką tolerke, bo działa na receptory które z czasem tracą na gęstości lub na siłę sygnału - vide działanie ketonów na dopaminę czy serotoninę. Oczywiście nie ta siła działania ale sama zasada.
Generalnie jeszcze poprzez to wzmacnianie mózg potrzebuje więcej substancji odżywczych, bo je chłonie jak gąbka.