Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Pamięć krótkotrwała
05.01.2025, 21:38
Od jakiegoś czasu mam problemy z pamięcią.
Zapominam czasami takich bieżących prostych spraw.
Gdzieś coś położę, potem tego szukam chuj wie gdzie, idę na zakupy po konkretną rzecz to kupię innych rzeczy a to co chciałem kupić konkretnie to zapomnę, coś sobie zaplanuję żeby to zrobić w dniu bieżącym to zapomnę tego zrobić...takie oto perypetie xd
Nie wiem czy ja to w ogóle dobrze nazwałem "pamięć krótkotrwała" ale właśnie o to mi się rozchodzi.
Jakieś rozwiązanie?
Oprócz ograniczenia ćpania, bo to już jest wdrażane.
Orzechy jem, ponoć dobre na beret.
Ktoś coś?
Zapominam czasami takich bieżących prostych spraw.
Gdzieś coś położę, potem tego szukam chuj wie gdzie, idę na zakupy po konkretną rzecz to kupię innych rzeczy a to co chciałem kupić konkretnie to zapomnę, coś sobie zaplanuję żeby to zrobić w dniu bieżącym to zapomnę tego zrobić...takie oto perypetie xd
Nie wiem czy ja to w ogóle dobrze nazwałem "pamięć krótkotrwała" ale właśnie o to mi się rozchodzi.
Jakieś rozwiązanie?
Oprócz ograniczenia ćpania, bo to już jest wdrażane.
Orzechy jem, ponoć dobre na beret.
Ktoś coś?
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
05.01.2025, 21:56
Nie ograniczanie, ale całkiem detoks.
Zaproponowałbym jakiś noopept, ale przy używaniu narkotyków to nie ma najmniejszego sensu, bo pozytywne efekty będą się kasować po każdym przywalenianiu.
Po prostu móżdżek się już broni i daje takie sygnały 🐒
Zaproponowałbym jakiś noopept, ale przy używaniu narkotyków to nie ma najmniejszego sensu, bo pozytywne efekty będą się kasować po każdym przywalenianiu.
Po prostu móżdżek się już broni i daje takie sygnały 🐒
05.01.2025, 22:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.01.2025, 22:19 przez SztywnyMisza.)
Ja zazwyczaj jak za grubo się po robie stymulantami to zapominam o czym gadałem przed chwilą XDD

05.01.2025, 22:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.01.2025, 22:45 przez Rweqerew333.)
Źródło: https://neuroexpert.org/encyklopedia/dopamina/
Przeczytaj sobie na tej stronie punkt 8 - przyczyny zaburzeń.
Piszą tam, że trzeba wdupcać:
![[Obrazek: Dopamina-3_4.png-1536x1536.png?lm=672A2A93]](https://neuroexpert.org/wp-content/uploads/2016/09/Dopamina-3_4.png-1536x1536.png?lm=672A2A93)
Nootropy bez odpowiedniej diety nie mają sensu - możliwe, że stąd masz takie doświadczenie.
Cytat:Dopamina odgrywa kluczową rolę w regulacji pamięci operacyjnej. Pamięć operacyjna, zwana także pamięcią krótkotrwałą, to zdolność mózgu do tymczasowego przechowywania i manipulowania informacjami, które są aktualnie używane. Optymalne stężenie tego neuroprzekaźnika w prążkowiu jest istotne dla prawidłowego funkcjonowania tej formy pamięci. Optymalny poziom dopaminy pozwala na sprawną komunikację między neuronami, ułatwiając procesy związane z przechowywaniem i manipulowaniem informacjami. Obniżenie jej stężenia może prowadzić do deficytów w pamięci długotrwałej, a także utrudniać skupienie i szybkie przetwarzanie informacji. Mogą pojawić się błędy w wyborze zachowań dostosowanych do sytuacji albo trudności w zakończeniu działań już rozpoczętych. Zbyt duża ilość dopaminy może zaś prowadzić do hiperaktywności, trudności w koncentracji uwagi i nadmiernego pobudzenia.
Przeczytaj sobie na tej stronie punkt 8 - przyczyny zaburzeń.
Piszą tam, że trzeba wdupcać:
Cytat:awokado, zielone warzywa liściaste, sezam, nasiona dyni, fasola, soja, soczewica, owoce morza oraz mięso (głównie drobiowe)
![[Obrazek: Dopamina-3_4.png-1536x1536.png?lm=672A2A93]](https://neuroexpert.org/wp-content/uploads/2016/09/Dopamina-3_4.png-1536x1536.png?lm=672A2A93)
(05.01.2025, 21:56)Chochlik napisał(a): Zaproponowałbym jakiś noopept, ale przy używaniu narkotyków to nie ma najmniejszego sensu, bo pozytywne efekty będą się kasować po każdym przywalenianiu.
Nootropy bez odpowiedniej diety nie mają sensu - możliwe, że stąd masz takie doświadczenie.
05.01.2025, 22:45
Ja potrafie polozyc cos i za 5 sekund nie pamietam gdzie chodze huj wie ile szukam a to lezy pod nosem xD
Albo wychodze z chaty zamykam oczywoscie wyjde z klatki i nie pamietam czy zamknalam i spowrotem na gore i tak pare razy potrafie.
Da sie to leczyc ?
Albo wychodze z chaty zamykam oczywoscie wyjde z klatki i nie pamietam czy zamknalam i spowrotem na gore i tak pare razy potrafie.
Da sie to leczyc ?
EmStO Ty jesteś zajebisty
Ty zapominasz nawet w jaki klawisz masz uderzyć żeby słowo napisać xD
Podziwiam Cię
To musi być już zacięcie klonowe
Ty już tego nie lecz , już Ci starczy
A szukaliście kiedyś z latarką w telefonie telefonu pod łóżkiem?
Ty zapominasz nawet w jaki klawisz masz uderzyć żeby słowo napisać xD
Podziwiam Cię
To musi być już zacięcie klonowe

Ty już tego nie lecz , już Ci starczy

A szukaliście kiedyś z latarką w telefonie telefonu pod łóżkiem?

![[Obrazek: 1INFERNO.gif]](https://i.ibb.co/c83KDBq/1INFERNO.gif)
05.01.2025, 22:57
Ja szukalam taki fantow, ktorycj nigdy na oczy niewidzialem xD
Szkules kota w pralce ?
Nie majac go
Szkules kota w pralce ?
Nie majac go

06.01.2025, 07:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.01.2025, 07:24 przez kot_kreskowy.)
777
![[Obrazek: IMG-20250106-070455-229.jpg]](https://i.ibb.co/x592bGQ/IMG-20250106-070455-229.jpg)
Jak widać po sfatygowaniu, jest używany dość często
Tylko wiesz, to taka trochę proteza.
Na chwilę może być, docelowo trza to ogarnąć.
Dopóki pamiętam żeby to ogarnąć
Rweqerew333
Dzieki.
W sumie całkiem niedawno rozmawiałem z koleżanką i akurat rozmawialiśmy o L-tyrozynie, że przy ćpaniu warto ją suplementować lub po prostu wzbogacić o nią dietę, niestety niektórych rzeczy nie zjem, nie ruszę więc na razie zacznę od supli L-tyrozyny.
Coś jest na rzeczy z tą dopaminą jak widać. Ostatnie pół roku to było sporo melanżu i to właśnie w ostatnim czasie problem się nasilił.
Pozdro 🤘
![[Obrazek: IMG-20250106-070455-229.jpg]](https://i.ibb.co/x592bGQ/IMG-20250106-070455-229.jpg)
Jak widać po sfatygowaniu, jest używany dość często

Tylko wiesz, to taka trochę proteza.
Na chwilę może być, docelowo trza to ogarnąć.
Dopóki pamiętam żeby to ogarnąć

Rweqerew333
Dzieki.
W sumie całkiem niedawno rozmawiałem z koleżanką i akurat rozmawialiśmy o L-tyrozynie, że przy ćpaniu warto ją suplementować lub po prostu wzbogacić o nią dietę, niestety niektórych rzeczy nie zjem, nie ruszę więc na razie zacznę od supli L-tyrozyny.
Coś jest na rzeczy z tą dopaminą jak widać. Ostatnie pół roku to było sporo melanżu i to właśnie w ostatnim czasie problem się nasilił.
Pozdro 🤘
NIE dla OPIO !!!