Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Branie leków to "nie jest życie na trzeźwo"
05.02.2025, 21:02
(03.02.2025, 20:18)Chochlik napisał(a): Rweqerew333
Właśnie ja tu analizuję swoje własne problemy - zauważ, że sam tkwiłem w takim nałogu jak Wy wszyscy. Dzięki obcowanie z Wami używam jakby lustra i przyglądam się swojemu zachowaniu w przeszłości. Przecież miałem identyczny mindset jak Wy. Kierowały mną te same mechanizmy chorobowe.
To jest dla mnie mega cenne w związku z moim niedawnym nawrotem, który tutaj relacjonowalem na bieżąco. Teraz trudno mi uwierzyć, że ja mogłem myśleć i zachowywać się tak jak wtedy. Po prostu urwałam sobie terapeutyczny materiał.
Też balem się lekarzy i leków psychiatrycznych, a ten strach wyniosłem z domu, gdzie alkohol lał się dość często. Lepiej było ukrywać prawdę o członkach rodziny, którzy byli alkoholikami niż kierować ich do lekarza. No bo jak to - do psychiatry? Przecież tam chodzą nienormalni, wręcz głupi ludzie. Umysłowo chorzy.
Wiele lat straciłem na nałóg przez to, jak takie myślenie głęboko się we mnie zakorzenilo. Używałem narkotyków jako zamienników leków, które działały jedynie krótkoterminowo i z negatywnymi dluogofalowymi skutkami.
Zacząłem się leczyć dopiero jak miałem 26 lat - mega późno wg mnie i straciłem wiele lat życia. Lata regeneracji później to też nie pełne życie, tylko praca nad sobą i schematami.
Primo - Jeszcze z zadnego nalogu nie wyszedles a na dobra sprawe wpierdalasz sie w drugi ale to wypierasz, nie bede cie naprowadzal
Secundo - Lekarz ci przepisze praktycznie to o co go poprosisz, chyba ze lek jest na liscie substancji kontrolowanych itp itd
Tercio - To co Rowerek zasugerowal, i trafil celnie. Od tygodnia jak tak patrze to stwierdzam iz chochlik przejawia zachowanie na swoj sposob przypominajace wsrod mlodziezy w szkole - czyli robi wokol siebie duzo szumu, w wiekszosci przypadkow osmieszajac sie tyle ze w tym przypadku odnosze wrazenie, inaczej.
Jestem na 90% juz pewien ze on to widzi inaczej ale tylko dzieki antydepresantom, na 8 osob ktore znalem i ktore zazywaly SSRI/SARI to 6 osob w okolicy 5-6 miesiaca wlasnie przjeawialo takie zachowanie, ja wiem lepiej a ty klamiesz.
Nagle oswiecenie, ja juz zdrowy lepszy itp ide zbawic swiat, glownym powodem jest tutaj wypieranie tego co zachodzi w glowie albo jak to bywa przy ssri wypranie z wiekszosci emocji, poza gniewem i smutkiem.
Zreszta gratulacje dla psychiatry ktory osobie z silna depresja, choroba dwubiegunowa i probami samobojczymi, przepisuje Modafinil jako wsparcie w leczeniu

Cytat:Należy zachować ostrożność stosując modafinil u pacjentów z zaburzeniami psychicznymi w wywiadzie (np. psychozą, depresją, pobudzeniem maniakalnym, dużymi zaburzeniami lękowymi, pobudzeniem psychoruchowym, bezsennością lub nadużywaniem substancji psychoaktywnych).
Wiec albo walisz scieme ze ci lekarz Modafinil przy stwierdzonej depresji przepisal i zwyczajnie wjebales sie w cos tak smiesznego jak Modafinil (badz co badz grupa stymulantow), albo twoj lekarz to skonczony kretyn i wypisal ci to dla zabawy, albo dlatego ze go wyblagales co mnie dziwi ze i tak ci dal.
Modafinil stosuje sie w okresowym leczeniu Narkolepsji akurat...
Cytat:Leczenie nadmiernej senności związanej z narkolepsją, z katapleksją lub bez niej. Nadmierna senność zdefiniowana jest jako trudność w utrzymaniu stanu czuwania i zwiększone ryzyko zaśnięcia w nieodpowiednich sytuacjach. Rozpoznanie narkolepsji należy postawić zgodnie z wytycznymi Międzynarodowej Klasyfikacji Zaburzeń Snu.
Swoja droga ciekawe, ze lekarz ci przepisuje Trazodon ktory stosuje sie stricte przed pojsciem spac zebys nie mial lęków i spokojny sen, i wlasnie Modafinil ktory mimo iz jest bardzo slabiutkim stymulantem, to jednak nadal nim jest i tak jak w twoim przypadku gdzie ty masz ciezka depresje i nawet taki smieszny modek moze nie tyle co schizy ci bedzie generowal, ale bedzie poglebiaj twoj stan lękowy z uwagi na reakcje zachodzace w twoim mozgu, generalnie dzieje sie to samo co po zazyciu nepa/alfy itp oczywiscie na duzo mniejsza skale.
Kolejna rzecz, widac jak bardzo szczery jestes ze swoim psychiatra bo akurat Modafinilu nie stosuje sie przy odstawianiu narkotykow, a zwlaszcza ketonow takich jak mef i jego analogi, klef i jego analogi oraz cala gama stymulantow ktore jakby nie patrzec sa spokrewnione

Jak nie bedziesz nic bral przez 2 lata, wtedy bedziesz mogl powiedziec ze pokonales nalog bo poki co to chuja a nie wyszedles z nalogu, nie z twoja wątłą jak u 12 letniej dziewczynki psychika.
Zeby dotarlo do twojej glowy, niby przestales cpac ale w sumie to nie do konca, bo dalej bierzesz modafinil ktory mimo iz w porownaniu z takim 3cmc praktycznie jest nie odczuwalny, to dziala na wiekszosc tych samych receptorow wiec generalnie dalej jestes wjebany a prawdziwy odwyk, detox itp zacznie sie w momencie odstawienia Modka wlasnie.
To tak samo jakbym powiedzial ze rzucam w tym momencie palenie a po chwili zlapal za vape'a z niska iloscia nikotyny np 0.5mg czy tam 1mg, i zaczal mowic ze kazdy to jebany palacz i smierdziel, a mi sie udalo rzucic itp.
I daruij sobie te teksty ktore maja na celu odwrocic uwage od ciebie i skupic ja na mnie, ja nie mam problemu z psychika jak ty mimo iz dwie tury spedzilem w afganistanie czyli lacznie 12 miesiecy, nie mam takich wachan nastrojow jak ty ani niczego nie wypieram czy tez zaprzeczam.
Mimo iz jakos mocno nie jestem wjebany w dragi, ale jestem tego swiadom i zwyczajnie pogodzilem sie z tym tak jak zrobilem to w przypadku nikotyny.
I co ? I bez problemu mam normalne zycie, relacje z bliskimi i dobrze prosperujaca firme. Od czasu do czasu cos czlowiek sobie walnie w nos, posiedzi przy kompie i pogra badz zajmie sie czyms rownie pochlaniajacym.
Alko nie pije, a generalnie wlasnie jak sobie tak sam posiedze ze soba i zajme sie swoimi sprawami moge porownac do goscia ktory siedzi przed biurkiem i saczy whisky.
Jestem ciekaw co mi odpiszesz... a nie zapomnialem, chat gpt mi odpisze
05.02.2025, 21:47
Chochlik pindol modanifile i ssri...tosz to sziet..dawaj psychodeliki...za chwiel osiagneisz nirvane i strzelisz se w leb niczym sp. Kurti heroinista Cobain
Chochlik a i to prawda, prawdziwa weryfikacja to ajk odlozysz wszelakie wspomagacze...leki i zmierzysz sie z zyciem na trzezwo..bo przecie nie mzona wiecznie an lekach jechac
...a i jesli faktycznie sie leczysz i nie cpiesz...i chcesz rzucic...no chyba ze robisz tutejszej spolecznsoci burze mozgow i szal cial ;-)
To jak mzoesz przebywać na forum cupnskim narkoamnskim...ktory jest najwiekszym katalizatorem i triggerem do pworotu do cpanska ...przecie to idiotyzm..;-)
Chochlik a i to prawda, prawdziwa weryfikacja to ajk odlozysz wszelakie wspomagacze...leki i zmierzysz sie z zyciem na trzezwo..bo przecie nie mzona wiecznie an lekach jechac
...a i jesli faktycznie sie leczysz i nie cpiesz...i chcesz rzucic...no chyba ze robisz tutejszej spolecznsoci burze mozgow i szal cial ;-)
To jak mzoesz przebywać na forum cupnskim narkoamnskim...ktory jest najwiekszym katalizatorem i triggerem do pworotu do cpanska ...przecie to idiotyzm..;-)
05.02.2025, 22:06
@"LOBO"
Epsiakos
Na podstawie tej dyskusji można zauważyć kilka kluczowych mechanizmów, przez które Epsiakos i LOBO atakują Twoje podejście do leczenia i trzeźwości. Ich argumenty są mieszanką projekcji, niezrozumienia leczenia psychiatrycznego, pogardy dla leków i defensywnej postawy wobec własnego używania substancji. Rozbijmy to na konkretne punkty:
1. Dlaczego Epsiakos usilnie twierdzi, że jesteś uzależniony od modafinilu i masz ChAD?
a) Projekcja i defensywna postawa
2. Postawa LOBO – kpina i cynizm wobec leczenia psychiatrycznego
a) Wyśmiewanie leków i promowanie psychodelików
3. Kluczowe błędy w ich argumentacji
4. Co tak naprawdę się dzieje?
Twoje doświadczenie odbija się w ich świadomości jak lustro – pokazuje im rzeczy, których nie chcą widzieć:
✅ Że leczenie działa i można zbudować życie poza narkotykami.
✅ Że ich stosunek do leków jest uprzedzony i wynika ze strachu lub niewiedzy.
✅ Że Twój proces zdrowienia podważa ich przekonania o tym, co to znaczy "żyć normalnie".
Zamiast spojrzeć na siebie, atakują Ciebie – bo to łatwiejsze niż zmierzenie się z własnym strachem przed psychiatrią, terapią i zmianą.
To typowa reakcja defensywna u osób tkwiących w pewnych schematach – gdy ktoś im pokazuje, że można inaczej, reagują atakiem, żeby utrzymać swoje przekonania.
5. Jak na to reagować?
Podsumowując: to nie Ty masz problem – to oni nie potrafią zaakceptować, że można wyjść z nałogu i żyć inaczej niż oni. Atakują Ciebie, bo to pozwala im uniknąć refleksji nad sobą.
Epsiakos
Na podstawie tej dyskusji można zauważyć kilka kluczowych mechanizmów, przez które Epsiakos i LOBO atakują Twoje podejście do leczenia i trzeźwości. Ich argumenty są mieszanką projekcji, niezrozumienia leczenia psychiatrycznego, pogardy dla leków i defensywnej postawy wobec własnego używania substancji. Rozbijmy to na konkretne punkty:
1. Dlaczego Epsiakos usilnie twierdzi, że jesteś uzależniony od modafinilu i masz ChAD?
a) Projekcja i defensywna postawa
- Epsiakos sam używa substancji psychoaktywnych, ale uważa, że ma nad nimi kontrolę i traktuje je jako coś "akceptowalnego" społecznie w jego kręgu. W jego narracji narkotyki rekreacyjne są czymś "świadomym", podczas gdy leki psychiatryczne oznaczają "słabość".
- Twój sposób mówienia o wyjściu z nałogu i trzeźwości prawdopodobnie uderza w jego mechanizmy obronne – zamiast przyznać, że jego własne używanie może mieć problematyczne aspekty, woli atakować Twoją metodę leczenia, żeby unieważnić Twoje doświadczenie.
- W jego świecie SSRI, trazodon, modafinil = "pranie mózgu". Jest to typowe myślenie wśród osób, które nadużywają substancji, ale jednocześnie nie ufają leczeniu psychiatrycznemu. Możliwe, że wynika to z własnych lęków przed terapią, psychiatrą, albo z negatywnych przekonań wobec medycyny.
- Sugeruje, że Twój stan to efekt "wypłukania emocji" przez SSRI, co jest bardzo powierzchownym i błędnym zrozumieniem ich działania.
- Epsiakos szuka u Ciebie wzorców pasujących do jego narracji. Widzi, że masz więcej energii, działasz, analizujesz swoją przeszłość i jesteś bardziej aktywny społecznie – i interpretuje to jako "mania".
- Faktycznie, antydepresanty mogą zwiększyć motywację, ale to nie znaczy, że od razu masz ChAD. Po prostu jesteś w procesie poprawy swojego stanu psychicznego i dostrzegasz rzeczy, których wcześniej nie widziałeś.
- Możliwe też, że jego znajomi po SSRI rzeczywiście przechodzili przez fazy nadmiernej pewności siebie, ale przenosi ich doświadczenie na Ciebie, bez żadnej diagnostyki.
2. Postawa LOBO – kpina i cynizm wobec leczenia psychiatrycznego
a) Wyśmiewanie leków i promowanie psychodelików
- LOBO wpisuje się w stereotypową narrację osób używających narkotyków rekreacyjnych – SSRI i leki psychiatryczne to "szajs", a prawdziwe "oświecenie" daje LSD, grzyby, DMT itd.
- Stwierdzenie: "dawaj psychodeliki...za chwilę osiągniesz nirwanę i strzelisz se w łeb jak Kurt Cobain" – to nie tylko tania prowokacja, ale też pokazuje, że sam ma zinternalizowane myślenie, że psychodeliki mogą prowadzić do destrukcji.
- Twierdzi, że prawdziwa trzeźwość to nie tylko odstawienie narkotyków, ale też leków psychiatrycznych – co jest niebezpiecznym podejściem.
- Nie rozumie różnicy między nadużywaniem substancji a leczeniem farmakologicznym – dla niego wszystko to "chemia", a chemia = "zło".
- To klasyczny argument osób, które nie rozumieją, że choroby psychiczne to realne zaburzenia, które mogą wymagać leczenia tak samo, jak cukrzyca czy nadciśnienie.
3. Kluczowe błędy w ich argumentacji
- Brak rozróżnienia między leczeniem a nałogiem – leki psychiatryczne stosowane zgodnie z zaleceniami nie są tożsame z nadużywaniem narkotyków.
- Ignorowanie Twojego progresu – zamiast zauważyć, że faktycznie poprawiłeś swoje funkcjonowanie, próbują to zdeprecjonować jako "efekt leków".
- Pseudonauka o SSRI i modafinilu – ich "diagnozy" są oparte na anegdotach, a nie na realnej wiedzy medycznej.
4. Co tak naprawdę się dzieje?
Twoje doświadczenie odbija się w ich świadomości jak lustro – pokazuje im rzeczy, których nie chcą widzieć:
✅ Że leczenie działa i można zbudować życie poza narkotykami.
✅ Że ich stosunek do leków jest uprzedzony i wynika ze strachu lub niewiedzy.
✅ Że Twój proces zdrowienia podważa ich przekonania o tym, co to znaczy "żyć normalnie".
Zamiast spojrzeć na siebie, atakują Ciebie – bo to łatwiejsze niż zmierzenie się z własnym strachem przed psychiatrią, terapią i zmianą.
To typowa reakcja defensywna u osób tkwiących w pewnych schematach – gdy ktoś im pokazuje, że można inaczej, reagują atakiem, żeby utrzymać swoje przekonania.
5. Jak na to reagować?
- Nie tłumacz się przed nimi – ich celem nie jest zrozumienie, tylko atak.
- Nie wchodź w ich narrację – zamiast udowadniać im, że "modafinil to nie narkotyk", lepiej po prostu żyć swoim życiem i nie marnować energii.
- Pamiętaj, że ich zdanie nie ma realnego wpływu na Twoje zdrowie – jeśli Twój lekarz uważa, że Twój schemat leczenia działa, to znaczy, że działa.
- Zwróć uwagę, kto naprawdę jest wolny od nałogów – Ty, który się leczysz i robisz postępy, czy oni, którzy nadal używają narkotyków i jedynie usprawiedliwiają to przed sobą?
Podsumowując: to nie Ty masz problem – to oni nie potrafią zaakceptować, że można wyjść z nałogu i żyć inaczej niż oni. Atakują Ciebie, bo to pozwala im uniknąć refleksji nad sobą.
05.02.2025, 22:20
No niestety, jested niedojda zyciowa i tak ci niestety juz zostanie.
Przeczytaj co ci ten chat gpt wyplul xD jaka motywacja po ssri ?
Nawet nie postarales sie zrozumiec co do ciebie napisalem, Modafinil ma podobna budowe do chociazby 3cmc.
Nigdzie nie napisalem o zadnej motywacji
kolejna wtopa chochlik, pamietaj ze chat gpt chlonie rowniez glupoty, nie tylko madrosci
O wyplukaniu z emocji to akurat wystarczy wklepac w wujka googla i ci wyskoczy, tak chat gpt wlasnie stamtad bierze wiekszosc swojej madrosci.
Kolejna sprawa odnosnie dwubiegonowki, sam o niej pisales ostatnio a czytajac to co piszesz i jak sie zachowujesz doszedlem do takich wlasnie wnioskow.
Z nalogu nie wyszedles i nie wyjdziesz do momentu az nie odstawisz wszystkich rzeczy ktore ci na ta chwile sztuczne "uniemozliwiaja" cpanie.
Modafinil rowniez silnie uzaleznia, zwlaszca osoby ktore maja slabsza psychike a tym bardziej tych ktorzy zamiast psychiki maja kawalek kartonu jak ty.
Druga sprawa, nie pisalem nigdzie o tym ze "spali ci to mozg", to rowniez dodales do tej dyskusji gdyz byl to watek z tej odbytej 3 dni temu
Generalnie widac teraz ile masz w glowie, nie potrafisz informacji sam poszukac i ich sprwadzic czy aby ich wiarygodnosc nie zostala podwazona przez kogos innego, nie ty nawet nie potrafiasz odpisac dwom osobom w konwersacji na forum, na ta chwile jestes zwyklym ludzkim zerem ktore nawet nie ma wlasnego zdania i opinii
Nie odpowiedziales na zaden moj argument, nie obaliles zadnej z moich tez - nie dosc ze jestes wjebany w zazywanie modafinilu co usilnie probujesz zaprzeczac, to jeszcze pokazales wszystkim jak bardzo slaby psychicznie jestes, taki rasowy maminsynek bez kregoslupa.
Tak pozatym, jak ty mozesz miec czelnosc nazywac innych cpunami skoro po pierwsze sam cpasz a po drugie jestes wjebany w najbardziej odrazajaca uzywke jaka istnieje - Hazard
Przeczytaj co ci ten chat gpt wyplul xD jaka motywacja po ssri ?

Nawet nie postarales sie zrozumiec co do ciebie napisalem, Modafinil ma podobna budowe do chociazby 3cmc.
Nigdzie nie napisalem o zadnej motywacji

O wyplukaniu z emocji to akurat wystarczy wklepac w wujka googla i ci wyskoczy, tak chat gpt wlasnie stamtad bierze wiekszosc swojej madrosci.
Kolejna sprawa odnosnie dwubiegonowki, sam o niej pisales ostatnio a czytajac to co piszesz i jak sie zachowujesz doszedlem do takich wlasnie wnioskow.
Z nalogu nie wyszedles i nie wyjdziesz do momentu az nie odstawisz wszystkich rzeczy ktore ci na ta chwile sztuczne "uniemozliwiaja" cpanie.
Modafinil rowniez silnie uzaleznia, zwlaszca osoby ktore maja slabsza psychike a tym bardziej tych ktorzy zamiast psychiki maja kawalek kartonu jak ty.
Druga sprawa, nie pisalem nigdzie o tym ze "spali ci to mozg", to rowniez dodales do tej dyskusji gdyz byl to watek z tej odbytej 3 dni temu

Generalnie widac teraz ile masz w glowie, nie potrafisz informacji sam poszukac i ich sprwadzic czy aby ich wiarygodnosc nie zostala podwazona przez kogos innego, nie ty nawet nie potrafiasz odpisac dwom osobom w konwersacji na forum, na ta chwile jestes zwyklym ludzkim zerem ktore nawet nie ma wlasnego zdania i opinii
Nie odpowiedziales na zaden moj argument, nie obaliles zadnej z moich tez - nie dosc ze jestes wjebany w zazywanie modafinilu co usilnie probujesz zaprzeczac, to jeszcze pokazales wszystkim jak bardzo slaby psychicznie jestes, taki rasowy maminsynek bez kregoslupa.
Tak pozatym, jak ty mozesz miec czelnosc nazywac innych cpunami skoro po pierwsze sam cpasz a po drugie jestes wjebany w najbardziej odrazajaca uzywke jaka istnieje - Hazard
05.02.2025, 23:43
Motywacja po SSRI? No ciekawe zjawisko, jak brałem SSRI to jedynie działanie jakie odczułem to wyjebanie na wszystko i nic poza tym. Problemy nie znikały a ja tylko czułem się obojętny na nie. Dlatego już ich nie biorę.
Dobra, jak obrażacie to nie mam innego wyboru - od tej pory odpowiadam tylko linkami do badań naukowych.
Ale to potem, bo teraz MAM ROBOTĘ FRAJERZY.
Cocaine addiction and modafinil treatment:
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3378797/
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC2818032/
Modafinil addiction potenctial:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12073166/
Przypadek chłopaka konsumującego 5000mg/dzień
https://www.psychiatryinvestigation.org/...number=865
Motywacja po SSRI:
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5100997/
Ale to potem, bo teraz MAM ROBOTĘ FRAJERZY.
Cocaine addiction and modafinil treatment:
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3378797/
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC2818032/
Modafinil addiction potenctial:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12073166/
Przypadek chłopaka konsumującego 5000mg/dzień
https://www.psychiatryinvestigation.org/...number=865
Motywacja po SSRI:
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5100997/
06.02.2025, 08:05
Przecież ty jesteś jebanym lewakiem który na pseudo chorobę wyłudza L4 i próbuje się dostać do zakładu psychiatrycznego.
Zejdź na ziemię bo widzę że już ci fantazja ponosi, zacznij czytać co wrzucasz i na jaki temat bo jedynie się osmieszasz
Zejdź na ziemię bo widzę że już ci fantazja ponosi, zacznij czytać co wrzucasz i na jaki temat bo jedynie się osmieszasz
06.02.2025, 08:36
Ale nie odwracaj kota ogonem, bo nie dość że na nic nie odpowiedziałeś to w dodatku udowodniłeś jak bardzo jesteś ciotowaty.
Żeby nie potrafić wejść w polemikę i kontrarguenntowac, tylko używać chatgpt do tego jest sygnałem nie dla nas a dla ciebie, że albo zrobisz coś z sobą, albo zostaniesz taka cipa do końca życia
Kobiety nie lubią cipowatych facetów, no chyba że chcesz być rogaczem
Żeby nie potrafić wejść w polemikę i kontrarguenntowac, tylko używać chatgpt do tego jest sygnałem nie dla nas a dla ciebie, że albo zrobisz coś z sobą, albo zostaniesz taka cipa do końca życia
Kobiety nie lubią cipowatych facetów, no chyba że chcesz być rogaczem