Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Czechy: nowy, nieznany opioid na rynku
10.05.2025, 20:39
![[Obrazek: image.png]](https://i.postimg.cc/yYxQyntp/image.png)
Policja w Czechach bada trzy przypadki przedawkowania nowego, nieznanego narkotyku. W tym samym czasie dwie osoby zmarły, a trzecia przeżyła tylko i wyłącznie dzięki szybkiej pomocy lekarzy.
Poinformowano, że trzy badane przypadki przedawkowania dotyczyły białej, krystalicznej substancji. Na tę chwilę nieznane są szczegóły takie jak jaka dokładnie to substancja.
„Co spowodowało odurzenie, oraz zgony, dowiemy się dopiero z badań chemiczno-toksykologicznych. Najprawdopodobniej były to syntetyczne opioidy”, powiedziała Lucie Šmoldasova, rzeczniczka policji antynarkotykowej.
Czeska policja przypomniała, że do silnych opioidów z grupy nowych substancji psychoaktywnych należą nitazeny, spirochlorfina czy fentanyl. Ponadto poinformowała, że każdego roku odkrywane są nowe substancje i związki pochodne. Występują one w różnych formach, najczęściej w postaci białej krystalicznej substancji. Według kryminologów krajami źródłowymi syntetycznych opioidów lub substancji do ich produkcji są Chiny i Indie. W Czechach policja nie wykryła jeszcze dużej partii tych nowych narkotyków. Użytkownicy zamawiają je w małych partiach w szarej strefie Internetu lub w zamkniętych grupach na portalach społecznościowych.
źródło: aipsin // https://aipsin.com/news/528/
15.05.2025, 21:42
pewnie jakis syntetyk fenta, ale zobaczmy co oni ustala
Czekałam na jej reakcję. Powiedziała: „Jules bez dragów jest tu potwornie nudno”. Wtedy zrobiło mi się jej bardzo żal.
Też na H
Kontakt? Napisz na oooizneb@tutanota.de bądź na czacie
Jabber/XMPP: oooizneb@jabber.5july.net
catbox/t3dy8d.asc
Też na H
Kontakt? Napisz na oooizneb@tutanota.de bądź na czacie
Jabber/XMPP: oooizneb@jabber.5july.net
catbox/t3dy8d.asc
16.05.2025, 01:11
Z tego co udało mi się odnaleźć na stronach "pepików", to może to być jeden z syntetycznych opioidów z grupy nitazenów.
Wg internetow jest to grupa syntetycznych opioidów, które zostały opracowane w latach 50. XX wieku jako potencjalne środki przeciwbólowe. Jednak ze względu na ich ekstremalną moc i potencjał uzależniający, nigdy nie zostały dopuszczone do stosowania medycznego. Niektóre z nich są od 50 do 100 razy silniejsze od heroiny .
Wg internetow jest to grupa syntetycznych opioidów, które zostały opracowane w latach 50. XX wieku jako potencjalne środki przeciwbólowe. Jednak ze względu na ich ekstremalną moc i potencjał uzależniający, nigdy nie zostały dopuszczone do stosowania medycznego. Niektóre z nich są od 50 do 100 razy silniejsze od heroiny .
Cytat:nigdy nie zostały dopuszczone do stosowania medycznego. Niektóre z nich są od 50 do 100 razy silniejsze od heroiny .
Fentanyl jest 25-50 razy silniejszy od heroiny, a stosuje się go z powodzeniem w medycynie. (chociaż dziwne, że na jakichś stronach dot. medycyny znalazłeś porównanie do heroiny. Porównuje się raczej do morfiny)
Ale zresztą. Ludzie nie takie szatany w siebie ładowali.
Co lepsze, niektórzy nawet przeżyli.
Robię co chce bo na życie dzisiaj patrzę jak na szmatę
Do dzisiaj płacę za błędy i chcę już ostatnią ratę
16.05.2025, 04:44
Nie czytam glownego xd postu
Moze to jakas helupa czy opiod typu morfina szczerze moge teraz pierdolic bez sensu minusujcie jak tak lubicie. A tak nawiasem mowiac jak odnalezc chat bo mi znikl daj ktos link bede wdzieczny
Moze to jakas helupa czy opiod typu morfina szczerze moge teraz pierdolic bez sensu minusujcie jak tak lubicie. A tak nawiasem mowiac jak odnalezc chat bo mi znikl daj ktos link bede wdzieczny
16.05.2025, 05:02
Na myszce znajduje się takie kółeczko...
Starzy Pruszkowscy i najstarsi hodowcy wielbłądów z Dubaju mawiali...
"Jeśli będziesz odpowiednio długo kręcił scrollem, ujrzysz czat"
Starzy Pruszkowscy i najstarsi hodowcy wielbłądów z Dubaju mawiali...
"Jeśli będziesz odpowiednio długo kręcił scrollem, ujrzysz czat"
Robię co chce bo na życie dzisiaj patrzę jak na szmatę
16.05.2025, 07:00
(16.05.2025, 01:18)M7G9O napisał(a): Fentanyl jest 25-50 razy silniejszy od heroiny, a stosuje się go z powodzeniem w medycynie. (chociaż dziwne, że na jakichś stronach dot. medycyny znalazłeś porównanie do heroiny. Porównuje się raczej do morfiny)
Ale zresztą. Ludzie nie takie szatany w siebie ładowali.
Co lepsze, niektórzy nawet przeżyli.
W przekazach medialnych lub psiarskiej propagandzie (chwalenie się przejetym dobrem
), do porownania heroinę wybiera się ze względów społecznych czytaj propagandowych
. Heroinę kojarzy się ogolnie z wyjątkowo silnym i niebezpiecznym narkotykiem często ma większy efekt ostrzegawczy dla opinii publicznej niż porównanie z morfiną która kojarzy się raczej jako lek. Chyba wlasnie dlatego...